Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Szybkie pytania

Post autor: Ziemko »

Piasek obojetnie jaki czy z Gw czy piaskownicy lepiej wyglada malowany. Kupowac piasek GW to dla mnie troche smieszne , bo co jak co , ale ten towar mozna wszedzie dostac , w wiekszej ilosci i duzo lepszej cenie. Aczkolwiek nie polecam piaskownic , bo mozna sie tam na pewno natknac na duzo niepotrzebnych rzeczy ;) Ja poszedlem do zoologicznego pare dobrych lat temu i za 4 zl kupilem piasek do akwariow. MAsz wtedy pewnosc , ze piasek nie ma zadnych dodatkow , zostawiasz go tylko do wyschniecia i voila.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

zamiast piaskownicy można też wybrać się na jakąś pobliską, większą budowę..tam zawsze jest piasek :D

a pomysł kupowania piaseczku by GW jest moim zdaniem poroniony...

G'N'R
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: G'N'R »

powiedzcie mi drogie dzieci :P jaką polecacie szpachle\masę do FoW\WH 40k\WFB\na tereny ?? Jakaś taka ni droga ale i zarazem dobra
A konkretnie chodzi mi o takie coś do FoW'a a konkretnie chodzi mi o to coś co się kryje pod nazwą Plastering: www.flamesofwar.com/De..._cat_id=29
Gime more Guns! Guns'N'Roses

(...)now holidays come,and then they go,nothin new to gain,collect another memory..when I come home, late at night, don't ask me where I've been, just count your stars I'm home again..you could be mine, you could be mine,you could be mine, mine, mine(...)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Co do piasku ja tak samo jak Ziemko też w zoologu się dawno temu zaopatrzyłem w kwarc "takie średnie kamyczki" i zwykły drobnoziarnisty piasek. Mieszam je ze sobą w zależnosci od potrzeby i to za całe 6-7zł :)

Awatar użytkownika
T-Bag
Warzywo

Post autor: T-Bag »

Gdzie można dostać płyty korkowe ? (chodzi mi o zrobienie skałek na podstawkach :P)

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Castorama, Merkury Market, albo czasem są w jako podkładki pod talerzyki/szklanki w różnych supermarketach

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Który sklep ma oprócz JAMY bogatą ofertę figurek Reapera?? Sindarion zawiesił działalność :/
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

A ja mam dość nietypowe pytanie (i być może głupie)... kupiłem figurki na allegro... jak mam rozpoznać czy są już pomalowane podkładem czy jeszcze w stanie surowym? (są już posklejane)

pajotrek
Pseudoklimaciarz

Post autor: pajotrek »

Głupie pytanie.
Po kolorze. Plastik jest szary a podkład biały albo czarny. Szary podkład jest rzadko stosowany. Ew. Natnij lekko nożykiem jakąś część i popatrz na kolor warstw.

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Orientuje się ktoś, gdzie we Wrocławiu można dostać styrodur w nie-hurtowych ilościach? Zabieram się do robienia makiet terenów i budynków pod Wh:40k, a styropian srednio się nadaje.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

allegro

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Chodziło mi konkretnie we Wrocławiu, że na allegro to też zdążyłem zauważyć.

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

To ja mam jeszcze jedno pytanie o kolor podstawek. Tym razem interesuje mnie jak nazywa się kolor na podstawkach figurek Warriors of Chaos, które można zobaczyć na zdjęciach na oficjalnej stronie GW.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

To jest graveyard earth.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
SoplicA
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: SoplicA »

Zastanawiam sie do jakiego stopnia konwersja jest konwersja , czyli czy modelinowy/gs-owy skorpion na podstawce gw jest jeszcze konwersją czy już wytworem chorej wyobraźni. I jak jest z takimi "mocno" konwertowanymi modelami na masterach??
Myślisz że jesteś niezłym zawodnikiem mylisz się---> http://patrz.pl/filmy/koszykarskie-triki-xxxx

Myślisz że że wszystko wiesz o kościach, mylisz się---> http://patrz.pl/filmy/niesamowite-triki-z-koscmi-do-gry

Brak komorki tylko priv na BP

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 23&start=0

poczytaj sobie a na pewno znajdziesz tam odpowiedz

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Pytanie może banalne, ale zastanawiam się w jaki sposób przymocowujecie podczas malowania figurki np. do korka, tak, żeby było to stabilne i umożliwiało dojście pędzelkiem w różne zakamarki, i obracanie figsem? Widziałem, że wiele osób robi w ten sposób. Wiadomo, że przy malowaniu zwykłych szeregowców nie ma się co spuszczać, ale czasem model (zwłaszcza metalowy) niewygodnie maluje sie trzymając za samą podstawkę (często z niej wypada).
Dzięki za pomoc.
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Ja pinuje modele na spinacze, daje długiego bolca i wbijam w korek, korki przyklejone do okrągłych podstawek z magnesami uniemożliwiające im przewracanie się jak są na korkach

fota poglądowa
Obrazek

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

O takie coś właśnie mi chodziło :) Dzięki wielkie.
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Kto mi doradzi jakis klej do gabek , bo puscil mi klej od moich gabek od walizki i nie wiem jakiego uzyc... Wikol za wolno wiaze , super glue wsiaka i za szybko wysycha... Doradzicie cos sprawdzonego?

ODPOWIEDZ