EURO 2012

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

EURO 2012

Post autor: Aro »

Mam nadzieję, że nie spadnie na mnie lawina krytyki za ten temat :)

Za 5 dni poznamy organizatorów EURO 2012 więc jak ktoś chce pomóc, to niech poprze organizację tej wyczesanej imprezy :D

http://www.e2012.org/
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2007, o 11:46 przez Aro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Ja mimo iż bym chciał aby wygrała Polska i Ukraina to jednak myślę, że przez to co obecnie dzieje się u naszych sąsiadów to możemy pożegnać się z tym, że to my będziemy organizatorami tej imprezy.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Prawdę powiedziawszy to Polska z Ukrainą mają jak na razie największe szanse :) Włosi sami sobie szkodzą (nawet ostatni mecz Romy z MU) natomiast Chorwacja z Węgrami to jak dla mnie największa niewiadoma. Mała ilość ludności bo tylko 15,5 mln w porównaniu do np: kandydatury Włochów 58mln już powinna skreślić ich na dzień dobry. Pamiętać jednak należy, że to przyjezdni kibice będą wypełniać kieszenie organizatorów i to właśnie oni zapełnią stadiony do ostatniego miejsca.

Ja wierzę, że w 2012 roku Euro będzie w PL

@ Heinrich_von_Tod a co dzieje się u naszych sąsiadów bo ja nic szczególnego nie zauważyłem.

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

No ja się obawiam, że mamy szanse :wink:
Mnóstwo luda (prawie 90 mln), rynek u nas nie jest jeszcze tak wyeksploatowany jak we Włoszech, w dodatku poparcie społeczne duże (60% Węgrów nie chce Euro), we Włoszech ciągle burdy, zabili policjanta... Nasze jedyne wady to to, że nie mamy stadionów, lotnisk, hoteli i autostrad :wink: Takie tam szczególiki :D

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Włosi mają infrastrukture świetną w porównaniu do Polski i olbrzymi lobbying w UEFA.To włosi są faworytami jak dla mnie.Nie ma ryzyka że nie przypilnują budowy i nie ukończą stadionów na czas

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Akurat Włosi słyną z tego ze konczą rzeczy na czas :)
Podobnie jak Grecy którzy musieli sie spieszyc ze stadionami do olimpiady i nie wszysktie zrobili wedlug przepisow
pzdr

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Tylko wiesz, to jest biznes. Kasa jest ważniejsza od tego, że tu są stadiony a tu ich nie ma, itp. Portugalczycy swoje stadiony na Euro w 4 lata zbudowali, więc teoretycznie można założyć, że my też damy radę... :) Wiadomo, że Włosi są faworytami, ale ja się nie zdziwię jeśli przegrają. W końcu zobacz kto się liczy w Europejskiej piłce - wszyscy na zachód od nas :wink: Ale tam rynek jest już na maksa wyeksploatowany. UEFA na bank chciałaby, żeby w tak dużych krajach jak Polska i Ukraina piłka (a więc i kasa z piłki... :D ) była na takim poziomie jak na zachodzie - bo to realna kasa dla nich. Euro u nas to dla nich szansa na poszerzenia rynku - i to nasz największy (jedyny? :D ) argument.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Według mnie to Węgry i Chorwacja mają największe szanse, po pierwsze dla tego że są najbardziej neutralni oraz że politycznie jest u nich spokój. Jakiegoś czasu zauważyłem, że jest taka polityczna poprawność aby nowym członkom UE oraz jej aspirantów podpierać na duchu takimi prezentami właśnie. Typu wy jesteście nowi to damy wam organizować Euro 2012 abyście zobaczyli, że jesteście ważni. Dlatego według mnie to te dwa kraje mają największe szanse.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

siedze w sektorze 13a, rząd 12 miejsce 32. Jak chcecie to moge Wam zając miejsce obok mnie

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Heinrich_von_Tod pisze:Według mnie to Węgry i Chorwacja mają największe szanse, po pierwsze dla tego że są najbardziej neutralni oraz że politycznie jest u nich spokój.
Spokój polityczny to chyba ich jedyny plus :P
Heinrich_von_Tod pisze:Jakiegoś czasu zauważyłem, że jest taka polityczna poprawność aby nowym członkom UE oraz jej aspirantów podpierać na duchu takimi prezentami właśnie. Typu wy jesteście nowi to damy wam organizować Euro 2012 abyście zobaczyli, że jesteście ważni. Dlatego według mnie to te dwa kraje mają największe szanse.
U nas i na Ukrainie jest więcej nowych obywateli Unii i aspirantów :P Nie? :P

Awatar użytkownika
Theoden
Pseudoklimaciarz

Post autor: Theoden »

Wiecie, warto dodać, że Polska i Ukraina to w miażdżącej liczbie fani piłki nożne, z czym gorzej jest na Węgrzech i w Chorwacji ;)

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Poza tym, chorwaccy kibice mają przypiętą łatkę neonazistów (zasłużyli sobie).

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

A nasi na Mundialu dostali przecież najwyższe oceny z wszystkich nacji :) Czuję jednak, że Euro u nas zmieniłoby ocenę zachowania naszych kiboli :wink:

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Chce stadionu w Gdańsku w miejsce Dzielnicy Strzałów Z Nikąd!!!

Sektor: 23c
Rząd: 19
Miejsce: 20
Ulubiony klub: Naprzód Borowo

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Moi drodzy jakby to był czysty biznes to by co roku to sie odbywało w chinach i indiach bo tam największa liczba potencjalnych konsumentów sie liczy.Co tam nasze 80 mln jak oni maja 2,5mld :D
Z reguły to lobby odgrywa ważną role w wyborze.Podobno Benhaker ma coś tam załatwić dla nas ale w porównaniu z Carlem Ancelotti czy innymi to ja nie widze naszej przewagi 8)

Awatar użytkownika
Pawełek
Mudżahedin

Post autor: Pawełek »

Theoden pisze:Wiecie, warto dodać, że Polska i Ukraina to w miażdżącej liczbie fani piłki nożne, z czym gorzej jest na Węgrzech i w Chorwacji ;)
lol. :shock:
Poza tym, chorwaccy kibice mają przypiętą łatkę neonazistów (zasłużyli sobie).
to prawda. ale Polscy w sumie też.
Chorwaccy kibice są moim zdaniem jednymi z najlepszych na świecie.
:roll:

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Miejsce na stadionie:
Sektor: 18e
Rząd: 30
Miejsce: 14
Ulubiony klub: Lechia Gdańsk

Obok siedzi moja narzeczona ;)

BTW tepsa będzie miała sporo danych do przetwarzania (hahaah)

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Sektor: 15a
Rząd: 25
Miejsce: 22
Ulubiony klub: Zagłębie Sosnowiec

;)

Awatar użytkownika
D-Wens
Wałkarz

Post autor: D-Wens »

A ja chcę żeby Euro było w krakowie a nie ku...rczę po jakiś wsiach!

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

O jakie "wsie" ci chodzi

ODPOWIEDZ