Lan Studio - ot taki mały Blog

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Jasiuuu pisze:mam zgniecioną moszne po obejrzeniu tego elfa :shock:
To wolę nie wiedzieć, co Ty robiłeś przy tej fotce ;)

Elfiątko super, ale na widok tgo wzoru mam odruch wymiotny

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Figurka boska, chodź wzór jak już wyżej powiedziano dość oklepany.
Mate pisze: (...) EDIT: Aj aj aj, właśnie zauważyłem wstrętną nadlewkę, widać ją na trzecim zdjęciu z kolei, te "skrzydełka" na hełmie :/ Szkoda, że nie została usunięta.
Ja nie widzę żadnej nadlewki.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

to zadna nadlewka tylko widoczne drugie skrzydelko... przyjrzy sie zdjeciu lepiej...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

bigpasiak pisze:to zadna nadlewka tylko widoczne drugie skrzydelko... przyjrzy sie zdjeciu lepiej...
Drugie skrzydełko, które jest po przeciwnej stronie włosów, nie zasłaniałoby ich, przyjrzyj się dokładnie w powiększeniu.
To coś w rodzaju "błony" pomiędzy "piórkami" prawego skrzydełka, pewnie nie do końca nawać to można nadlewką ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

chyba jaja sobie robisz...? spojrz n inne zdjecia i pokaz mi te nadlewke... a z drugiej strony powiedz czy wszystkie figsy sa symetryczne? to Ci odpowiem: nie. to jest drugie skrzydlo i juz...

ps. nie zaslania a wystaje ;P
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Lesthad
Mudżahedin

Post autor: Lesthad »

Dokladnie to skrzydelka po drugiej stronie wystaja , zobacz kolor tego wystajacego skrzydla jest czarny , na wczesniejszych fotkach mozna zobacyc ze tamta strona tez jest czarna wiec , czepiasz sie na sile troche . Figurka rzadzi i wgniata w krzeslo ! :O
aha i jezeli dalej nie wierzysz to zobacz 2 i 3 zdjecie :p gdze na 2 zdjeciu masz taki duzy czarny element w tym miejscu na skrzydelku , nie ma .

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Heh, ja mówię o BIAŁEJ błonce/nadlewce, nie tym skrzydełku, to oczywiste że to je tam widać... Jak narazie nie zgubiłem oczu jeszcze. Przypatrzcie się pomiędzy dwoma skrzydełkami dokładniej.
PS: Wiem, że figurka wgniata w krzesło i wcale się nie czepiaiam, może jakieś zdjęcie z innej perspektywy rozwiązałoby sprawę, piszę tylko to, co widzę.

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

Post autor: Lan »

Postaram się rozwiać Twoje wątpliwosci i chce powiedzieć ze to nie jest nadlewka(przynajmniej ja na figurce mimo staran moich, jej nie znalazłem) tylko światło tak dziwnie pada na tym zdjeciu tworzac własnie tą biała"błone" ale wydaje mi sie że na drugim zdjeciu widać że tak naprawde tam nic nie ma. Ale oczywscie wiem ze nie chodzi Ci o ten czarny fragment i rzeczywscie ta blonka tam na zdjeciu jest widoczna i moze troche dziwnie to wyglada :wink:

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Nie pomyślałem, że to może być efekt światła :) W takim razie moją uwagę w sprawie domniemanej błonki należy uważać za wycofaną. Tym samym przyłączam się do ogólnego WOOOOOOOOW :shock: , bo na mnie ta figurka też robi niezwykłe wrażenie (zwłaszcza złoty NMM :)
Ale i mnie powoli nudzą się te H Elfy stary :P

Awatar użytkownika
Lan
Wałkarz

Post autor: Lan »

Witam po przerwie.

Teraz troche co innego pomalowalem i w innym celu :wink:

Jest to prezent :D

Eldar Farseer:

Obrazek

http://www.coolminiornot.com/157025

Troche elementow nie do konca wyszlo ale ogolnie jestem raczej zadowolony, fotki podobno za jasne ale ja mam jakis dziwny monitor ciemny strasznie i u mnie wyglada to dobrze :wink: Ciagle jeszcze musze popracować nad zlotym NMM ale mylse ze kiedys w koncu sie naucze.

Pozdrawiam wszystkich i postaram sie czesciej tutaj cos wrzucac, w miare moich mozliwosci :)

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Cudo....
ile to malowałeś :shock: ?

Pozdro

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

Jest to prezent
kurde szkoda ze nie znam takich dobrych malarzy :x tez bym dostawal takie prezenty...
eldar powala,jest swietny
pzdr

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Masakra

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

zaje.... fajny :lol:

nie gram w 40k ale ten model bardzo mi sie spodobal poprzez pomalowanie

pozdro

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Nie no jesli mi by tylko tyle rzeczy nie wychodzilo przy malowaniu co Tobie to bylbym w niebie :) A tak serio, swietna figurka a takze podstawka.
Pzdr
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Bardzo dobra praca, podoba mi się złoty NMM i ciemnoniebieski płaszcz. Świetnie ze sobą grają te barwy, bardzo ładnie się komponują. Jedynie z tyłu widzę smugi przy przejściach na płaszczu (ujęcia od tyłu), ale to naprawdę szczegół :)

Poza tym bardzo dobry schemat kolorystyczny, już kilka tych modeli widziałem w różnym wykonaniu (pewnie niedługo sam się na niego skuszę ;)), ale za każdym razem widzę inną koncepcję :) Ta mi się akurat bardzo podoba. Hełm widziałbym w ciemniejszych kolorach (nawet w czerni, delikatnie rozjaśnionej), żeby był kontrast dla reszty modelu, ale to już mój gust. Za to podstawka jest rewelacyjna, elegancka i dobrze współgra z tematem modelu.

Aha, fotki są naprawdę bardzo prześwietlone (miecze, mimo że bardzo ładne, strasznie biją po oczach ;))

Anyway, świetna robota :!:

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

cholera a ja chcialem się brać do malowania pegaza... odechciało mi się...

NISZCZYSZ ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

idealnie nic do zarzucenia

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Pięknie, a najpiękniejszy jest błękitny NMM.
Jak mnie taki nauczysz malować, to dostaniesz trzy metry kiełbasy i skrzynkę piwa.
Fakt, że zdjęcie mocno naświetlone, ale to co najważniejsze widać.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

:shock:
Mistrz świata!

Prezen, jak mniemam, dla ładniejszej połówki? Odnoszę wrażenie, że (spośród armii do 40k) dziewczynom eldarzy podobają się chyba najbardziej :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ