Kwestia ta była już kiedyś poruszana, ale nie doczekałem się ostatecznego wyjaśnienia od kogoś z LS, wypowiadali się tylko "zwykli" forumowicze, na dodatek niejednoznacznie. Nie ma tego w usciśleniach. W związku z tym pytanie ponawiam, tym razem w oddzielnym temacie.
Tak więc który sztandar jest nadrzędny? Na mój gust BoR, ale jestem ciekaw Waszych opinii. Skoro nie ma tego w usciśleniach to jak gracie na turniejach? Wiem, że sytuacja, że spotkają się oddziały z takimi sztandarami jest rzadka, ale jednak czasem musi się zdarzać.
Banner of Rage vs Standard of Balance
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Temple Guard
- Falubaz
Banner of Rage vs Standard of Balance
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Master of reality
- Oszukista
Ale jest uściślenie do SoB vs Hate więc IMO tak samo działa. Tak gram na turniejach
- Temple Guard
- Falubaz
Tak, wiem o tym uścisleniu, ale dotyczy ono hate'a, a tu mówimy o frenzy którego, według opisu sztandaru, oddział nigdy nie traci.Master of reality pisze:Ale jest uściślenie do SoB vs Hate więc IMO tak samo działa. Tak gram na turniejach
http://www.warhammer.org.uk/phpBB/viewt ... =3&t=61833
PS sprawa bylaby jasna od razu, wystarczyloby podac wording obu banerow w 1. poscie.
SoBalance says "Lose frenzy as if they had lost a round of combat"
Banner of Rage gives Frenzy that you do not lose even if you lose a round of combat.
Chyba tyle na ten temat."can't lose frenzy, even if they lose combat" clearly beats "loses frenzy as though they had lost combat".
PS sprawa bylaby jasna od razu, wystarczyloby podac wording obu banerow w 1. poscie.
- Temple Guard
- Falubaz
Lidder, znam ten link, ale nie chciałem niczego sugerować. Poza tym sprawa nie jest dla wszystkich tak jednoznaczna, jak widać po przeczytaniu całego tematu z linka. Na naszym forum, gdy poruszyłem tę sprawę juz dawno temu to dla niektórych z kolei, mimo iż znali opisy obu sztandarów, rzecz była albo niejednoznaczna albo wręcz twierdzili, że SoB jest tu nadrzędny. Czyli uważali, że oddział z BoR jednak traci frenzy, a ten wording nie ma nic do rzeczy, a ewentualna interpretacja, że BoR jest górą wynika tylko z tego, że nadgorliwiec w armybooku HE dodał niepotrzebny fragment o traceniu przez oddział frenzy zupełnie jakby przegrał walkę wręcz!
Zresztą, jak widać po tym co napisał Master of Reality on gra na turniejach (a więc warto to usciślić) właśnie w ten sposób, że górą jest SoB. Ja osobiście się z tym nie zgadzam, dla mnie kluczowe jest to, że oddział z BoR wg opisu sztandaru nigdy nie może stracić frenzy.
Temat ten założyłem głównie z myślą o tym, że może wypowie się tu ktoś z LS lub nawet sprawa to zostanie przez LS omówiona.
Zresztą, jak widać po tym co napisał Master of Reality on gra na turniejach (a więc warto to usciślić) właśnie w ten sposób, że górą jest SoB. Ja osobiście się z tym nie zgadzam, dla mnie kluczowe jest to, że oddział z BoR wg opisu sztandaru nigdy nie może stracić frenzy.
Temat ten założyłem głównie z myślą o tym, że może wypowie się tu ktoś z LS lub nawet sprawa to zostanie przez LS omówiona.
To co autor chcial napisac w AB elfow a co napisal to dwie rozne rzeczy. Sa przypadki, w ktorych jest cos niedopowiedziane, albo blednie zapisane. Tu nie ma - jest opis jak nalezy traktowac SoB. I dobrze, bo w przeciwnym wypadku byloby zamieszanie. Mimo, ze GW nie ma jednej polityki co do wordingow to trzeba sie ich trzymac tak dlugo jak sa sensowne. Szkoda sie bawic w interpretacje slow autora kiedy wszystko jest czarno na bialym 
Jak dla mnie nie ma czego uscisla, bo nie widze problemu. Jednak ja to ja. Zadko mam racje i nie lubie szukac dziur. Tradycyjnie wiec prosze kompatybilna osobe o wypowiedz i mozemy isc oblac nasz maly sukces w rozwiazaniu tej sprawy. Szkoda mi drozszego banneru, ale RAW to RAW

Jak dla mnie nie ma czego uscisla, bo nie widze problemu. Jednak ja to ja. Zadko mam racje i nie lubie szukac dziur. Tradycyjnie wiec prosze kompatybilna osobe o wypowiedz i mozemy isc oblac nasz maly sukces w rozwiazaniu tej sprawy. Szkoda mi drozszego banneru, ale RAW to RAW