klub piłkarski :D
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: klub piłkarski :D
A ja kibicuję Górnikowi Zabrze (w pierwszej lidze niestety) i Ruchowi (podoba mi się też jak grała Jagielonia na początku ale z Lechem ostatnio to pojechali po bandzie).
Generalnie jednak najbardziej lubię jak przegrywają Włosi i Włoskie kluby.
Generalnie jednak najbardziej lubię jak przegrywają Włosi i Włoskie kluby.
hahaha ale szmata mecz reprezentacji lepszy jak kabaret
Szczurek nie nazwałbym tego kabaretem, bo to jest żałosne. PZPN jest do dupy, nic nie robią, a nasi piłkarze biorą z nich przykład, grr
Górniku Zabrze nasz, drużyno Śląskich miast, śpiewajmy wszyscy wraz do boju marsz.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
tak a propos polskiej pilki i nominacji PZPNu http://www.youtube.com/watch?v=xAH8uCv-vsw
Oskar dwie strony temu pytałeś o Zegarka - oczywiście, że go pamiętam, a takie postaci z tego okresu jak:
Krzysiek Hajduk, Węgiel, Duda (pan wygrane derby), Kwedyczenko, Siemieniec - stara Craxa, kto chodził na III ligę ten pamięta, kto nie chodził ten jest piknik
Co do batlowców w Krk, to owszem większość jest za GTS, ale nie wszyscy - patrz Oskar, czy też moja skromna osoba.
Była też kwestia zrywanych zgód naszej koleżanki z niewłaściwej strony błoń - warto dodać, że ze Śląskiem też kiedyś zerwali.
Krzysiek Hajduk, Węgiel, Duda (pan wygrane derby), Kwedyczenko, Siemieniec - stara Craxa, kto chodził na III ligę ten pamięta, kto nie chodził ten jest piknik
Co do batlowców w Krk, to owszem większość jest za GTS, ale nie wszyscy - patrz Oskar, czy też moja skromna osoba.
Była też kwestia zrywanych zgód naszej koleżanki z niewłaściwej strony błoń - warto dodać, że ze Śląskiem też kiedyś zerwali.
To jak jestes za Pasami to powinienes wiedziec ze Craxa jest obrazliwa dla Cracovi.ksch pisze:Oskar dwie strony temu pytałeś o Zegarka - oczywiście, że go pamiętam, a takie postaci z tego okresu jak:
Niektórzy go nie lubią, inni owszem, ja zaliczam się do tej drugiej grupy - moje prawo. Natomiast jeśli widzisz na murze graffiti Craxa to wierz mi zrobiła go nasza strona a nie przeciwna.
-edit-
Hrabio - równocześnie
-edit-
Hrabio - równocześnie
Swoją drogą to w tego typu tematach, bardzo szybko robi się kijowo. Napinka, albo przekumatość, jakby się nad tym głębiej zastanowić to co z tego, że gość z Pszczyny lubi i Górnik i Ruch? Ostatecznie może mieć totalnie w dupie akcje chuligańskie, czy nawet kibicowskie. Ot - lubi dwa kluby z tego regionu - jego rzecz. A to, że ich kibice się nienawidzą to już inna sprawa. Btw zapewne o chuligańskim układzie KSG i GKSu też nie wszyscy tamtejsi kibice wiedzieli i żyją
-edit-
Następnym razem Raptor daj znać, to się zgadamy na hokej. btw Kaliciaka albo Kulawika pamiętasz?
Kris, Sandecja, no nie?
Hehe Ty lepiej po te blaty przyjdź
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,71337 ... olska.html
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,71337 ... enska.html
za kilka lat bedziemy wspominac 2009 jako ten rok, w ktorym polska kopana siegnela dna
szkoda tylko, ze to moj ulubiony sport i ma czlowiek jakies sentymenty...
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,71337 ... enska.html
za kilka lat bedziemy wspominac 2009 jako ten rok, w ktorym polska kopana siegnela dna
szkoda tylko, ze to moj ulubiony sport i ma czlowiek jakies sentymenty...
Myślę, że bywały gorsze czasy - dla mnie najczarniejsza dziura to: Dziurowicz senior jako włodarz PZPN, ustawiająca mecze Amica, a reprezentacja to Apostel i Piechniczek po raz wtóry. Chociaż nie neguje, że teraz też jest beznadziejnie:D
Inna rzecz, że im większa kiszka tym większa szansa na jakieś nowe otwarcie.
Inna rzecz, że im większa kiszka tym większa szansa na jakieś nowe otwarcie.
Zgadzam się.ksch pisze:
... jakby się nad tym głębiej zastanowić to co z tego, że gość z Pszczyny lubi i Górnik i Ruch? Ostatecznie może mieć totalnie w dupie akcje chuligańskie, czy nawet kibicowskie. Ot - lubi dwa kluby z tego regionu - jego rzecz. A to, że ich kibice się nienawidzą to już inna sprawa...
Generalnie rzecz ujmują to nie interesują mnie kibice ani kibole żadnej z drużyn i z żadnymi się nie utożsamiam. Kibicuję drużynom z regionu a na mecze patrzę sobie sam z piwem przed telewizorem (chętnie bym pojechał na stadion może ale nie chcę ryzykować spotkania z żadnymi debilami i usłyszeć agresywnego pytania "za kim idziesz ?" od jakiegoś smarkacza wedrującego z bandą dwudziestu kolegów.
Dla mnie te wszystkie debile zwane kibolami mogą toczyć sobie reguralne wojny i nawet się zabijać byleby nie szkodzili i nie straszyli innych (co oczywiście jest w rzeczywistości nierealne).
Kiedyś się zastanawiałem dlaczego niektórzy kibice się tak nienawidzą ... przegrali mecz i się nie lubią teraz ? dla mnie to jest śmieszne i takie troche na niskim poziomie (ale z drugiej strony czego można wymagać od kiboli). Śmieszy mnie też że niektórzy kibice trzymają "sztamę" z kibicami innych drużyn przeciwko komuś tam.
Co do naszej reprezentacji to potwierdza się przysłowie "ryba psuje się od głowy". Trzeba zmienić zarząd i całą tą bandę ale nikt się za nich nie chce wziąść bo pewnie tam na "górze" każdy ma coś za uszami, myślę że w każdej opcji politycznej jest ktoś w jakimś stopniu umoczony w jakieś przekręty w PZPN'ie. Musi przyjść ktoś zupełnie nowy - narazie to wymieniają się tam stanowiskami pomiędzy sobą i robią kibiców w balona.
Moim zdaniem za kilka lat będziemy słuchali w radiu jakie przekręty miały miejsce w sezonach 2008/2009 2009/2010 itd. i jakie drużyny spadają z ligi za karę.CzarnY pisze:za kilka lat bedziemy wspominac 2009 jako ten rok, w ktorym polska kopana siegnela dna
Moze jednak jakies oczyszczenie nastapi? Afera korupcyjna wyraznie przekroczyla najczarniejsze oczekiwania lesnych dziadow, a nuz po Euro 2012 wladze panstwowe dokoncza przewietrzenie w zwiazku. Bardzo bym sie ucieszylAsterix pisze:Moim zdaniem za kilka lat będziemy słuchali w radiu jakie przekręty miały miejsce w sezonach 2008/2009 2009/2010 itd. i jakie drużyny spadają z ligi za karę.CzarnY pisze:za kilka lat bedziemy wspominac 2009 jako ten rok, w ktorym polska kopana siegnela dna
Asterix - czym innym debile, czym innym bandyci, a czym innym kibice, czy też kibole. Dla mnie grupy, które walczą z innymi grupami bez angażowania postronnych, bez użycia sprzętu są w porządku. Robią to w miarę dorośli ludzie, chcąc sprawdzić się z innymi, pokonać ich, zdominować. Nie uczestniczę w tym, ale szanuję. Dlatego nie jestem z tych, którzy potępiają takich ludzi w czambuł (szczególnie, że kilku poznałem).
Co do niechęci do innych i sztamy z kimś to popieram w całej rozciągłości. Dla mnie to fajny klimat - lubię go - wiadomo, że z kimś jest kosa, z kimś jest zgoda. Mimo braku agresji w tym temacie z mojej strony czuję ten klimat, czy może raczej kiedyś mocniej czułem niż teraz.
Natomiast Twoje podejście rozumiem i szanuję - jest wyluzowane, wolne od kibicowskich naleciałości - gites. Tak jest chyba nawet zdrowiej i lepiej. Oczywiście z tym niebezpieczeństwem na stadionie to nie przesadzaj - da się chodzić na mecze regularnie i nie mieć jakiś chorych akcji z tej okazji.
Wracając do PZPN to uważam Czarny, że powinni próbować to rozpiździć w przyszłym roku, kiedy Euro u nas będą pewne. Cóż nam mogą wtedy zrobić? Wyrzucić z turnieju, którego będziemy gospodarzem? Nie sądzę.
Co do niechęci do innych i sztamy z kimś to popieram w całej rozciągłości. Dla mnie to fajny klimat - lubię go - wiadomo, że z kimś jest kosa, z kimś jest zgoda. Mimo braku agresji w tym temacie z mojej strony czuję ten klimat, czy może raczej kiedyś mocniej czułem niż teraz.
Natomiast Twoje podejście rozumiem i szanuję - jest wyluzowane, wolne od kibicowskich naleciałości - gites. Tak jest chyba nawet zdrowiej i lepiej. Oczywiście z tym niebezpieczeństwem na stadionie to nie przesadzaj - da się chodzić na mecze regularnie i nie mieć jakiś chorych akcji z tej okazji.
Wracając do PZPN to uważam Czarny, że powinni próbować to rozpiździć w przyszłym roku, kiedy Euro u nas będą pewne. Cóż nam mogą wtedy zrobić? Wyrzucić z turnieju, którego będziemy gospodarzem? Nie sądzę.