Druga armia

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Druga armia

Post autor: kamelot »

Witam
aktualnie zbieram de i jestem jeszcze początkującym graczem, ale chciałbym zacząć zbierać demony ( strasznie mnie ta armia kręci ) i oto moje pytania:

1. co jako pierwsze kupić do armii???

proszę tylko nie pisać, że army book ponieważ takowy mogę w każdej chwili posiąść :D

2. czy demony są armią, która nawet w rękach gracza początkującego niesie tak wielki potencjał, że prawie nie da się przegrać masakrą???

pozdrawiam i liczę na liczne odpowiedzi

kamelot

ps. jeśli uważacie, że zaczynanie zbierać drugiej armii jak się jeszcze pierwszej nie opanowało jest bez sensu to piszcie
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

1. horrory, furie, psy khorna, heralda tzeentcha, fiendy/flamery
2. zawsze da sie przegrac maską, jak sie jest początkujacym prawdopodobienstwo przegrania maską wzrasta wraz z poziomem doswiadczenia twojego przeciwnika
3. uwazam ze zbieranie drugiej armii jak sie nie opanowalo pierwszej jest bez sensu, szczegolnie gdy ta armia sa DE ktore sa rownie mocne co demony, chyba ze lubisz kolekcjonowac figurki, wtedy do dziela

pzdr

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Ad1 zacznij od jednostek zwyklych. co chcesz magia, defens, offens, szybkosc(horrory, plaguebearery, bloodlettery, demonetki). torche psow i flamery.

Ad2 Nie, to bajki pisane przez innych.

Ad p.s. Jesli znasz zasady dokladnie to graj demonami. Gra demonami nie wymaga bowiem znajomosci szczegolowych zasad takich jak panika, psychologia etc. Lepiej jest wiec najpierw sie poduczyc w grze ogolnie a potem robic co Ci sie podoba.

Demony Cie kreca. Fajnie. Napisz czemu albo co Cie w nich nakreca. DE sa mocne, ale wymagaja duzych umiejetnosci i wiedzy. Jesli to Cie przerasta probuj sil gdzie indziej. Skoro uwazasz, ze u Demonow jest kolorowo i radosnie po bitwie to zapraszam.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

pamiętaj też o tym ze ludzie cie nagle znienawidzą :roll:

nikt nie lubi demonów :cry:

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Ja lubie! :D 8)

De mają większą możliwosć złożenia armii, więcej możliwości gry. Są bardziej skomplikowane, ale są świetne, a na BP+R to już kompletnie wymiatają ;)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

odświeżam temat
dark elfy mam na jakieś ok. 2000pkt., mam jeszcze do kupienia 4 dr, 10bg i sorcerke
powoli zaczynam się rozglądać za nową armią, wybierać będę z pomiędzy demonów, kraśków, lizaków i warriorów chaosu...
jeśli zdecyduję się na demony to chciałbym mieć magiczną ofensywną armię... napewno kupię psy i flamery, ale co oprócz tego??? i ile to będzie mniej więcej kosztować???
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Hanabishi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Hanabishi »

Wiesz moze lepiej zagraj na proksach?;)
Milionerem raczej nie jestes a zbieraniu kilku armii to dosyc duzy wklad pieniedzy.
Demony fajna armia i dosyc latwa do grania.Zrob tak jak napisalem, zagraj z 5-7gier na proxach i dopiero podejmuj decyzje.
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Jak już powiedział kolega Hanabishi pograj na proxach, i to dużo, bo demony nie są wbrew pozorom tanią($$$) armią. Inaczej będziesz musiał potem wymieniać/sprzedawać figurki tak jak ja :wink: ucz się na cudzych błędach
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

dzięki za rady, ale w najbliższej ( i tej dalszej :P ) przyszłości nie będę miał zbytnio kasy na figsy, a jeśli się jakaś znajdzie to przeznaczę ją na DE by mieć mocną armię na PGA :D
jednak jeszcze raz dzięki za wszystkie rady...

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

chciałbym odświeżyć temat zadając pytanie
czy ghoule, odpowiednio pomalowane i wyłaniające się z lawy zrobionej na podstawkach, będą uznane za prox czy horrory???

ps. oczywiście trochę je skonwertuje :wink:

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

kamelot pisze:chciałbym odświeżyć temat zadając pytanie
czy ghoule, odpowiednio pomalowane i wyłaniające się z lawy zrobionej na podstawkach, będą uznane za prox czy horrory???

ps. oczywiście trochę je skonwertuje :wink:
+

Żałosne, lepiej zrób całą armie z plasteliny i warzyw ,taniej cie wyjdzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Żałosne to są takie posty. :D

@Kamelot: Jak trochę popracujesz nad tymi ghulami, to efekt może być całkiem niezły. Polecam zapoznać się z plagueberarerami Sykstusa (odpowiedni temat w galerii) lub horrorami Valtena (tu nie wiem czy znajdziesz na tym forum) - obydwie te jednostki chłopaki skonwertowali własnie z ghuli i kolega Eliah91, zanim podniósł ciśnienie moderatorowi (letko :) ), to mógł trochę się wysilić, poszukać i może by coś ciekawego miał do napisania.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Akurat tych plagusów widziałem i jeśli kamelot się postara i będzie podobny efekt to go przeproszę, ale jeżeli to będą ghule z doczepionymi dodatkowymi rączkami to tego nawet konwersją nie nazwę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Super, szkoda, ze z gory zalozyles to 2. :)

Ghule to nie jest zly pomysl. Sam o tym myslalem, ale ciezko mi wychodza konwersje :(

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Właśnie mi o to chodzi. Ja za tak ambitne przedsięwzięcie bym się sam nie brał, bo wiem że kupa by z tego wynikła.
A jeżeli ktoś mówi że armia go kręci i modele, a potem od razu chce iść na skróty żeby jak najmniej kasy wydać to coś mi tu nie pasuje.Ja na swoje VC wydałem koło a może ponad 2k zł, ale oczywiście mogłem skupić parę rzeczy skupić z allegro i robić perfidne rączki wychodzące z ziemi, ale tego nie zrobiłem. Można przecież pójść do pracy nawet jak jest się uczniem w wakacje albo weekendy, albo pomóc rodzicom w domu lub w ogrodzie i już hajs gotowy, wystarczy chcieć.
Obrazek

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

@Lidder, Krzysiek W - dzięki, za dobre pomysły

@eliah91 - nie mierz innych własną miarą, nie wiesz jakie są moje umiejętności modelarskie, tak więc jak zrobię i wrzucę na forum to pogadamy czy to plewa i prox czy konwersja
klimat armii i większość figurek mi się podoba, ale akurat horry NIE, dlatego chcę zrobić je z innych modeli

na razie zamierzam kupić od kolegi jednego ghoula i zobaczyć czy uda mi się coś z tego zrobić, efekty moich prac, prędzej czy później wrzucę na forum

pozdro
kamelot

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Przyznaj się, że tak naprawdę to nie podoba ci się CENA horrorów :wink:
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

symek
Chuck Norris

Post autor: symek »

tak sobie przeglądam różne działy i zauwazyłem pewną ciekawą rzecz a mianowicie kolega kamelot ma DE i chce grac demonami i lizakami i nawet ogrami więc albo jest bardzo bogaty albo nadzwyczaj niezdecydowany

kamelocie posłuchaj dobrej rady, zajmij sie porządnie jedną a (najwyżej dwoma armiami) a nie 4 bo nie będziesz miał ani jednej porządnie zrobionej

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

1. masz rację, jestem niezdecydowany
2. założyłem tematy w tych działach ponieważ te armie mi się podobają i chcę o nich wiedzieć kilka rzeczy
3. DE uważam ze "uzbierane" w 85%, są tylko niepomalowane

wbrew pozorom nie chcę zbierać 4 armii
a co do ceny horrorów to myślę, że nie jest aż tak straszna

symek
Chuck Norris

Post autor: symek »

kamelocie pewnie nawet o tym nie wiesz ale graliśmy ze sobą na jednym turnieju 8) i niestety musze powiedzieć ze jeszcze nie opanowałeś DE nawet w stopniu średniozaawansowanym a ty chcesz zbierać kolejną armie, moze naucz sie najpierw grac DE?

sorry za offtopa

ODPOWIEDZ