Balancing Patch v 1.4

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Re: Balancing Patch v 1.4

Post autor: Manfred »

wiesz Ja pewnie bym jakąś ewolucje rozpy zrobił gdyby mi klocek obcięto ;P
ale nie chciałbym żeby BP doprowadziło do momentu że wszyscy będą grali Twoją rozpą :D

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Hmmm. Biorąc pod uwagę to wszystko co tutaj zostało napisane (łącznie z podanymi przez Thuriona ograniczeniami Demonów) chyba zacznę testować coś takiego:

1 Lord of Change @ 605 Pts
General; Magic Level 4
Tzeentch's Will [70]

1 Herald of Khorne @ 190 Pts
Firestorm Blade [25]
Armour of Khorne [15]

1 Juggernaut @ [0] Pts

1 Herald of Tzeentch @ 140 Pts
Magic Level 2; Battle Standard

10 Bloodletters of Khorne @ 120 Pts

10 Bloodletters of Khorne @ 120 Pts

30 Pink Horrors of Tzeentch @ 360 Pts
Magic Level 3

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

6 Flesh Hounds of Khorne @ 210 Pts

6 Flesh Hounds of Khorne @ 210 Pts

5 Flamers of Tzeench @ 175 Pts

Casting Pool: 11

Dispel Pool: 7

Models in Army: 80

Total Army Cost: 2250

Wydaje mi się, że się nigdzie nie machnąłem ale rozpa uwzględnia wszystko - od cięć na aktualnym BP i ścięciach magii, ograniczeniach slotów, rzuconych od tak przez Thuriona ograniczeniach liczby Horrorów, niemożności brania giftów przez BSBka i ograniczeniu 0-1 na Korniszona. :wink: Jeszcze jakbym wynalazł punkty na 6 Flamera to już w ogóle byłbym w niebie. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Ja teraz planuje zmiane na VC. Mam sie wstrzymać bo znowu coś w BP zmienicie czy moge sobie na spokojnie kupować wąpierze pod BP?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Shino pisze:
nie chodzi o to czym gram, rozpe idealna znam ;) moja rozpa jest w praktyce taka sama od wydania demonow i watpie aby jakiekolwiek ograniczenie moglo ja ograniczyc... mam nawet alternatywe na true cory i inne pomysly :mrgreen:
zaklad?
dodam: jakiekolwiek sensowne
ban syrenki na keepera tez wiele nie zmienia jesli ci o to chodzilo ;)

jak chcecie robic ograniczenie z dupy to od razu zrobcie ograniczenie demony nie moga wygrywac turniejow, zaoszczedzi sie na gotowce ;)

pzdr

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Primo - nowy BP planowałbym na przełomie 2009/2010. To ok. pół roku po zmianach przed DMP. I po wyjściu Skavenów.

Secundo - warto rozważać różne pomysły jak najwcześniej. Stąd m.in. ten temat. Wiem, ze to dla wielu osób emocjonująca i ważna kwestia i kazdy "news" może być źródłem stresu... Ale staramy się rózne pomysły obgadywać ze środowiskiem ze sporym wyprzedzeniem. Tyle.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jeżeli już coś będzie zmienione w najbliższym czasie, to trochę poluzujemy ograniczenia dla niektórych armii. Obostrzeń, mam nadzieję, żadnych nie wprowadzimy. Chciałbym wierzyć, że ograniczenia, które są teraz nie będą ulegać zmianom.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

To wywalicie DoW jako sojuszników ;P ?
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Może dopuszczą Indy GT army booka do chadecji :)

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Na turnieju w Knurowie został dopuszczony i nawet 1 osoba będzie nimi grała :wink: Zobaczymy jak sobie radzą, może się do nich dopcham:D
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Czy Morks Spirit Totem w armii O&G liczy się jakoś do limitu kostek dispela ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Dzięki za jak zwykle szybką odpowiedź Shino!
pzdr
-ism

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

powiem cos od strony WE wynajmujacej DoW...

mozecie sobie prawic moraly jakie chcecie i o czym chcecie.
WE to obecnie taka armia ze z GD, tankiem, enginem, smokiem [ jakimkolwiek obecnie ] srednio ma co zrobic.
myslicie ze wystawialbym dzialo gdybym nie musial?
to moze poradzicie co zrobic z w/w jednostkami bez niego? czy chocby realnej grozby z jego strony...
omijac? wystrzelac? moze drzewkiem w hth powalic... wolne zarty Panowie!
chyba nie sklamie jesli powiem ze pierwszy zaczalem wystawiac je w WE i pamietam swiete oburzenie wiekszosci osob i doslownie smieszne i dziwne komentarze na moja figse dziala [ swoja droga co o niej powiesz zabciu ? :) bo chyba nie jest to pierwszy lepszy figs machniety 3 kolorami... ] a teraz pewnie spora czesc tych osob je uzywa...
jesli bym mial alternatywe to na bank bym tego nie wystawial, ale perspektywa 2 tankow i papa mobile bez cannona naprzeciw to chyba nieporozumienie...
acha, jesli dzialko won to mengile tez...
toz to kurestwo jest taki oddzial... i do tego qwa teraz mnostwo tego talatajstwa jest...

co do zmian...
czy dalo by sie zmienic malenka zasade w WE?
chodzi o to by WD hero/lord mogl brac kazda magiczna bron a nie tylko wardancer weapon [ ktora jest jedna jedyna w calym kodeksie :? ]
sa przeciez zmiany ugrywalniajace inne slabsze armie znacznie bardziej ingerujac w zasady armii ... nie?
oraz... :) aby wild rider hero/ lord mogl brac nie tylko l.armour i spear magiczne i jako dostepnego wierzchowca dodac orla...
jesli nie to co stoi na przeszkodzie?
w sumie nie sa to wielkie zmiany ot kosmetyka :wink:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

myslicie ze wystawialbym dzialo gdybym nie musial?
tak. Bo z dzialem sie latwiej gra ;)
to pytanie bylo tak troche bez sensu ;) bo przeciez nie musisz wystawiac dziala. Masa osob sobie bez niego grywa i nie jest wymogiem skladania rozp ;) po prostu pomaga ;)
acha, jesli dzialko won to mengile tez...
pamietam, ze mialem podobne do ciebie zdanie jakis rok poltora temu :) wtedy stanelo na tym, ze lepiej dopuscic dziala niz banowac cale dow ;) bo o ile w samo bpr wtedy nie wierzykem to ta jego czesc jak dla mnie byla istotna :) (mengile to jak dla mnie drugie dzialko... tylko dla armii potrzebujacyhc lekkiego strzelania a nie artylerii) ;)
czy dalo by sie zmienic malenka zasade w WE?
chodzi o to by WD hero/lord mogl brac kazda magiczna bron a nie tylko wardancer weapon [ ktora jest jedna jedyna w calym kodeksie :? ]
sa przeciez zmiany ugrywalniajace inne slabsze armie znacznie bardziej ingerujac w zasady armii ... nie?
nie. bo czemu ta zmiane robic w nienajgorszej armii a inne zostawic. Np. w mojej armii ewidentnie moznaby poprawic ikon bajera lub z przedmiotow serpent staff (daje poisona i reroll wounda. Problem, ze jest to bron dostepna tylko dla liczy)
imo powinno sie ograniczyc zmiany do minimum a nie poprawiac wszystkie male bledy...

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

No dobra chłopaki a jak wyjdą nowe szczury to też zaczniecie je strsznie przycinać.
VC, DoCh, DE, Lizie mogą bez problemu rywalizować bez BP to IMO.
Prawde powiedziawszy nawet gdyby BP został obcięty do minimum, to i tak grałbym na 3 herosach max 750pkt gdyż modgę więcej badziewia wrzucić :D
Co do dział, to tak jak napisał Pasiak, straszak na tanki itp,
Ja po DMP z dział rezygnuję bo przeważnie albo g...o robiły albo same sie rozpi....ły.
Wole wystawić Varga ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Czemu Hotek nie działa na komete?

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Bo kometa to "obszarówka" i nie ma konkretnego celu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

A na 6 z Nurgla i 6 z DE działa? I Hotek nie działa na komete tylko w przypadku kiedy rzucający czar jest poza zasięgiem Hoteka czy nawet jeżeli rzucający będzie 2 cale od Hoteka?

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Nie działa, chyba, że rzucający jest w zasięgu hoteka
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Aaaa... to już sie nie mam czego bać. Dzięki.

Why so serious? ;)

ODPOWIEDZ