Jako posiadacz ogórów powiem Ci że rzeczywiście mało tam malowania i armię można dość szybko zrobić i złożyć (dwa bataliony i lecimy ), lecz w 7 edycji tak naprawdę przy tej armii trzeba mieć dobrego skila i szczęście w rzutach, więc dla poczatkujących zdecydowanie odpada.Waldi pisze:No tak... w sumie masz rację.
Choć dużo ostatnio myślałem o ograch - najmniej figurek - najmniej malowania ;P
Ale niestety po zapoznaniu się bliższym to jednak nie dla mnie - za trudne dla początkującego i bałem się, że zanim się rozegram i nabiorę doświadczenia to mi całkiem ochota minie na grę.
Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Re: Początkujący....
Uwaga !!
Pytanie za kumpla(kolejny zapalony a pewnie i tak jak przyjdze placic to zrezygnuje -.- )
Dobra ... Armia defensywna opierajaca sie na piechocie (najlepiej zeby nie potrzebowala kawalerii)
No cuż pierwsza mysl to : KRASNOLUDY
Ale jeden kumpel juz ma krasie(automatyczna dyskwalifikacja z racji na zasady jakie ustalilismy) wiec mozecie myslec dalej
Pytanie za kumpla(kolejny zapalony a pewnie i tak jak przyjdze placic to zrezygnuje -.- )
Dobra ... Armia defensywna opierajaca sie na piechocie (najlepiej zeby nie potrzebowala kawalerii)
No cuż pierwsza mysl to : KRASNOLUDY
Ale jeden kumpel juz ma krasie(automatyczna dyskwalifikacja z racji na zasady jakie ustalilismy) wiec mozecie myslec dalej
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
HE - można spokojnie grać bez kawalerii i na 4x RBT
Skaveny oraz Imperium, oraz orkowie w konfuguracjii max magii i park maszynowy.
Koszmarnie jest być kucharzem na służbie bogów chaosu:
- Nurgl je tylko ser pleśniowy i kiszoną kapustę
- Khorne uwielbia posiekane na plasterki, krwiste steki
- Slaanesh kocha babeczki przygotowywane w ogniu namiętności
- Tzeenth jest za zmianami więc ogłosił strajk głodowy
a w dodatku HE mają ASF więc ich piechota z dwurakami nie musi sie martwić ze coś w nich wpadnie
ale z rugiej strony ta i wytrzymałość 3 sprawia ze są bardzo podatne na strzelanie więc juz musisz sam zdecydować (najlepiej wybierz armie która odpowiada klimatem i wyglądem figurek bo taką sie najprzyjemniej gra)
ale z rugiej strony ta i wytrzymałość 3 sprawia ze są bardzo podatne na strzelanie więc juz musisz sam zdecydować (najlepiej wybierz armie która odpowiada klimatem i wyglądem figurek bo taką sie najprzyjemniej gra)
Imperium na Defensie opartym na Piechocie sobie nie pogra - Taki oddział 30 x Wielkich Mieczy z FCG, Magicznym Sztandarem i Detachmentami po 15x Złożonych z 15 Zbrojnch i 15 Halabardników za 550 Pkt ma bardzo dużą szanse Zostać rozłożonym przez Oddział 9 x Elfickich Mistrzów Miecza z Muzykiem i Bladelordem za 153 Pkt.Eltharion pisze:Ja juz mam HE wiec odpadaKumpel wybrał imperium Bo nie podobaly mu sie figurki skavenow a TK nie maja polskiego AB
- Master of reality
- Oszukista
Wiesz defens oparty na piechocie nie oznacz że tam jest sama piechota
Bedzie mega fajnieZelgadis pisze:
Imperium na Defensie opartym na Piechocie sobie nie pogra - Taki oddział 30 x Wielkich Mieczy z FCG, Magicznym Sztandarem i Detachmentami po 15x Złożonych z 15 Zbrojnch i 15 Halabardników za 550 Pkt ma bardzo dużą szanse Zostać rozłożonym przez Oddział 9 x Elfickich Mistrzów Miecza z Muzykiem i Bladelordem za 153 Pkt.
Powiedzie mi tylko teraz jeszcze czy warrior priest moze byc generalem ??
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
no właśnie, zawsze można wrzucić tam czołg i 40 strzelcówMaster of reality pisze:Wiesz defens oparty na piechocie nie oznacz że tam jest sama piechota
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
No i jeszcze War Altar...
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
I Jeszcze Magowie oraz War Altar na Ful magie nastawieni.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Pytanie do osób grających już jakiś czas. Kojarzycie może Bastora (bodajże kiedyś z Tarnowa, teraz Kielce)? Jakieś pomysły jak go pojechać? Bo dzisiaj na lokalu zobaczyłem jak gra i poznałem jego wiedze i kminki na battla i mi sie grać odechciało...
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Witam,
Na początek dodam że przegladałem juz tematy typu "jak zacząć" do armii Tomb Kings i Warriors of Chaos, gdyż te armie pod względem klimatu, wyglądu najbardziej mi sie spodobały. Jednak dalej nie wiem co wybrać . Pod względem malowania łatwiejsi wydają sie TK(tak tak nie chce mi sie za bardzo malować, ale też nie zamierzam dać komuś figsów do pomalowania) z drugiej strony podobno mają wydać nowy kodeks do nich, a nie chce wyrzucać pieniędzy "w błoto", a chcę zacząć grać już za ok miesiąc. WoCH podobno są łatwiejsi w "prowadzeniu" i bardziej stabilni - więc są chyba lepszym wyborem na początek.
Więć co Wy byście mi doradzili, może jest jeszcze jakieś insze kryterium, które przechyli szalę zwycięstwa na korzyść jednej z armii - nawet mam jeden pomysł, oto on: mam(będę miał) do wydania ok 400-450-500zl(wchodzi w to cena Army Booka) - więc co lepiej kupić batalion czy pojedyncze boxy, jeśli boxy to jakie, a więc od razu pytanie: które są łatwiej dostępne.
PS. Chciałbym uzbierać na początek armię do ok 1000-1200pktow(nie wiem czy za ww. kwotę da się uzbierać na te pkty TK lub WoCH)
Wiem, trochę chaotycznie napisane.
Pozdrawiam.
Na początek dodam że przegladałem juz tematy typu "jak zacząć" do armii Tomb Kings i Warriors of Chaos, gdyż te armie pod względem klimatu, wyglądu najbardziej mi sie spodobały. Jednak dalej nie wiem co wybrać . Pod względem malowania łatwiejsi wydają sie TK(tak tak nie chce mi sie za bardzo malować, ale też nie zamierzam dać komuś figsów do pomalowania) z drugiej strony podobno mają wydać nowy kodeks do nich, a nie chce wyrzucać pieniędzy "w błoto", a chcę zacząć grać już za ok miesiąc. WoCH podobno są łatwiejsi w "prowadzeniu" i bardziej stabilni - więc są chyba lepszym wyborem na początek.
Więć co Wy byście mi doradzili, może jest jeszcze jakieś insze kryterium, które przechyli szalę zwycięstwa na korzyść jednej z armii - nawet mam jeden pomysł, oto on: mam(będę miał) do wydania ok 400-450-500zl(wchodzi w to cena Army Booka) - więc co lepiej kupić batalion czy pojedyncze boxy, jeśli boxy to jakie, a więc od razu pytanie: które są łatwiej dostępne.
PS. Chciałbym uzbierać na początek armię do ok 1000-1200pktow(nie wiem czy za ww. kwotę da się uzbierać na te pkty TK lub WoCH)
Wiem, trochę chaotycznie napisane.
Pozdrawiam.