Elementy terenu by Rasti
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Elementy terenu by Rasti
Witam! Jakoż, że prawie skończyłem pierwsze elementy terenu krainy moich elfów, to czemu by się niby nie pochwalić ? Brakuje mi n nich jakiś kości i może połamanej tarczy lub oręża, a kości za nic ulepić nie mogę ;/ No ale jak coś się zmieni - wrzucę zdjęcia. Fotki skałek na stan obecny:
Komentujcie
Komentujcie
male (i serdnie grywalne) ale za to bardzo ladne...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
+ Wyglądają bardzo klimatycznie i realistycznie
- odnoszę wrażenie że trudno będzie na nich ustawić oddzial strzelców (nawet z trayami) z racji ich mocno nieregularnego ksztaltu.
Ogólnie mnie się podobają
- odnoszę wrażenie że trudno będzie na nich ustawić oddzial strzelców (nawet z trayami) z racji ich mocno nieregularnego ksztaltu.
Ogólnie mnie się podobają
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
To bardziej teren niedostępny ;D tzw. "skałki". Teraz lepię z modeliny(tania, a do takich rzeczy dobra) murek. Każdy klocuszek osobno jutro wrzucę fotkę. No i moim zdaniem modelina spisuje się bardzo elegancko - nie potrzeba wiele szczegółów, a tylko fakturę kamienia
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Podobają mi się.
I choć ich grywalność w WFB może być dyskusyjna, to świetnie nadałyby się do systemów skirmishowych (Mordheim czy Warheim na przykład).
I choć ich grywalność w WFB może być dyskusyjna, to świetnie nadałyby się do systemów skirmishowych (Mordheim czy Warheim na przykład).
Patrząc na surową formę tego murku nie sądziłem, że z "pozlepianych cukierków" da się wycisnąć aż tyle!
Świetne wykonanie i bardzo klimatyczna prezencja za co wielki +
Górki też dobre, ale jedynym mankamentem ich jest to, że są mało grywalne.
Mam jeszcze pytanie.
Z czego robisz podstawki pod makiety lub cóż to jest co imituje śnieg na podstawkach?
PS. Szczerze mówiąc, błyszczenie się murku sprawia, że wygląda jakby był zlodowaciały (przynajmniej, jeśli wzrok mnie nie oszukuje ).
Świetne wykonanie i bardzo klimatyczna prezencja za co wielki +
Górki też dobre, ale jedynym mankamentem ich jest to, że są mało grywalne.
Mam jeszcze pytanie.
Z czego robisz podstawki pod makiety lub cóż to jest co imituje śnieg na podstawkach?
PS. Szczerze mówiąc, błyszczenie się murku sprawia, że wygląda jakby był zlodowaciały (przynajmniej, jeśli wzrok mnie nie oszukuje ).
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ja bym przy zboczach zostawił przebijającą korę ,jako takie skałki ...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Co jest na wierzchu tych górek, gips?
zapowiadają się nie źle.
zapowiadają się nie źle.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
więc tak. Drzewko, które będzie przy jednej z górek jest w końcu skończone(stan surowy).
Może jeszcze dzisiaj przymocuję go do skałki. Na niej już jest zrobiony lód(cała puszeczka farby, do tego przez miesiąc to robiłem :F)
A teraz drugi murek w stanie surowym z serii świat cukierków(choć już mało kolorowy ;( )
A tutaj aby pokazać, że owe murki będzie można udanie łączyć ;D
Komentujcie, komentujcie. Jak widzę, iż ktoś to widzi, to aż mi się chce je kończyć i zaczynać następne ;D
Wszystkie komentarze mile widziane. Może jakieś rady ?
Może jeszcze dzisiaj przymocuję go do skałki. Na niej już jest zrobiony lód(cała puszeczka farby, do tego przez miesiąc to robiłem :F)
A teraz drugi murek w stanie surowym z serii świat cukierków(choć już mało kolorowy ;( )
A tutaj aby pokazać, że owe murki będzie można udanie łączyć ;D
Komentujcie, komentujcie. Jak widzę, iż ktoś to widzi, to aż mi się chce je kończyć i zaczynać następne ;D
Wszystkie komentarze mile widziane. Może jakieś rady ?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Całkiem nieźle
Z czego zrobiłeś korę na drzewie?
Z czego zrobiłeś korę na drzewie?