To oczywiste, ale DO mają niezaprzeczalne zalety w porównaniu do zwykłych ogórków.żyraFFa pisze:sensowne ogry da się złożyc od 50/model (CHa, GW), można im dać marki, FCG
A Dogry są od 65 za model
ogry , jesli już to jakie?
Moderator: JarekK
- Temple Guard
- Falubaz
Re: ogry , jesli już to jakie?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Mają wlasne modele, ale stare i IMO fatalne.Waldi pisze:I czy są specjalne figurki dla Ogrów Chaosu czy mogą być te z OK?
Możesz grać tymi z OK (Konwersje mile widziane

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Jak sie ładnie to Tzeentacha pomodlisz to powinien pomóc. W końcu to Pan Zmian 

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

ojojoj jacy jesteśmy super klimatyczni i w ogóleFilup pisze:I oto uleciala cala przyjemnosc z gry... w zasadzie po co komu fluff, ladne figurki, kupa opisow i w ogole jakiekolwiek tlo... trza by stworzyc system, w ktorym sa same statystyki i ZADNA jednostka nie jest slabsza... rany...Jasiuuu pisze:nie mam punktów w rospie na słabe oddziały
Sory, ale nie lubie takiego podejscia.
Osobiscie uwazam, ze ogry sa calkiem ciekawe. Czesto tez biora na siebie duza czesc ostrzalu. Ich wielkosc w wielu graczach powoduje efekt psychologiczny w stylu "trzeba zabic zanim dojdzie..." i inne oddzialy dochodza do walki...

90% bitew jakie gram to bitwy turniejowe. i na turniejach o ile na jakiś kiedyś pojedziesz

a fluff chaosu znam i to chyba całkiem nieźle ale są miejsca na gadanie o fluffie i wczuwanie się w klimat (sesja jakaś czy dyskusja ) a są miejsca kiedy musisz spojrzeć na oddział nie jak na dziesiątkę potężnych wojowników z nieprzebijalnymi zbrojami tylko jak na 10w z mv4 i asv 3+ i tyle. fluffowo to można grać z kumplem w mieszkaniu, panowie z GW dawno wybili mi z głowy kierowaniem się fluffem przy wyborze army lista a ich śmiechu warty nowy kodeks chaosu jest tak klimatyczny jak stary ikarus.
żeby grać na równym poziomie z innymi graczami trzeba być świadomym pewnych panujących ogólnie zasad, więc jak ktoś się pyta o ogry i słyszy takie bzdury jak tu niektórzy piszą to za pół roku może żałować że wydał 200zł na unit który kurzy się na półce.
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
drogi Jasiuuu nie denerwuj się tak , kazdy ma do gry w warhammera inne podejscie
mozesz mi powiedzieć czemuszto ogry to taki kiepski wybór oraz co i dlaczego polecasz na to miejsce
PS.
nie widzę nic złego w masturbowaniu się przy figsach:)
http://gildianajemnikow.pl/galerie/p/pi ... 5_1288.jpg
http://gildianajemnikow.pl/index.php?p810,adriana-1
http://gildianajemnikow.pl/index.php?p807,cop-girl-1
mozesz mi powiedzieć czemuszto ogry to taki kiepski wybór oraz co i dlaczego polecasz na to miejsce
PS.
nie widzę nic złego w masturbowaniu się przy figsach:)
http://gildianajemnikow.pl/galerie/p/pi ... 5_1288.jpg
http://gildianajemnikow.pl/index.php?p810,adriana-1
http://gildianajemnikow.pl/index.php?p807,cop-girl-1
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Po wypowiedziach "jedynie słusznych graczy turniejowych" jest mi wstyd że we wszystkich bitwach wystawiałem Ogry Chaosu. Przepraszam, zachowałem się jak gówniarz
To się wiecej nie powtórzy mimo, że jakoś dawali rade, miałem frajde itd. W końcu to było tylko dziecinne "fluffowe pierdzenie". Jeszcze raz przepraszam.
Leczcie się ludzie. To nie jest tylko i wyłącznie gra turniejowa. To jest, przynajmniej jak dla mnie, gra, która ma dawac frajde. Nie ważne czy na turnieju czy w domu, czy gdziekolwiek. Jasiuuu, Trikk ile masterów wygraliście ostatnio dzięki swoim jedynie słusznym rozpiskom?

Leczcie się ludzie. To nie jest tylko i wyłącznie gra turniejowa. To jest, przynajmniej jak dla mnie, gra, która ma dawac frajde. Nie ważne czy na turnieju czy w domu, czy gdziekolwiek. Jasiuuu, Trikk ile masterów wygraliście ostatnio dzięki swoim jedynie słusznym rozpiskom?
Rakso, nie oburzaj się, to po pierwsze
Po drugie jak gram z kolegami to wystawiam trolle, ogry, shrine`y itp. Ale tam wiem, że oni też wystawią klocki saurusów, warriorów itp.
Ogry nie są złe, ale po prostu przegrywają z knightami magicznymi atakami, savem, 7M, 8 Ld i WSem.
Mastera nie wygrałem żadnego, ale myślę, że jakbym mial trolle, chosenów i wojowników chaosu to jakoś lepszego miejsca bym nie uzyskał.
Po drugie jak gram z kolegami to wystawiam trolle, ogry, shrine`y itp. Ale tam wiem, że oni też wystawią klocki saurusów, warriorów itp.
Ogry nie są złe, ale po prostu przegrywają z knightami magicznymi atakami, savem, 7M, 8 Ld i WSem.
Mastera nie wygrałem żadnego, ale myślę, że jakbym mial trolle, chosenów i wojowników chaosu to jakoś lepszego miejsca bym nie uzyskał.
Release the Przemcio!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
spoko, ja się nie burze. Chodzi mi tylko o to, że gadanie, że jedynie słuszne jest wystawianie oddziałów X+Y+Z z takimi a takimi itemami jest imo przejawem braku wyobraźni.
Wiem, że ogry są słabsze od Knightów ale mimo to wystawianie 3 oddziałów rycerzy wydaje mi się niesmaczne
Po drugie skoro nie wygrywacie masterów, nie jesteście nawet na podium to po kiego grzyba męczyc stary ograny schemat? To jest bez sensu. Jedyne co osiągacie tym tak naprawde to psucie zabawy sobie i innym.
No offence.
Pozdro.
Wiem, że ogry są słabsze od Knightów ale mimo to wystawianie 3 oddziałów rycerzy wydaje mi się niesmaczne

Po drugie skoro nie wygrywacie masterów, nie jesteście nawet na podium to po kiego grzyba męczyc stary ograny schemat? To jest bez sensu. Jedyne co osiągacie tym tak naprawde to psucie zabawy sobie i innym.
No offence.
Pozdro.
Ja nie mówię o jedynej słusznej rozpisce. Wiewior napisal, czemu ogry sa slabe i co lepiej zamiast nich wziac. Napisalem, ze knighci i czemu.
Na DMP mieliśmy z chłopakami 6 miejsce, co uważam za niezły wynik. Prawda jest taka, że to nie rozpiskami się psuje komuś zabawę tylko stylem grania. Kłótniami itp. A na oklepanym schemacie tak do końca nie gram, bo teraz na 2000 wyjeżdżam ze smokiem zamiast gatewayowca.
Na DMP mieliśmy z chłopakami 6 miejsce, co uważam za niezły wynik. Prawda jest taka, że to nie rozpiskami się psuje komuś zabawę tylko stylem grania. Kłótniami itp. A na oklepanym schemacie tak do końca nie gram, bo teraz na 2000 wyjeżdżam ze smokiem zamiast gatewayowca.
Release the Przemcio!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Mi i kilku osobom które znam schematy psują również gre. Jeżeli ide do stołu i nawet nie musze czytac rozpiski przeciwnika bo i tak wiem co ma to troche kiepsko. Cały czas to samo, czasem z kosmetycznymi zmianami. Dla mnie to jest strasznie słabe i chociażby z tego powodu czasem wole sobie pograc w domu niż na turniejach.

trikk pisze:Ja nie mówię o jedynej słusznej rozpisce.
trikk pisze:Knighci, Knighci i Knighci i w ostateczności Dragon Ogry. To jedyne przydatne speciale. z Rareów są spawny, helka i może warshrine. Core to marauderzy konni piesi i psy. Reszta to fluffowe pierdzenie.

Ja nie mówię o jedynej słusznej rozpisce. Ja mówię o najlepszych oddziałach. Natomiast jak ktoś chce dla funu (lub nie) zagrać na 3x ogry, to proszę bardzo, pomogę mu złożyć jak najlepszą rozpiskę, ktora zawiera 3x ogry. Ale nadal stwierdzam, że gdyby wziął 3x Knightów to poszłoby mu lepiej. Po prostu Knighci dla Chaosu są jak Cannony dla imperium. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale sam wypowiedziałem się w tym temacie jakbym składał ogry
(4z MoS i dwurakami
), więc to wszystko wina Jasia 
(4z MoS i dwurakami

Release the Przemcio!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Tak btw to jak jeszcze męczyłem WoCh to poza Knightami i Chosenami nie umiałem wymienić innych speciali. No jeszcze DO wiedziałem, że są. A tak to lałem na ostro po reszcie 

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Rakso nigdzie nie podałem żadnego komba które uważam za uniwersalne i najlepsze dla tej armi, stwierdzam jedynie że na ogry nie ma punktów, i na turnieju się nie spłacą. a gra daje frajdę (przynajmniej mi) gdy grasz armią która ma ręce i nogi a nie które jest bezmyślnym zlepkiem oddziałów ( a ogry imo nie pasują i nie są potrzebne o czym już pisałem).
a co do grania schematami.... strzel jakie specjale/rary i w jakiej ilości wystawiam na 2250, jak trafisz to stawiam Ci piwo (jedno za trafione spece jedno za rary) jak nie trafisz ty mi stawiasz
ok ? .
a co do grania schematami.... strzel jakie specjale/rary i w jakiej ilości wystawiam na 2250, jak trafisz to stawiam Ci piwo (jedno za trafione spece jedno za rary) jak nie trafisz ty mi stawiasz

- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Wina Jasia , ZA BANOWAĆ GO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!