Breta 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz

Re: Breta 2350

Post autor: pelzak »

Chyba ze ktos ma jaja i zdaje Ld. Wtedy zaczynaja sie schody i przestaje dzialac :wink:

Pozdrawiam
Pelzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Problem NIE polega na tym że ludzie nie myślą i tylko kopiują . Grają róznymi konfiguracjami (między innymi tez zaprezentowanymi przez Fisha) ale po iluśtam grach dochodzą do wniosku że Paladyni Dębka poprostu najlepiej sie sprawdzają =D> Ej no po coś mamy to forum - dzielimy sie różnymi pomysłami dobrymi i złymi i nie nalezy sie dziwić że te dobre rozkminy sie zaporzycza . np BSB dębka pokazał mi Jagal na Draconisie i wiem że jest świetny i co teraz ? mam go nie uzywać bo to nie ja go wymyśliłem ? ...... yyyyy sory za offtop :oops: już sie zamykam
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Myślę że Fischowi bardziej chodziło o sens publikowania oklepanych patentów. Ja się osobiście bardzo ciesze, ze koncepcja grania na magu lordzie i samotnych kowbojach przypadła do gustu wielu graczom.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Torgill
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Torgill »

Kwestia w tym, że nie każdy wie, że ktoś już wcześniej wpadł na ten "oklepany" patent. Liczba kombinacji (grywalnych) jest ograniczona, zwłaszcza jeśli chodzi o złożenie bohaterów. Jeżeli ktoś dzięki własnemu doświadczeniu doszedł do wniosku, że paladin z grail wov, enchanted shield i sword of lady's champion się sprawdza, a pan na pegazie z lance of artois i naszą WS10 zbroją, się nie sprawdza, to wcale nie znaczy, że kogoś skopiował.
I na przykład czy Breta na dużej czarce ale z dwoma power stone, potion sacre i lusterkiem jest już kopiowaniem, czy nie jest?
Zaraz ktoś może się odezwać, że już taką czarką grał, ale przecież nie ma czegoś takiego jak prawa autorskie rozpisek. Dębkowi należą się oczywiście wielkie ukłony, ponieważ na turniejach ma z Bretończyków najlepsze wyniki i na jego rozpiskach można się wzorować, tudzież czerpać inspiracje, ale na takie złożenie może wpaść każdy.
Poza tym jak jakiś nowy gracz da do oceny rozpiskę i ktoś mu napisze, że złożył armię prawie tak samo jak najlepsi, to może być z siebie zadowolony :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Torgill pisze:Poza tym jak jakiś nowy gracz da do oceny rozpiskę i ktoś mu napisze, że złożył armię prawie tak samo jak najlepsi, to może być z siebie zadowolony :)
chyba ze ten nowy gracz, nie doszedł do tego sam, a jedynie przeczytał kilka tematów na forum i zrobił rozpiskę na ich podstawie, nawet nie testując jej ani razu...
Obrazek

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz

Post autor: pelzak »

No tak, ale tego nie wiesz przeciez :)
Chyba ze masz monitoring w domu kazdego gracza Bretonskiego :wink:

Pozdrawiam
Pelzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Tyle, że jak ktoś zrobi rozpę to od razu dostaje komentarze: wywal to, daj tamto i wychodzi potem zawsze standard.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Torgill
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Torgill »

Z tym standardem to też bez przesady - jest trochę różnic. Jedni powiedzą, że questingi są do kitu, a inni, że są bardzo przydatni, najlepiej z valorous standard. To co jest standardem? Jeden gracz turniejowy powie, że nie rusza się bez dwóch trebków, a inny, że oddział grali to obowiązek i wtedy zostaje jeden treb. A grali wystawiać 9, 6 a może 3 bez niczego - każda z tych konfiguracji ma mocne i słabe strony.
Standardem będzie lord na koniku, czy może jednak proroczka? Bo tutaj dyskutujemy o armii proroczki :) Czy RAF to dalej standard, czy może standardem jest kawaleryjska MSU?

Pewne rzeczy się sprawdzają, a pewne nie - i do tego dążą głównie komentarze. Standardem dla yeomenów będzie 5 z tarczami i muzykiem, bo to po prostu najlepsza opcja. Ale już dla łuczników w skirmishu takowe standardy są różne. Niektórzy wystawią gołą 10, inni 15 - 17, a jeszcze inni 21 - 25 ze sztandarem (i magiczką). I każda z tych opcji jest grywalna :)

Przy publikowaniu rozpisek chodzi głównie o wyeliminowanie prostych błędów - typu yeomeni z FCG, 3lvl proroczka z 4 scrollami, czy bez sensu dobrane przedmioty. Dobrych kombinacji trochę jest.

ODPOWIEDZ