Pozdrawiam
Pelzak
Moderator: Gremlin
Nie. Salę do gry mam w Katowicach, nie muszę jechać do Poznania.Jankiel - Ty się zgłosiłeś na PGA?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Piotras pisze:widze Kalesoner że działko wymieniłeś
No ładna rozpa ładna. I jak BigPasiak napisał, ja np. tez nie używam bsb z hodą, imho to jest smieszne...
I jedyne co mnie dziwi to faktycznie jak Ty Kalesony się mieścisz na stole bez gorki itd? Albo jak radzisz sobie z overrunami po driadach etc![]()
No nic, zobaczymy sie na masterze
@ Jankiel: ale to nie tylko sala do gry, to tez 2 dni turnieju, konwent gier komputerowych (tak tak, wiem, pewnie jestescie juz za starzy) i master...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Zagrałem ostatnio dwie bitwy i w sumie nie ma problemu ze zmieszczeniem. Część stoi na górce, część z 5 szeregów strzela do dużego celu, kiedy indziej stoją pod skosem i strzelają na krzyż do różnych celów.I jedyne co mnie dziwi to faktycznie jak Ty Kalesony się mieścisz na stole bez gorki itd? Albo jak radzisz sobie z overrunami po driadach etc
Dokładnie. Dopiero ostatnio odkryłem, jak zajebiście driady odginają szarżeDriady nie wystawiają się na szarże po prostej, to przeciwnik nie dojeżdża taktycznie
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Highborn @ 242 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Stone of the Crystal Mere [30]
Hail of Doom Arrow [30]
Annoyance of Netlings [25]
Noble @ 115 Pts
Battle Standard
War Banner [25]
Spellsinger @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Spellsinger @ 140 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
5 Glade Riders @ 129 Pts
Musician
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
7+1 Wardancers @ 165 Pts
Musician, Champion
6+1 Waywatchers @ 176 Pts
Champion
Cannon @ 85 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 107
Total Army Cost: 2350
Musisz szarżować do najbliższego skirmishera i masz do dyspozycji maksymalnie jednego wheela/pivota. I trzeba się ustawić tak, żeby ten jeden wheel/pivot posłużył do skierowania się na najbliższą driadę. Oczywiście trzeba być ostrożnym, żeby nie okazało się, że uwzględniając wheela nasza driada nie jest już najbliższa, ale w ograniczonym zakresie można odginać klocki, a z pojedynczymi modelami to już prościzna, bo pivoty są darmowe. Na ostatnim turnieju schowałem przed bloodthirsterem za driadami trzy oddziały łuczników a w innej bitwie wardancerów z magiczkami. Nie są to co prawda harpie, ale przynajmniej nigdy nie spanikująJankielowi i Kalesonerowi chodzi o to, że nie może wykonać szarży taktycznej, gdy np. kawa ma 16" zasięgu
Ja pisze:ale info nieoficjalne mówi, że wziął Bloodthristera z DOW
Piotras pisze:O kurcze! Że też ja na to wcześniej nie wpadłem
Ale Jankiel za to wpadł!Jankiel pisze:Na ostatnim turnieju schowałem za bloodthirsterem trzy oddziały łuczników a w innej bitwie wardancerów z magiczkami. Nie są to co prawda harpie, ale przynajmniej nigdy nie spanikują
aa faktycznie, sorka :p Nie ogarniam coś ostatnio, cholera nie wiem co ze mną się dziejeksch pisze:Przeczytaj dokładnie cytat z Jankiela, w moim poście, podpowiem - nie jest w pełni ścisły