He 2333
He 2333
2333 Pts - Elfików
Księżniczka
czyste serduszko, vembrances, ench shield, corin, lanca, havy armor
GRYF!
3*Magus2lvl ser+jevel/ser+silver+chaneler/2*DS
5 SH FCG banner of ellyrion
2*5SH
2 wózki
18 Mieczy
FCG, Szmata magii, -3 do casta
5 komandosów
4 wyprówacze
Czaroznawstwo:10-12+corin
Obrona: 5dd+2DS+ wysysanie magii z czaru
Całe: 57 modeli
A kosztuje to : 2331
-------------
Jako że moja rospa to mozna było przewidzieć że bedzie w niej wszystko... juz kiedyś tym grałem w 6ed. (podobnym czymś) i sie spisywało nawet fajnie.
I jak to wygląda ? Da rade ?
Pozdro
Księżniczka
czyste serduszko, vembrances, ench shield, corin, lanca, havy armor
GRYF!
3*Magus2lvl ser+jevel/ser+silver+chaneler/2*DS
5 SH FCG banner of ellyrion
2*5SH
2 wózki
18 Mieczy
FCG, Szmata magii, -3 do casta
5 komandosów
4 wyprówacze
Czaroznawstwo:10-12+corin
Obrona: 5dd+2DS+ wysysanie magii z czaru
Całe: 57 modeli
A kosztuje to : 2331
-------------
Jako że moja rospa to mozna było przewidzieć że bedzie w niej wszystko... juz kiedyś tym grałem w 6ed. (podobnym czymś) i sie spisywało nawet fajnie.
I jak to wygląda ? Da rade ?
Pozdro
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2007, o 20:00 przez Daro, łącznie zmieniany 1 raz.
Raczej nic nowego(chociaż brak Arcymaga jest dla mnie szokiem).
W sumie to da się z tym grać bez jakiegoś ogromnego stresu.
Na te punkty, 57 modeli to niewiele.
W sumie 4 oddziały walczące-też niewiele.
2 rydwany(hmmm sam nie wiem co o tym myśleć).Wychodzę z założenia-albo max albo nic.
Jeśli już ograniczyłeś trochę magię to jeden mag mniej też nie zrobi wielkiej różnicy.Wstaw bsb z battle bannerem.
W sumie to da się z tym grać bez jakiegoś ogromnego stresu.
Na te punkty, 57 modeli to niewiele.
W sumie 4 oddziały walczące-też niewiele.
2 rydwany(hmmm sam nie wiem co o tym myśleć).Wychodzę z założenia-albo max albo nic.
Jeśli już ograniczyłeś trochę magię to jeden mag mniej też nie zrobi wielkiej różnicy.Wstaw bsb z battle bannerem.
Nie napisałeś że księżniczka jest konno!
Ogulnie rospiska spox ale ja Ci powiem że znowu niema miejsca na chowanie magów,w swordach to oni się będą bali szarżować gdziekolwiek,a jak w bolcach to z góry zakładasz że przeciwnik będzie zacznynał,no chyba że se magię odpuścisz w 1 turze,co nie jest dobrym pomysłem
Ogulnie rospiska spox ale ja Ci powiem że znowu niema miejsca na chowanie magów,w swordach to oni się będą bali szarżować gdziekolwiek,a jak w bolcach to z góry zakładasz że przeciwnik będzie zacznynał,no chyba że se magię odpuścisz w 1 turze,co nie jest dobrym pomysłem
myśle że swordzi mi nie bedą panikowali A jak mi gryfek ucieknie to załamka ;P
Kitranie magów w swordach...taaak stereotypy Już 2 lata temu nie kitrałem magów w swordach (tylko, bo tam 1 mozna włożyć). Ciskanie 3 maów do 1 kloca wskazuje na brak wyobraźni. I to kloca który ma walczyć Są sh, lasy, bolty..przeciezi tak nie bedize zaden mag przez całą bitwe w 1 oddziale - jeszcze nei ma zasady move or cast
Pozdro!
Kitranie magów w swordach...taaak stereotypy Już 2 lata temu nie kitrałem magów w swordach (tylko, bo tam 1 mozna włożyć). Ciskanie 3 maów do 1 kloca wskazuje na brak wyobraźni. I to kloca który ma walczyć Są sh, lasy, bolty..przeciezi tak nie bedize zaden mag przez całą bitwe w 1 oddziale - jeszcze nei ma zasady move or cast
Pozdro!
Czy ktos mowi zebys kitrał 3 magów w swordach?:)
Wiesz, swordzi maja 8 liderki, a gryf 10. I glupio by było jakby panowie za 329 + (ewentualny mag), punktów uciekli i sie rozjebali o jakis impassible, czy wybiegli za stół.
A wiemy ze jak cos sie zjebie to sie zjebie w najmniej odpowiednim momencie
A liderka 8 to wcale nie tak duzo
Wiesz, swordzi maja 8 liderki, a gryf 10. I glupio by było jakby panowie za 329 + (ewentualny mag), punktów uciekli i sie rozjebali o jakis impassible, czy wybiegli za stół.
A wiemy ze jak cos sie zjebie to sie zjebie w najmniej odpowiednim momencie
A liderka 8 to wcale nie tak duzo
Aaa,na gryfie,to się rozumie ,osobiście bym ją inaczej poskładał,ale ta niejest zła,no i załatw to miejsce dla magów,uwierz mi,dziś mi tyłek 10 swordów uratowała(odbiła rydwan darkelficki,,zadał magiczce 1 rane,a jakbym ich niemiał magowie by popłyneli od 4 bolców(nawet jakby byli w moich bolcach),no i jeszcze gdzieś harpie fruwały
Jak magów nie masz na koniach to tak ch***wo troche bo dolaczysz go/ich do sh, przeciwnik tak podjedzie zebys go nie zaszarżował ale zeby on mial zasięg nawet w przypadku kiedy ty sie wycofasz te 4 cale, a wtedy masz po magu.
aaa, i dorzuciłbym temu zawodnikowi (magowi) co ma 2 scrolle chaleneer'a, bo on zawsze ma tam jakieś szanse ze wylosuje coś co może rzucić na 4 kościach, a wtedy czelender mile widziany
aaa, i dorzuciłbym temu zawodnikowi (magowi) co ma 2 scrolle chaleneer'a, bo on zawsze ma tam jakieś szanse ze wylosuje coś co może rzucić na 4 kościach, a wtedy czelender mile widziany
hehe.. 1.5 roku temu i 2 lata temu.. magow chowalo sie 3 razy latwiej niz teraz
co nie zmienia faktu ze ja swojego trzymam w jednym oddziale 5 SH
co nie zmienia faktu ze ja swojego trzymam w jednym oddziale 5 SH