Partia Politczna, poglądy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Re: Partia Politczna, poglądy

Post autor: Tullaris »

Moje poglądy polityczne są prawicowe, konkretnie konserwatywno - librealne, a partia której sympatyzuje to UPR. Konserwatywny jestem jeśli chodzi o kwestie obyczajowo moralne, czyli mówię stanowcze nie dla aborcji eutanazji, małżeństw homoseksualnych i innych dziwnych wynalazków.
Liberalny jestem jeśli chodzi o gospodarkę, czyli jak najwięcej wolności ekonomicznej dla jednostki, jak najmniej ingerencji państwa. Środki finansowe powinny być redystrybuowane w jak największym stopniu przez rynek, a w jak najmniejszym przez budżet dlatego jestem za jak najniższymi podatkami i wydatkami publicznymi na cele tylko i wyłącznie absolutnie konieczne.
Wszelkie ruchy lewicowe, uważam za szkodliwe, a wręcz niebezpieczne. Bowiem dążą one albo do całkowitej anarchii, albo do stworzenia systemu totalitarnego, gdzie jednostki są kontrolowane przez państwo. W historii były już dwa lewicowe systemy totalitarne oparte na złodziejstwie (nazizm i komunizm) więcej nie potrzeba. Nie wierze też żaden sprawiedliwy system socjalistyczny, bowiem coś takiego istniało tylko w marzeniach panów Marksa i Engelsa i jest nie realne , w praktyce doprowadziło to do tragedii i śmierci milionów ludzi.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
RinoWar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RinoWar »

całkowicie cie popieram mówię nie dla zboczeń i innych dziwactw
i wcale prawica nie jest zacofana po prostu sa normy spoleczne i trzeba sie ich przestrzegac
popieram rowniez pana Wojciecha Cejrowskiego z którym zgadzam sie we wszystkim ... pragne na swiecie pokoju, religijnosci oraz liberalizmu i walke o zycie czyli sprzeciw aborcji , sprzeciw eutanazji i sprzeciw wobec homoseksualnych związkom ponieważ to również godzi w normy społeczne i wywołuje niesmak i obrzydzenie

aha i "Homoseksualiści zniszczyli w Trójmieście plakaty informujące o spotkaniach z Wojciechem Cejrowskim. Na plakatach naklejone zostały napisy "odwołane", a pod nimi drobnym drukiem "pozdrowienia od gejów i lesbijek z Trójmiasta". - Tym ludziom, którzy zniszczyli te plakaty, przeszkadza osoba Wojciecha Cejrowskiego, który jest zaangażowany w zwalczanie sodomii"
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Nie uwazacie że moralność , religijność itp są rzeczami indywidualnymi każdego człowieka . Popieracie wolność - bez narzucania nic odgórnie ale czy nie uważacie że kierowanie sie religią czy chrześcijańskim kanonem wartości w ustanawianiu prawa jest narzucaniem pewnych rzeczy , jednego sposobu myślenia czyli ograniczanie swobody jednostki czy to nie jest właśnie ten wspomaniany przez was totalitaryzm ? Myślenie lewicowe (przynajmnije to rozsądne w moim odczuciu) nie promuje dewiacji , eutanazji itp popiera wolność wyboru każdego człowieka według jego włąsnych przekonań i nie tępi inności . W imie zasady
"Nie zgadzam sie z twoimi poglądami ale zrobie wszytko abyś mógł je głosić"

totalitaryzmy lewicowe ? ... A Franco w Hiszapnii ? Ameryka Płudniowa w XX w ?
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

no jaki ładny wątek ;)

zacznę może od głównych założeń partii, którą chętnie poprę jeśli takowa powstanie :twisted:

- religia jest indywidualna sprawą człowieka, wypad z polityki;
- zlikwidować wszystkie niepotrzebne ministerstwa, nie chce ani ja ani by żaden uczciwy obywatel płacił swoje ciężko zarobione pieniądze na darmozjadów;
- zlikwidować ZUS - jeśli już musi być przymus ubezpieczeń niech zweryfikuje to wolny rynek - pełno jest ubezpieczalni;
- sprzedać posiadłości i pałace ZUSowe i zlikwidować zadłużenie kraju (powinno wystarczyć przynajmniej na większą część);
- szkolnictwo podstawowe i wyższe powinno być wg mnie prywatne, wolałbym żyć w kraju, gdzie nie wiele jest osób mających magistra (np), ale za to byłbym pewien, że osoby posiadające ten tytuł poświęciły SWOJE pieniądze i swoja pracę by go zdobyć (obecnie jest 80% debili z papierkiem, którzy zdali ponieważ uczelnie ich 'przepchały' przez swoje wrota by skasować od państwa pieniążki z 'każdego studenta');
- służba zdrowia - wole leczyć się w prywatnym szpitalu za swoje, ciężko zarobione pieniądze, niż leżeć na korytarzu jakiegoś ciulowego szpitala, gdzie pielęgniarka jest przyjemniejsza dla kwiatów rosnących w doniczce na oknie (czekam 2,5 roku na jeden zabieg, który może spowodować, że nie będę miał problemów z kręgosłupem a w następstwie z chodzeniem, jakby NFZ nie istniał zrobiłbym sobie ten zabieg 14 razy w tym czasie bo tyle trzymają moich pieniędzy - ZŁODZIEJE!)
- ministerstwo finansów - propozycja JKM odnośnie płacenia pogłownego jest dla mnie bardziej do przyjęcia niż % od zarobków;
- dodatkowo jestem przeciwny członkostwu Polski w tworze zwanym Unią Europejską (nie uważam także byśmy MUSIELI przynależeć do jakiejkolwiek wspólnoty - damy sobie radę samemu doskonale, jeśli ktoś 'zmieni' debili na 'górze'; strefa Shengen - jestem na TAK);
- zlikwidować KRUSY i inne śmieszne wytwory do których każdy z nas dopłaca co miesiąc spore kwoty!;
- zbudować odpowiednia zawodową armię, która będzie w stanie bronić naszych granic;
- zlikwidować minimalną płacę krajową oraz wiele niedogodnych dla przedsiębiorców przepisów (tutaj to książkę można napisać);
- zlikwidować państwową TV oraz Radio, odciąć program darmowego internetu dla wszystkich;
- uszczelnić granice, a uchodźców traktować 'z buta' od razu, nie czekać na wyroki sądów!

Ogólnie jestem za tym by państwo się odwaliło od tego co robi obywatel, nic nikomu do tego jakiej TV ogląda, ile zarabia i ile zarabiać powinien, gdzie powinien być ubezpieczony i co powinien jeść na śniadanie - to państwu powinno zależeć by obywatele o nie dbali a nie na odwrót. zdaję sobie sprawę, że w państwie będzie wielu ludzi, którzy nie dadzą sobie rady, no ale do cholery jasnej tak rodził się postęp, zawsze był podział na biednych i bogatych taki jest świat i takie są warunki przetrwania, słabsi odpadali z wyścigu i tyle.

To chyba najważniejsze rzeczy, w które wierzę, że poprawiłyby stan Polski i życia w nim w ciągu najbliższych 8 lat.

Teraz jak mniemam zasypany zostanę zwolennikami UE, dróg i autostrad oraz Euro i innych ;)

P.S. Do ludzi, którzy studiują kierunki politologiczne prośba: dawno temu na takim kierunku w Gdańsku znajomy dostał zadanie, "na podstawie DEFINICJI i programów poszczególnych partii określ jakiego typu poglądy głoszą" - z pamięci więc cytat może być niedokładny, w każdym razie wyszło, że ówcześnie tylko dwie partie były prawicowe (pamiętajmy cały czas o definicji!) reszta to było lewo lub centrolewica... jesteście w stanie to zweryfikować obecnie? Poproszę jeśli nie problem ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Popieracie wolność - bez narzucania nic odgórnie ale czy nie uważacie że kierowanie sie religią czy chrześcijańskim kanonem wartości w ustanawianiu prawa jest narzucaniem pewnych rzeczy
Wiesz, prawo to ciąg dyrektyw czyli właśnie narzucanie pewnych rzeczy. To Ci wolno, tego Ci nie wolno, to jest Twój przywilej a tamto to Twój obowiązek. I tak powinno być, nie da się ustanowić prawa uwzględniającego każdą jednostkę i jej pomysły. A chrześcijański kanon wartości jest bardzo uniwersalny.

Myślenie lewicowe nie promuje eutanazji a jednocześnie popiera wolność wyboru każdego człowieka według jego własnych przekonań? Przecież to jest oczywista sprzeczność :D

Co Franco w Hiszpanii? Przecież to był prawicowiec pełnym ryjem.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

Smh akurat zagdzam się z Tobą we wszystkim poza jedną kwestią:
Smh pisze:- dodatkowo jestem przeciwny członkostwu Polski w tworze zwanym Unią Europejską (nie uważam także byśmy MUSIELI przynależeć do jakiejkolwiek wspólnoty - damy sobie radę samemu doskonale, jeśli ktoś 'zmieni' debili na 'górze'; strefa Shengen - jestem na TAK);
nie twierdzę że UE to same dobro, oraz "kraina mlekiem i miodem płynąca", ale my nie jesteśmy drugą Szwajcarią byśmy sobie mogli na neutralność pozwolić. Poza tym za blisko Ruskich jesteśmy. Widać że mógłbyś do UPR śmiało należeć ;). Aha, jeszcze jedno - Rinowar z tymi gejusami i Cejrowskim to było tak, że gejusy sami go sprowokowali jak jedną ze swych książek promował.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, o 17:13 przez Kotar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RinoWar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RinoWar »

bo oni są złymi ludźmi
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Benek pisze:Smh akurat zagdzam się z Tobą we wszystkim poza jedną kwestią:
Smh pisze:- dodatkowo jestem przeciwny członkostwu Polski w tworze zwanym Unią Europejską (nie uważam także byśmy MUSIELI przynależeć do jakiejkolwiek wspólnoty - damy sobie radę samemu doskonale, jeśli ktoś 'zmieni' debili na 'górze'; strefa Shengen - jestem na TAK);
nie twierdzę że UE to same dobro, oraz "kraina mlekiem i miodem płynąca", ale my nie jesteśmy drugą Szwajcarią byśmy sobie mogli na neutralność pozwolić. Poza tym za blikso Ruskich jesteśmy. Widać że mógłbyś do UPR śmiało należeć ;).
co do UPR - są partią najbliżej moim poglądom, niestety w kilku kwestiach mamy zdecydowanie odmienne zdanie dlatego należeć ani tym bardziej działać w ich szeregach nie mam zamiaru

Szwajcaria możemy być a Rosja nie jest w cale tak blisko, gdybyśmy byli neutralni sądzę, że gospodarczo sami by chcieli być bliżej, nagle by się okazało że u nas opłaca się zbudować gazoport i inne konstrukcje związane z transportem paliw itp, a UE byłaby zmuszona brać od nas bo byłoby taniej niż robić to metodą tradycyjną z ich uwarunkowaniami wewnętrznymi ;)

btw by odeprzeć argument o dotacjach, który pewnie się pojawi... możemy oddać nasze dotacje, które nam przyznali, pod warunkiem, że UE odda wszystkie składki, które wpłaciliśmy i inne zobowiązania, które otrzymali od nas ;)

edit: literówki

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

takie pytanie, czy homoseksualizm uważacie za dewiację?

i następne

czy heteroseksualizm uważacie za dewiację?

@Dibo
co do tych szkól, ciągnąc wątek. Bezplatne, ale aby na nich być nie może to być przypadek. Zmiejszyć ich ilość. Quas ma rację, więcej, dużo więcej kierunków technicznych, inżynieryjnych etc. Znaczy, przesunąć spory ciężar ilości miejsc w tą stronę i na kierunki pedagogiczne, aby ksztalcenie bylo kluczem do sukcesu.
Czyli ogólnie zawęzić i zwiększyć kryteria dostania się na studia, aby tytul mgr czy też inż coś znaczyl, bo teraz to nie jest niestety wiele, bo każdy może go posiadać. Czy to przypadkowy ktoś po filozofii ;) czy też istny idiota po platnych studiach prawniczych. Ale w zamiań zrobić zawodówki z prawdziwego znaczenia.

@Tullaris
Hitler nigdy nie wywodzil się z lewicy :roll: jego przekonania niestety byly ultraprawicowe, czyli skrajne 'moralizatorstwo' oraz calkowite zamknięcie się na inne państwa. Myślisz, że jak wpisal sobie w nazwę partii socjal w inej odmianie tzn. że jest lewicowy?
Oczywiście prawic jak i lewic jest dużo. To jest prawica nie liberalna jeśli chodzi o rynek.

A Stalin, bo pewnie do tego bijesz... cóż, jest jak wrzód na pięknej twarzy, który rozróś się na niej caly i ją pożarl. Owszem, wyrósl na lasce rewolucji, na lewicy, ale jak się dostal do steru w bardzo nieprzyzwoity sposób to zgwalcil i zabil swoją matkę, czyt. lewicę, która przestala istnieć.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Jeśli większość obywateli danego kraju jest jednego wyznania, tak jak w Polsce, to kierowanie się religią w stanowieniu prawa nie jest niczym złym. Fakt nie można się całkowicie na niej opierać, ale nie można też jej całkowicie lekceważyć, gdyż jest ona częścią kultury i dziedzictwa danego narodu, więc będzie miała wpływ na tworzenie prawa i życie społeczne. Osoby które są innego wyznania, lub niewierzące jako, że są w mniejszości będą musiały sie z tym faktem pogodzić. Oczywiście ich prawa i swobody nie mogą być naruszane i musza być respektowane, ale muszą się pogodzić z tym że są w mniejszości. Ja nie widzę w tym, żadnego totalitaryzmu. System totalitarny to taki który ingeruje i stara się kontrolować każdą sferę życia obywatela. A w tym, że religia ma wpływ na tworzenie prawa nie ma nic totalitarnego. Nie ma tu ograniczeń swobody jednostki, bowiem jakieś prawo musi być stanowione i musi być na czymś oparte, więc czemu nie ma czerpać wzorców z moralności religijnej.
"Nie zgadzam sie z twoimi poglądami ale zrobie wszytko abyś mógł je głosić"

Ale to, że ktoś jest prawicowy nie oznacza, że zabroni Tobie głosić twych poglądów. Ale ty nie możesz zabronić głosić mi moich, na tym polega liberalna demokracja. Sęk w tym, ci którzy przekonają do siebie większość będą rządzić i kreować rzeczywistość według swoich poglądów, a mniejszość bedzie musiała się z tym pogodzić, oczywiście jeśli będą zachowane jej prawa, w tym możliwość głoszenia jej poglądów.
Myślenie lewicowe (przynajmnije to rozsądne w moim odczuciu) nie promuje dewiacji , eutanazji itp popiera wolność wyboru każdego człowieka według jego własnych przekonań i nie tępi inności .
Hmm, a nie było to czasem tak, że trzeba pokonać wrogów ludu i przeciwników demokracji, by wprowadzić jedyną słuszną idee?
Myślenie prawicowe, nie tępi inności i pozwala na wolny wybór. Żąda jednak respektowania pewnego kanonu wartości który został wypracowany prze pokolenia, a który lewica chce przekreślić jednym ruchem, w imię tworzenia nowego lepszego świata, który wcale nie musi okazać się lepszy.
Reżim Franko nie był totalitarny tylko autorytarny, a to lekka różnica. Nie był też systemem faszystowskim, ani nazistowskim. Gdyby nie sprzeciwił się on komunistom Hiszpania stała by się marionetką ZSRR. Tak mimo, że wprowadził on dyktaturę która jak każda dyktatura nie jest fajna Hiszpania ocaliła niepodległość, a w przyszłości mogła przystąpić do UE i stać się normalnym państwem europejskim, w którym rządzi dziś lewica i na siłę wprowadza swoje wynalazki . Gdyby wygrali komuniści Hiszpania stała by się krajem podobnym do PRL, realizującym politykę pod kierunkiem Stalina.
A co do Hiszpania to mitem jest to, że Franko wygrał tylko i wyłącznie dzięki poparciu Hitlera i Mussoliniego (choć wcześniej prosił o pomoc Anglie i Francje, ale te odmówiły). Pomoc wojskowa Niemiec i Włoch była większa o tej którą ofiarował Stalin. Dlatego, że ZSRR nie miał możliwości bezpiecznego dostarczenia odpowiedniej ilości uzbrojenia. Z tym, że Hitler i Mussolini nie zabrali Hiszpanii złota które gromadziła ona od czasów Kolumba, a Stalin to zrobił (biorąc je na przechowanie). Komuniści przegrali dlatego, że po stronie rebeliantów opowiedziało się 80% hiszpańskiego wojska i większa część społeczeństwa nie był więc to bunt wąskich elit wobec republiki, ale bunt mas. Hiszpanom nie spodobały się nowe komunistyczne wynalazki takie jak kolektywizacja kołchozy i działalność NKWD czy też wybryki Anarchistów których jeden z radzieckich doradców wojskowych nazwał wesołymi zbójami . Hiszpanie mając wybór Franko, a komuniści wybrali Franko i moim zdaniem wyszli na tym dobrze, znacznie lepiej niż my w 45.

@Kosa
Na początku swej kariery politycznej (czyli słynne przemowienia w piwiarnia w Monachium) skupial się głównie na gospodarce i na tym jak zły jest kapitalizm i wolny rynek, i że za wyzyskiem niemieckich robotników stoją Żydzi idt itp. Tak jak lewica chciał on stoworzyć nowy ład moralny (może troszkę inny niż lewiciocy ale zawsze) i obalić stary porządek wszystkim dostępnymi środkami i bez względu na koszty. Chciał także jak lewica gospodarki centralnie planowanej. Może posługiwał się rektoryką skrajnej prawicy, ale dla mnie był był narodowo lewicowy.
Z tym, że Hitler był od Stalina lepszy w jednej rzeczy, gdy doszedł do władzy niemcą rzeczywiście się poprawiło (fakt kosztem innych narodów ale zawsze). Gdy Stalin doszedł do władzy dola ludzi radzieckich znacznie sie pogorszyła.
A i nie zapominaj o Leninie, Dzierżyńskim i Trockim, bo yo ci dwaj panowie zapoczątkowali terror w Rosji nieporównywalny z tym jaki porowadził wcześniej carat. Okazał się bowiem, że większość społeczeństwa nie chce wcale nowej władzy, więc trzeba było to społeczeństwo do niej zmusić. A czego użyto do tego dzielnej AC i Czka, które bez litości wycinały wrogów systemu w imię lepszego jutra.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, o 17:12 przez Tullaris, łącznie zmieniany 1 raz.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

@ Gnatozuj :

Franco to dyktatura Prawicowa jak najbardziej - poprostu chciałem zwrócić uwage ze dyktatury to nie domena tylko lewicy :wink:

Co do tej eutanazji itp - czepianie sie słówek :wink: Chodziło mi o to ze państwo cie nie ma namawiać do eutanazji czy do in vitro tylko nie może ci zabraniać działania wbrew naukom kościoła ... OKi ? Już troszke jaśniej ?

Przewiną sie tu temat Cejrowskiego - fajnie ze jest podróżnikiem , ciekawe życie ma , zazdroszcze mu .... ale to cham , prostak i skończony Buc ! można mieć swoje poglądy takie czy inne ale jaka taka kultura zachowania podczas wystąpeń publicznych obowiązuje wszytskich . Zachowuje sie jak debil , nawet mając coś rozsądnego do powiedzenia . Ludzie zapamiętują nie to co chciał powiedzieć ale to jak to zrobił ... bardzo słaby koleś . Jak sie nie umie zachować w mediach to niech wraca do pisania ksiażek bo to idzie mu dużo lepiej :roll:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Kosa pisze:takie pytanie, czy homoseksualizm uważacie za dewiację?

i następne

czy heteroseksualizm uważacie za dewiację?
patrząc na definicję z Wiki (przypominam, że może ją każdy edytować!) homoseksualizm JEST dewiacją, tak jak zoofolia itp

lecz, można spojrzeć inaczej:

mam gdzieś co robisz w domu i z kim to robisz do póki go nie krzywdzisz, możesz mieć nawet z nim potomstwo - warunek, musicie je samemu spłodzić i urodzić.

wiadomo, że z pary homo nie będzie potomstwa = nie będzie przedłużenia gatunku o ile preferencje seksualne danej grupy będziemy podciągać pod osobny gatunek, tak samo ze współżycia ze zwierzętami... no ale to wątek polityczny, a nie kwesta na rzecz zmiany genetyki by homo mogły płodzić dzieci ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Smh - to o czym napisaleś to bardzo odległa perspektywa - my byliśmy pod zaborami 123 lata. Gdyby nie rozbiory Polski, być może jakoś doszlibyśmy do siebie po takich burdelach jak; "zlota wolność szlachecka", "wolne elekcje" czy w szczególności "liberum veto". My mocarstwem byliśmy od smierci Kazimierza Wielkiego w 1370 r. aż do powstania Chmielnickiego w 1648. Od czasów powstania Chmielnickiego to my się dość szybko posypaliśmy. Idea Pilsudskiego "Międzymorza" padła bardzo dawno temu. Jesteśmy ordynarnie za slabi na to aby pełnić rolę lidera w Europie Środkowo-Wschodniej i stanowić "trzecią siłę" w Europie.

Kosa - Hitler miał ze skrajną prawicą tyle wspólnego co orki, czy skaveni z ładem i porządkiem ;). Właściwie jedyną skrajną prawicą są monarchiści, ewentualnie ruchy kontrrewolucyjne i reakcjonistyczne. To że panował ultrakonserwatyzm światopoglądowy i panował nacjonalizm w skrajnej formie to jeszcze wcale nie znaczy że to byla prawica. NSDAP to w samej nazwie był ruch nie tylko socjalistyczny co robotniczy. Jedną z różnic między faszyzmem a nazizmem jest stosunek do Kościoła - w faszyzmie Kościół miał bardzo mocną pozycję, a nazizm był antyklerykalny. Mało tego Hitler był źle nastawiony do monarchii (nawet z czasów młodości bardzo źle się wypowiadał o swojej właściwej ojczyźnie - czyli monarchii Austro-Węgierskiej i jej systemie politycznym) a wielu monarchistów działało w opozycji antyhitlerowskiej. A co do gospodarki naziści więcej jej znacjonalizowali niż socjaldemokraci.
Ostatnio zmieniony 2 lis 2009, o 21:50 przez Kotar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

tzw. demagog? :D to o Cejrowskim

@smh

możesz mi wierzyć bądz nie, ale niedawno zrobiono pewne badania (moje stanowisko jest owszem, slabe, bo nie pamietam kto to przeprowadzal, jednak w grupie badawczej z tego co mi wiadomo nie bylo homoseksualistów), że na świecie od jego początku istnieje staly procent homoseksualistów, coś okolo 2% wszystkich ludzi zawsze bylo homoseksualistami, od zarania dziejów.

Dziwne też, że kultura na której bazujemy otwarcie glosila homoseksualizm i byl szereoko przyjęty. Mianowicie świat antyczny. A dlaczego tak jest? Niedawno uświadomila mi to koleżanka z ASP, która jest jak najbardziej hetero jak i ja, że czlowiek zawsze jest estetą i poszukuje wszędzie piękna, indywidualnego piękna dla siebie. Ja to rozumiem i szanuje. To tak jak jedni wolą van Gogha, zaś drudzy Dalego.
F.N.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

@Benek - tak, obecnie jesteśmy za słabi, jednak 'nic nie robiąc' brniemy dalej w to samo g...

wpadł mi pomysł do głowy by zrobić turniej i figsy pomalować w barwy partii, z która sympatyzują gracze... ciek jestem jak szybko przeszłoby ze stołu do rękoczynów ;P

@Kosa - wiem o tym i zdaję sobie sprawę, że kupa ludzi (nie mylić z gown..) ma takie skłonności... niemniej jednak wszyscy oni umierają w pierwszym pokoleniu jeśli są wierni tylko i wyłącznie swoim upodobaniom, więc bym się nimi nie przejmował :lol2:

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Wiesz co smh - to nie żadna nowina, że polityka dzieli ludzi - a z tym pomalowaniem figurek na barwy partyjne już widzę entuzjazm większości co do kolejnych wypocin :wink: .

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

też nie do końca...

oprócz poszukiwania piękna, czlowiek jest też zwierzęciem, czyli za nic w świecie nie dąży do biologicznego wyniszczenia samego przez się w tym aspekcie. Są to czynniki naturalne, które czasem schodzą na drugi plan, bo ktoś może więcej widzieć albo być innym?

Zważ na to, że homoseksualizm to nie jest dewiacja. Czemu? Przyroda czasem plata psikusa niektórym. Tzn. że możesz urodzić się kobietą w męskim ciele. Byla kiedyś taka książka, nie pamietam tytulu, ale coś w rodzaju dusza motyla uwięziona w kamieniu #-o , coś takiego. Chodzilo o to, że pewna kobieta byla uwięziona w męskim ciele od urodzenia.

No i dalej, co na to antyczni na których nasza cywilizacja wyrosla? :)
F.N.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Co do homoseksualizmu, to jest to niewątpliwie zaburzenie genetyczne, któr należało by leczyć. U nas nie ma przymusu leczenia więc takich osobników musimy tolerować. Co nie zanczy jednak, że należą im się jakieś specjalne przywileje, małżeństwa czy zwiąski partnerskie i adopcja dzieci. Mogą to robić w domu po kryjomu, a nie wychodzic na ulicę i krzyczeć jestem gejem/lesbijką jestem prześladwany/ana pozwólcie mi adoptować dziecko.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

@Tullaris : Podoba mi sie to co napisałeś (wyzej - nie teraz) - rzeczowe , ale balansujesz na krawędzi czegoś co sie łądnie nazywa "dyktaturą większości" , ale zaraz piszesz że prawa mnijeszości powinny być szanowane , =D> zgadzam sie .... przy kierowaniu sie moralnoscią religijną w prawie - no właśnie naruszasz ich prawo do wolności światopoglądowej . Dla mnie ideałem bedzie jak katolicy lub inni będą mogli sie zachowywać w zgodzie z włąsnym sumieniem iiii np ateiści nie będą zmuszeni do podorządkowania sie naukom kościoła . Co komu przeszkadza dopuszczenie np zapłodnień in vitro , jeśli np: jesteśmy katolikami to nie stosujemy tej metody ale nie zmuszajmy innych żeby tez tego nie robili .
We Francji maja prawo oparte na normach "cywilizacji zachodniej" a nie kierują sie religią :wink:
W Hiszpani rządzą socjalemokraci - ludzie ich wybrali i źle na tym nie wychodzą . W skandynawii od laaat rządzą socjaldemokraci i co ? Źle im ? Nie ! :wink: Tak że wiesz ... Lewica to nie tylko komuniści i nieodpowiedzialini anarchiści .
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, o 17:23 przez Dibo, łącznie zmieniany 1 raz.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Kosa pisze:No i dalej, co na to antyczni na których nasza cywilizacja wyrosla? :)

z przyjemnością zapytałbym jakiegoś 'ojca rzymskiego' czy jest dumny, że dali nam zarazę jaką jest urzędnictwo i korupcja ;)

@Tullaris - zazwyczaj Ci co głośno krzyczą chcą zarobić na tych, którzy siedzą w domu i robią to co lubią nie wadząc nikomu ;) Leczyć? Po cholerę, jak go stać i chce - niech się leczy - na pewno nie za moje pieniądze!!!

- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ