Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
-
- Masakrator
Re: Pytania wszelakie ... ;)
No to ja mam pytanie!
Jak to jest z tym BoSem?
Jest wszak napisane,iż Chaos Sorcerer z odpowiednim markiem MUSI używać swojego Lore'a.
A wszak wedle opisu Bos-a,staje się 1szo lvlowym wizardem(WoCh faq.),tyle,iż nie generuje DD.
Wiem,moze to brzmieć jak czepianie się,ale ten ab jest tak źle napisany,że sam już nie wiem.
Jak to jest z tym BoSem?
Jest wszak napisane,iż Chaos Sorcerer z odpowiednim markiem MUSI używać swojego Lore'a.
A wszak wedle opisu Bos-a,staje się 1szo lvlowym wizardem(WoCh faq.),tyle,iż nie generuje DD.
Wiem,moze to brzmieć jak czepianie się,ale ten ab jest tak źle napisany,że sam już nie wiem.
-
- Masakrator
Hmh....czyli taka jest interpretacja tego.
W sumie szkoda,powinni klarowniej pisać te ab.
A już marzyłem o magu z dwoma bąblami Nurgla.
W sumie szkoda,powinni klarowniej pisać te ab.
A już marzyłem o magu z dwoma bąblami Nurgla.
nieflintbb pisze:czyli champion teczy z BoS moze rzucac FF? (wchodzi na 3 plus mozna na jednej kosci spokojnie rzucac)
szacun Occ naprawde wysmienity pomysl!!
exalted champion z BoS i Spell Familiarem może rzucać fireballa i FF.
Bez Spell Familiara może rzucić tylko czas z BoS (death,fire,shadow)
Release the Przemcio!
Wyszedł mi exalted-orkiestra: lata na dysku, krzyczy, napitala flailem, jest bsb-kiem, wali FF na 3+ oraz fireballa na 4+...
A poza tym mam chyba błąd army buildera... Jak dam bohaterowi book of secrets to mam 50pkt. do wydania oprócz niej...
A poza tym mam chyba błąd army buildera... Jak dam bohaterowi book of secrets to mam 50pkt. do wydania oprócz niej...
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
"krzyczy, napitala flailem" o co dokładnie chodzi bo nie rozgryzłem ?:)
i jaki dałeś mu baner ?
Jeśli przy itemach albo giftach jest napisane sorcerrers only, to można te przedmioty/gifty dawac np. demonowi albo exaltedowi gdy ma Bos ?
i jaki dałeś mu baner ?
Jeśli przy itemach albo giftach jest napisane sorcerrers only, to można te przedmioty/gifty dawac np. demonowi albo exaltedowi gdy ma Bos ?
Grolshek pisze:Wyszedł mi exalted-orkiestra: lata na dysku, krzyczy, napitala flailem, jest bsb-kiem, wali FF na 3+ oraz fireballa na 4+...
to dlatego że limit bohatera to 75pkt - 50 na przedmioty i 25 na gifty, chyba się zgadza
-
- Masakrator
No to znowu Ja
Tym razem O Word of Pain.
Powiedzmy,iż celujemy tym tak dla zwały w pojedyńczy model(ani heros,ani czempion).Czy następuje "przejście"woundów na inne cele nie herosowo-czempiońskie?
No i kwestia druga.
Mamy sobie model na monstrous mouncie.Walimy w niego WoP.
Możemy wybrać jeźdzca?
Tym razem O Word of Pain.
Powiedzmy,iż celujemy tym tak dla zwały w pojedyńczy model(ani heros,ani czempion).Czy następuje "przejście"woundów na inne cele nie herosowo-czempiońskie?
No i kwestia druga.
Mamy sobie model na monstrous mouncie.Walimy w niego WoP.
Możemy wybrać jeźdzca?
-
- Masakrator
No właśnie,nie ma standardowego "Randomized as shooting".
No nie wiem,co poradzić,zważywszy,że nie jest to atak dystansowy ani spell.
No nie wiem,co poradzić,zważywszy,że nie jest to atak dystansowy ani spell.
- PIOTROSLAV
- "Nie jestem powergamerem"
przeciez masz wyraźnie napisane że hity ida w jeden konkretny model b2b.
-
- Masakrator
To strasznie zacnie,ale Smok i heros na nim to jeden model:)
Znaczy jak w tym wypadku?
Znaczy jak w tym wypadku?
-
- Masakrator
No właśnie!
Cuż,skoro NIE MA napisane,iż to jest WoP randomizowany jak shoot,zamierzam wykorzystać go z pełną premedytacją:)
Cuż,skoro NIE MA napisane,iż to jest WoP randomizowany jak shoot,zamierzam wykorzystać go z pełną premedytacją:)
Word of Agony jest nie-magicznym atakiem randomized as shooting - tak jest w FAQ:
Q. How are hits from Word of Agony
distributed against mounts and their riders?
A. It’s best to randomize them as shooting.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."