Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
polimerowy, ja używam firmy dragon ale każdy się nada
Gdzie do dostania? Castorama ? Obi?
dragon w obi jest dostepny cena to jakieś 15-20 zł za 250ml
na oko waliłem cene bo dawno kupiłem specjalnie do posklejania gąbek
Wolno schnie Rafix to prawda? Raptor jak sie nazywa dokladnie ten klej... Ktory teraz wybrac
mój zasechł po dobie leżenia na szafie ( no może po dwóch )
pytanie czy będzie trzymał??
Tylko problem jest taki , ze miejsce w ktorym puscilo nie moge sobie od tak zostawic do wyschniecia , bedzie trzeba czyms to scisnac docisnac. Kupie oba kleje i sprobuje , a co Raptor Twoj super glue w zelu szybko lapie ?
Ziemas daj znać co wyszło z tymi klejami bo sam zamierzam porządne gąbki sobie w walizce zrobić, bo takie "wytłoczkowe" szału nie robią.
Pytanie (jak było nie bijcie, w pracy jestem, nie mam czasu szukać ):
Czy ktoś próbował sam zrobić takie gąbki do walizki jak są np w tych sprzedawanych w starym świecie? takie z wyciętymi prostokątami na jednostki.
Jakiej grubości i czym to najlepiej ciąć? Sprawdzał ktoś czy w castoramie takie gapki są? (coś ok 3cm i jeszcze takie z 1cm na przekładkę).
Pytanie (jak było nie bijcie, w pracy jestem, nie mam czasu szukać ):
Czy ktoś próbował sam zrobić takie gąbki do walizki jak są np w tych sprzedawanych w starym świecie? takie z wyciętymi prostokątami na jednostki.
Jakiej grubości i czym to najlepiej ciąć? Sprawdzał ktoś czy w castoramie takie gapki są? (coś ok 3cm i jeszcze takie z 1cm na przekładkę).
Ciac to ja tne nozem do tapet (tylko musi byc swiezy tzn ostry) i idzie gladko.
chciałem zmazać farbe z kilku moich figurek bo malowanie średnio wyszło, i mam pytanie, gdzie można kupić jakiś rozpuszczalnik? i ktoś może jakiś polecić? bo nie chciałbym kupić jakiegos syfu i żeby farbka zostala a figurka sie rozplynęła albo coś w tym stylu
polecam rozcieńczalnik do farb akrylowych firmy dragon lub pikko, po delikatnym szczotkowaniu szczoteczką do zębów modele wychodzą czyste i jakby nigdy nie były malowane
Co do sklejania gąbek to polecam pistolet klejowy do kupienia za 10zł + 1,50 za paczkę naboi. Skleiłem tym juz 3 walizki i żadna się nie rozleciała. Łapie bardzo szybko, pracuje się z tym w miarę wygodnie i co najważniejsze efekt jest trwały.