Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
no tak, ale i tak atakowanie czegoś co ma ASF, Ws5 i S4/5 censerami to średni pomysl, niby giną na 4+ od gazu, ale to co przeżyje robi mielonkę z powierników , i wtedy ich największy potencjal (3A z Hatem i S5) się marnuje. Lepiej wystrzelać (chodzi mi o BG, z HE i tak nie mamy wyboru) .
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Teraz mi się urodziło takie pytanko. Jak myślicie jak strzelam z latarki i potem po dorzucie przesuwam iskierkę to punkt w którym on a ląduje to miejsce od którego przesuwam templatke, czy miejsce gdzie jest środek templatki? Innymi słowy jeżeli rzucę 10 na przetoczenie to w teorii iskierka ma 13 cali zasięgu.
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
Rzucasz raz, tam ląduje iskra, drugi dorzut przesuwa tą iskrę po całej długosci wyrzuconej na drugiej kostce. Tam gdzie kończy się zasięg iskry ląduje środek templejta
Trochę przekornie a dlaczego tak? A nie tak opcja że miejsce które wypada z pierwszego rzutu to miejsce do którego przystawiamy templatke a potem przesuwamy ją o drugą wartość. Na podobnej zasadzie jak teraz działa zaklęcie vermintide.Młody pisze:Rzucasz raz, tam ląduje iskra, drugi dorzut przesuwa tą iskrę po całej długosci wyrzuconej na drugiej kostce. Tam gdzie kończy się zasięg iskry ląduje środek templejta
Z cyklu na turnieju:
Z cyklu na turnieju:
Cytat odnosi się do drugiego rzutu kostką, dla mnie to jest w pełni jasna zasadathis is the distance travelled – centre the small round template at the furthest range, to represent the crackling and exploding ball of energy.
Tu w sumie masz racje no a jak to ma wyglądać na początku tam też centrujemy?Młody pisze: Cytat odnosi się do drugiego rzutu kostką, dla mnie to jest w pełni jasna zasada
Z cyklu na turnieju:
Z cyklu na turnieju:
Tak pomyślałem, że plagueclaw catapult nie jest taka zła, przy mocno czarującym pestylensie. Rzucasz wither na cel i poprawiasz katapą. 1/2 oddziału w piach.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Ja dzisiaj testowałem coś takiego:
Mało śmiecia ale to początkowe testy i nie wiem dokładnie jak chcę by to wyglądało
SKAVEN 1350
HEROES
Plague Priest
-Plague Furnance
-Warp Scroll
-Level 2
-Flail
Warlock Engineer
-Level 2
-Warp-Energy Condenser
-Dispel Scroll
Chieftain
-BSB
CORE
24x Clanrats
-FCG
-Shields
21x Clanrat Slaves
-Musician
21x Clanrat Slaves
-Musician
SPECIAL
25x Plague Monks
-FCG
-Plague Banner
7x Plague Ceneser Bearer
RARE
Hell Pit Abbomination
-Warpstone Spikes
Było pytanie czy Plague Banner można dać mnichom. Stwierdziłem, że pewnie będzie można więc postanowiłem przetestować.
Mało śmiecia ale to początkowe testy i nie wiem dokładnie jak chcę by to wyglądało
Dokładnie? I proponował bym tez zaleźć miejsce dla giant ratów jako screen
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Ciężko wydawać opinie po 1 grze.
Wygrałem a to najważniejsze
Co mogę powiedzieć:
- Hell Pit Abbomination super.
- Monki + Priest + piec też bardzo fajne.
- Elektryk jakoś dał radę ale miałem sporo szczęścia.
Reszta raczej bez zmian w stosunku do zeszłej ed Test wypadł pozytywnie. No ale trzeba wykonać jeszcze wiele prób by dość do konkretniejszych wniosków.
EDIT:
No właśnie mnie te raty kusiły ale nie wiedziałem jak je tam wpakować. Nie pominę ich przy następnych grach.
Wygrałem a to najważniejsze
Co mogę powiedzieć:
- Hell Pit Abbomination super.
- Monki + Priest + piec też bardzo fajne.
- Elektryk jakoś dał radę ale miałem sporo szczęścia.
Reszta raczej bez zmian w stosunku do zeszłej ed Test wypadł pozytywnie. No ale trzeba wykonać jeszcze wiele prób by dość do konkretniejszych wniosków.
EDIT:
No właśnie mnie te raty kusiły ale nie wiedziałem jak je tam wpakować. Nie pominę ich przy następnych grach.
U mnie prawdopodobnie klanraty pójdą w odstawkę, chyba że do defensywnych armii. Tony slavów i giant ratów w corach to jest to!
Ehh prawdziwe Skaveńskie podejście niech niewolnicy giną ku chwale rady 13Hobbit pisze:U mnie prawdopodobnie klanraty pójdą w odstawkę, chyba że do defensywnych armii. Tony slavów i giant ratów w corach to jest to!
A tak na serio jak dla mnie to clanraty teraz raczej będą się pojawiać max 1 odział i to spory (i tobedzie raczej max ich pojawień) reszta niewolnicy i GR
Z cyklu na turnieju:
Z cyklu na turnieju:
Jak masz dużo Pestilensu to masz dużo frenzyHobbit pisze:Tak pomyślałem, że plagueclaw catapult nie jest taka zła, przy mocno czarującym pestylensie. Rzucasz wither na cel i poprawiasz katapą. 1/2 oddziału w piach.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
-
- Mudżahedin
Nie wiem czy ktos juz o to pytal ale:
1) czy nowy dzwon dzwoni w fazie strzelania?
2) jesli tak to jak rzuci czar to jak go dispelowac. Mozna tylko scrollem czy sa jakies kostki?
1) czy nowy dzwon dzwoni w fazie strzelania?
2) jesli tak to jak rzuci czar to jak go dispelowac. Mozna tylko scrollem czy sa jakies kostki?