1. Najpierw Wojaków postarzasz do rangi Longbeardów
2. Potem kupujesz im wielkie bronie, magiczny sztandar i inne
3. Potem dopiero wysyłasz ich w góry i awansujesz na Rangerów (i ewentualnie kupujesz toporki do miotania)

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Niestety nie ma takiej opcji.Grichalk pisze:Skoro został poruszony temat piratów, to czy moge dragon/demon slayera dołączyć do nich? Nie pamiętam, czy można dołączać naszych herosów do oddziałów DoW. Jakby nie było, są to krasnoludy,a w dodatku slayerzy. A takie połączenie mogłony jeszcze bardziej uatrakcyjnić ten oddział.
No to dobrzeQuaki pisze:Czy ktos z was ma moze instrukcje do starego, metalowego Flame Cannona?
Wlasnie do mnie przyszedl ale pomyslow na poskladanie mam kilka i przy kazdym jakas czesc mi zostaje luzna
zalezy czy grasz na tajneMac pisze:. Kowadło - jest napisane w AB, że mocy run z Anvil of Doom, Runelord może użyć "during his own shooting phase" - nie daje nam to bezpośrednio jakichkolwiek ograniczeń, w którym momencie shooting phase'a użyjemy kowadła czy tak?
tak
takMac pisze:To znaczy, że najpierw mogę ostrzelać oddział wroga z katapek, organek, thundów i co tam jeszcze mam, a zaraz potem zaszarżować Hamkami czy innym oddziałem używając Rune of Oath&Honor?
masz napisane, nie mozesz rzucic pierw ruchu potem s3elic, ale na odwrot mozesz, czyli s3elasz sobie kusznikami a potem rzucasz na nich ruch i sie ruszasz normalnieMac pisze:No i jeszcze jedno co do tej kwestii - opis runy Rune of Oath&Honor, mówi iż oddział tak popchnięty nie może strzelać w tej fazie - czy jeśli odpowiedź na wcześniejsze pytanie okaże się taka jak sądzę - to co się dzieje, jeśli najpierw jakimś oddziałem strzelę, a potem rzucę na niego tą runkę z kowadła?
Mac pisze:2. Entrenchment z Master Engineer'a - czy jest to rzecz jaką mój przeciwnik powinien wiedzieć od początku rozgrywki - znaczy się która maszyna jest okopana - czy mogę informacje na ten temat zachować do momentu ostrzelania/zaszarżowania maszyny wojennej poddanej tej zasadzie?
Jestem tego samego zdania - ja okopuje jaka chce maszyne po rozstawieniu calych armii. Jak to bedzie maszyna tez decyduje po rozstawieniu calych armiiRemo pisze:Nie, no wydaje mi się, że okopanie maszyny to czynność, która sie deklaruje po wystawieniu inżyniera i nie jest to tajne. To nie jest element rozpiski jak przedmioty magiczne.