Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Mac »

Wytłumacz sobie to tak:
1. Najpierw Wojaków postarzasz do rangi Longbeardów
2. Potem kupujesz im wielkie bronie, magiczny sztandar i inne
3. Potem dopiero wysyłasz ich w góry i awansujesz na Rangerów (i ewentualnie kupujesz toporki do miotania) :P
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

smigol
Wałkarz

Post autor: smigol »

Thx, tak Rakso nie ma przeciwwskazań, ale wolałem się dopytać tz. Długobrodych. :)

I pytanko co do Rangerów: Bierzecie im (jeżeli starcza pts.) te toporki???

Ipytanie do toporków: Jak one działają, bo nie mam jak zajrzeć do rulebook'a (kolega zabrał :? ) ???
Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum - Dewiza Joannitów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

toporki to fajna rzecz i warta zakupienia. Ponieważ to broń miotana, więc nie ma kar do strzelania za zasięg i ruch. Ponieważ to topory, to dają +1 siły, a więc Longi nimi rzucają z siłą 5 :D

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

Rakso: Ja im zawsze daje toporki. Raz dla klimatu. Dwa że już kilka razy zrobili moi rangerzy nimi niezłe kuku ;)

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Skoro został poruszony temat piratów, to czy moge dragon/demon slayera dołączyć do nich? Nie pamiętam, czy można dołączać naszych herosów do oddziałów DoW. Jakby nie było, są to krasnoludy,a w dodatku slayerzy. A takie połączenie mogłony jeszcze bardziej uatrakcyjnić ten oddział.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Grichalk pisze:Skoro został poruszony temat piratów, to czy moge dragon/demon slayera dołączyć do nich? Nie pamiętam, czy można dołączać naszych herosów do oddziałów DoW. Jakby nie było, są to krasnoludy,a w dodatku slayerzy. A takie połączenie mogłony jeszcze bardziej uatrakcyjnić ten oddział.
Niestety nie ma takiej opcji.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale nie chciałem zakładać nowego tematu.

czy ktoś z krasnali był na PGA, jeżeli tak to z jakim skutkiem?

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Witam.
Nie mam jeszcze modelu BSB do krasnoludów. Jako, że nie zajmuję się figurkami tyle co kiedyś i nie wiem co na bieżąco w trawie piszczy (a tym bardziej w armii, która zbieram od niedawna) to zajrzałem na strony sklepów internetowych żeby zobaczyć ofertę.
...Po zobaczeniu oferty udałem się jeszcze na stronę ukochanego GW żeby również obejrzeć ofertę w interesującym mnie temacie.
...Następnie udałem się na Allegro i jedyne co znalazłem to to:
http://www.allegro.pl/item765122226_dwarf_bsb.html

Czy to rzeczywiście jest Citadelowy Dwarf BSB? Jeśli tak to czemu nie ma innej możliwości jego zakupu? Czy to jedna z tych figurek, którą: "moglibyśmy mieć ale wycofamy ze sprzedaży bo za rok będzie w plastiku a Ty głupi kliencie się zabijaj i przepłacaj za nią na Ebay.com" - tak?

Pozdrawiam.

Remo - mający nadzieję, że nie jest jeszcze tak tragicznie żeby głupiego BSB nie móc kupić.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

o lol... to juz go wycofali? on dopiero co w tej edycji wyszedl a juz go wycofali... chociaz moze i dobrze bo model tak brzydki ze moznaby nim dzieci straszyc :P

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Sprzedawali go razem z lordem na kamieniu model brzydki ale jak bardzo go chcesz to gdzieś go miałem stan bdb tylko wyjęty z blistera:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

imo lepiej już skonwertowac sobie BSB niż tego kupować. Jest słaby, nie wspominając już nawet o tym, że drzewiec sztandaru jest krzywy bardzo co dziwnie wygląda. Ogólnie ta figurka jest znośna tylko z jednej perspektywy ;)

Imo najfajniejsi byli limitowani BSB z 6 ed jeśli chodzi o modele wydane przez GW. Ale teraz tylko allegro/ebay.
Obrazek

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Czy ktos z was ma moze instrukcje do starego, metalowego Flame Cannona?
Wlasnie do mnie przyszedl ale pomyslow na poskladanie mam kilka i przy kazdym jakas czesc mi zostaje luzna :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Quaki pisze:Czy ktos z was ma moze instrukcje do starego, metalowego Flame Cannona?
Wlasnie do mnie przyszedl ale pomyslow na poskladanie mam kilka i przy kazdym jakas czesc mi zostaje luzna :D
No to dobrze :D jak złożysz inaczej niż byc powinno to zawsze się możesz upierac na turnieju, że to konwersja ;) a i kolekcja bitsów Ci sie rozrośnie skoro zawsze Ci coś zostaje ;)

A powaznie, widziałem gdzieś w necie. Pytałeś wujka Google?
Obrazek

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Na wiele sposobow i dowiedzialem sie wielu ciekawych rzeczy! Niestety nie w interesujacym mnie temacie :mrgreen:
Poszukam na stronie GW jeszcze albo Bugmanie ale jesli ktos gdzies ma to chetnie przyjme.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Zastanawiają mnie dwie sprawy:

1. Kowadło - jest napisane w AB, że mocy run z Anvil of Doom, Runelord może użyć "during his own shooting phase" - nie daje nam to bezpośrednio jakichkolwiek ograniczeń, w którym momencie shooting phase'a użyjemy kowadła czy tak? To znaczy, że najpierw mogę ostrzelać oddział wroga z katapek, organek, thundów i co tam jeszcze mam, a zaraz potem zaszarżować Hamkami czy innym oddziałem używając Rune of Oath&Honor? No i jeszcze jedno co do tej kwestii - opis runy Rune of Oath&Honor, mówi iż oddział tak popchnięty nie może strzelać w tej fazie - czy jeśli odpowiedź na wcześniejsze pytanie okaże się taka jak sądzę - to co się dzieje, jeśli najpierw jakimś oddziałem strzelę, a potem rzucę na niego tą runkę z kowadła?

2. Entrenchment z Master Engineer'a - czy jest to rzecz jaką mój przeciwnik powinien wiedzieć od początku rozgrywki - znaczy się która maszyna jest okopana - czy mogę informacje na ten temat zachować do momentu ostrzelania/zaszarżowania maszyny wojennej poddanej tej zasadzie?
Ostatnio zmieniony 24 paź 2009, o 21:08 przez Mac, łącznie zmieniany 1 raz.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

quaki, odbierz Pm-kę

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

Mac pisze:. Kowadło - jest napisane w AB, że mocy run z Anvil of Doom, Runelord może użyć "during his own shooting phase" - nie daje nam to bezpośrednio jakichkolwiek ograniczeń, w którym momencie shooting phase'a użyjemy kowadła czy tak?

tak
Mac pisze:To znaczy, że najpierw mogę ostrzelać oddział wroga z katapek, organek, thundów i co tam jeszcze mam, a zaraz potem zaszarżować Hamkami czy innym oddziałem używając Rune of Oath&Honor?
tak
Mac pisze:No i jeszcze jedno co do tej kwestii - opis runy Rune of Oath&Honor, mówi iż oddział tak popchnięty nie może strzelać w tej fazie - czy jeśli odpowiedź na wcześniejsze pytanie okaże się taka jak sądzę - to co się dzieje, jeśli najpierw jakimś oddziałem strzelę, a potem rzucę na niego tą runkę z kowadła?
masz napisane, nie mozesz rzucic pierw ruchu potem s3elic, ale na odwrot mozesz, czyli s3elasz sobie kusznikami a potem rzucasz na nich ruch i sie ruszasz normalnie

Mac pisze:2. Entrenchment z Master Engineer'a - czy jest to rzecz jaką mój przeciwnik powinien wiedzieć od początku rozgrywki - znaczy się która maszyna jest okopana - czy mogę informacje na ten temat zachować do momentu ostrzelania/zaszarżowania maszyny wojennej poddanej tej zasadzie?
zalezy czy grasz na tajne

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Nie, no wydaje mi się, że okopanie maszyny to czynność, która sie deklaruje po wystawieniu inżyniera i nie jest to tajne. To nie jest element rozpiski jak przedmioty magiczne.

Awatar użytkownika
Phelot
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Phelot »

Remo pisze:Nie, no wydaje mi się, że okopanie maszyny to czynność, która sie deklaruje po wystawieniu inżyniera i nie jest to tajne. To nie jest element rozpiski jak przedmioty magiczne.
Jestem tego samego zdania - ja okopuje jaka chce maszyne po rozstawieniu calych armii. Jak to bedzie maszyna tez decyduje po rozstawieniu calych armii :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Ja zawsze grałem tak, że po rozstawieniu obu armii, przed rozpoczęciem gry, mówiłem przeciwnikowi, że dana machina jest okopana.
Obrazek

Zablokowany