Tfurczość BEM - Damselka 29.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Re: Bema Malarstwa Próby Wieczorne

Post autor: Arbiter Elegancji »

W porównaniu do poprzednich modeli to salamandra jest dużo lepsza :) poza podstawką która jest kiepska.
Jednak nie mogę się oprzeć wrażeniu że malowanie jest jeszcze nie skończone: pazurki, ząbki i kolce na ogonie są mocno niedopracowane.
Wydaje mi się również że łuski powinny być bardziej wycieniowane tzn: czerwony do pomarańczowego, a żółty powinien wychodzić z pomarańczowego aż do jasnego żółtego (do białego nawet).

Ale ogólnie widać postępy :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Kejos zmyty, pomalowany na nowo. Obiecałam poprawę :)

Uprzedzam pytania: zielony przy gwiaździe na płaszczu jest celowo; koń nie jest niebieski, tylko czarny kolor ma szary pobłysk; nie jest ani khornowiec, ani nurglowiec... Enjoy!

http://i38.tinypic.com/okoif6.jpg
http://i35.tinypic.com/2itsy1u.jpg
http://i38.tinypic.com/ny5rh5.jpg

Konstruktywne komentarze jak zawsze mile widziane :)
Ostatnio zmieniony 9 lis 2009, o 15:31 przez bem, łącznie zmieniany 1 raz.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Lepiej niż poprzednio :) . Mieczyk fajnie wyszedl. Czerwony jest OK, ale czarny (konik i zbroja) moglabyś bardziej rozjaśnić. No i wydaje mi się że ten model zyskalby dużo gdybyś pomalowala kopytka i wszystkie rogi na kościany. kolor kości ladnie by wyglądal w polączeniu z czarnym i czerwonym, a na dodatek przelamalby monotonie tego modelu i podkreślilo to szczególy.
i nie zapomnij o ladnym wykończeniu podstawki, to też zawsze podnosi ogólne wrażenie :wink:

Ogólnie nie jest źle, ćwicz jak najwięcej :D
Pzdr.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Fajny mieczyk ale nad samym typkiem popracuj. Strasznie się jakoś zlewa.
Strasznie podoba mi się a to grzebień salki :)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Bojo pisze:fajna trochę jaskrawa ale pomału :)
to akurat dobrze :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Idziesz w dobrym kierunku. Ale z tego modelu na pewno wyciągniesz więcej. :wink:
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Kejos cd. Ostatnie poprawki w konnym. Lepiej już nie będzie :P + inny model :)

http://i37.tinypic.com/au8395.jpg

http://i35.tinypic.com/29msxae.jpg
http://i34.tinypic.com/nwezgj.jpg
Ostatnio zmieniony 9 lis 2009, o 15:31 przez bem, łącznie zmieniany 1 raz.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Co to Za farbki? Czy może lakierujesz? Bo świeci się jak psu jajca ;)

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Rasti ma rację, strasznie się świeci
poprawiłbym lewy topór (tzn ten który trzyma w prawej ręce :wink: )
co to za kolor na płaszczu? kiepsko wygląda. znaczy pomalowany dobrze ale sam kolor mi się nie podoba

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Farbki citadel, możliwe że się świeci od dodatkowego oświetlenia albo z powodu, że to wash. Na żywo raczej się tak nie błyszczy :wink: Na płaszczu są: scorched brown, vomit (bodajże) brown, snakebite leather i wash. Ogólnie chodziło mi troszku o efekt błota.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Przyszła kolej na oddział wrajtów-kosynierów :D Trza było zrobić go w miarę szybko (bo potrzebny na tę sobotę), ale schludnie. Nie wiem, czy wyszło, w każdym razie... Oceńcie :) Podstawki nie są moją robotą, więc proszę je pominąć.

Do oddziału muszę jeszcze domalować basię i tu pytanie do Was: czy zrobić ją 'zlewającą się' z oddziałem (w ten sam sposób), czy może zastosować inne kolory? Oczywiście postaram się zrobić ją dokładniej :>

Na pierwszym zdjęciu w tle niebo z jednego z moich obrazów olejnych. Uznałam, że będzie klimatycznie :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Wyglądają bardzo fajnie, choć podstawki imo nie pasują. no cóż, za nie zganić Cię nie mogę ;D
Lecz dolne części szat można było bardziej wyciągnąć.

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

I basia do oddziału (bo wg. mnie wredna suka powinna być ruda :>)

Obrazek
Obrazek

Basia w oddziale:
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Mnie się podobają porządny TT, tło w 1 zdjęciu gniecie. Pewnie na żywo lepiej wyglądają, bo przy tak dużych zdjęciach wyłażą wszystkie takie tam. Baśka rzeczywiście powinna być ruda, bo co rude to fałszywe, podłe oraz złe :) . Szkoda tylko, że podkład jej widać na włosach [-X .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Zmobilizowałeś do skończenia obrazu :) U basi włosy wyszły lepiej niż na zdjęciu (są wg. mnie przyzwoite przejścia z czarnego do czerwonego), udowodnię w sobotę :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

hmmm ciekawy barding na tym koniku... to z green knighta czy mi się wydaje?

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Kefas pisze:hmmm ciekawy barding na tym koniku... to z green knighta czy mi się wydaje?
Wydaje Ci się ;-)

Ten model to Archaon z V edycji.
Swoją drogą jedna z figurek, która zachęciła mnie do grania chaosem te kilkanaście lat temu ;-)

Co do Basi - jakoś mi nie podchodzą te rude włosy, nie pasują mi do istoty eterycznej :wink:

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Nadszedł czas na dłubanie kolejnej figurki dla kolegi. Najprawdopodobniej będzie to jego jedyna, więc nie musiała być w konwencji. Uskuteczniam tu swoją własną wizję :twisted: , ale nie przerażajcie się, płaszczyk już będzie stonowany :wink:

Może już teraz macie jakieś sugestie?

Space Marine, oczywiście WIP
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Mega postęp z poprzednimi pracami =D>

Awatar użytkownika
Shyym
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Shyym »

Zapowiada się mega :)

ODPOWIEDZ