rozpiski elfów v2
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów v2
rozpa ogólnie slaba... może być, ale slaba jako taka.
Nie ma co się podniecać niestabilnymi rzutami...
ward na 6+ na BSB czyli talisman of protectoion? Wolalbym kolejnego lucznika za ten badziew
Nie ma co się podniecać niestabilnymi rzutami...
ward na 6+ na BSB czyli talisman of protectoion? Wolalbym kolejnego lucznika za ten badziew
chyba ze bardziew ratuje przed killing blowem
no ale grając z kumplami można się bawić armią i wybierać różne pierdółki których zazwyczaj się nie używa
poza tym gdyby rozpiska była słaba nie stracił bym z 2000 tylko 230 czy coś kolo tego.. straciłem 6 Sm, 1 DP, 10 archerów, 1 PG, Orła i bolca... przeżyło ok 80% wojska co dało porządne zwycięstwo
sama rozpiska to nie wszystko mili parafianie.. trzeba jeszcze dobrze sie ustawić i przede wszystkim zagrać tym co się wystawilo.. nie muszę ściemniać liczby mówią za mnie
10 pkt mi nie było szkoda na talizman
no ale grając z kumplami można się bawić armią i wybierać różne pierdółki których zazwyczaj się nie używa
poza tym gdyby rozpiska była słaba nie stracił bym z 2000 tylko 230 czy coś kolo tego.. straciłem 6 Sm, 1 DP, 10 archerów, 1 PG, Orła i bolca... przeżyło ok 80% wojska co dało porządne zwycięstwo
sama rozpiska to nie wszystko mili parafianie.. trzeba jeszcze dobrze sie ustawić i przede wszystkim zagrać tym co się wystawilo.. nie muszę ściemniać liczby mówią za mnie
10 pkt mi nie było szkoda na talizman
- Master of reality
- Oszukista
Ja rzucam same 5 i 6 i jakoś przegrywam. ostatnio WL mi uciekli bo rzuciłem 11 z przerzutem na 11
1. orłem i 6 DP z warbanneremProch pisze: a tak btw czym można zatrzymać szarżę lancy 15 realmsów?? (nie licząc bolców )
2. 14 WL
3. dużą kuźnią
ogólnie na bretonnie HE maja sporo dobrych patentów.
- Master of reality
- Oszukista
Stegadon przeciwnika też rzucał 5 i 6 a szarża była jego
Jeżeli chodzi o pecha to nie będę mówił nawet jakie rzuty miałem na PGA bo to był moj najplewniejszy turniej w karierze.
Unnamed2350 Pts - High Elves Army
1 Prince @ 621 Pts
General; Halberd
Armour of Caledor [25]
Vambraces of Defence [55]
Amulet of Light [15]
1 Dragon: Star @ [370] Pts
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Silver Wand [10]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
10 Archers @ 110 Pts
10 SpearElves @ 90 Pts
6 Dragon Princes @ 215 Pts
Standard ,Banner of Ellyrion [15]
6 Dragon Princes @ 250 Pts
Standard Banner of Sorcery [50]
11 White Lions @ 249 Pts
Standard Standard of Balance [45]
1 Guardian @ [12] Pts
7 Swordmasters @ 105 Pts
5 Ellyrian Reavers @ 85 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
1 Great Eagles @ 50 Pts
Casting Pool: 6+D3
Dispel Pool: 4+3 Ds
Models in Army: 67
Total Army Cost: 2345
Unnamed2350 Pts - High Elves Army
1 Prince @ 621 Pts
General; Halberd
Armour of Caledor [25]
Vambraces of Defence [55]
Amulet of Light [15]
1 Dragon: Star @ [370] Pts
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Silver Wand [10]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
10 Archers @ 110 Pts
10 SpearElves @ 90 Pts
6 Dragon Princes @ 215 Pts
Standard ,Banner of Ellyrion [15]
6 Dragon Princes @ 250 Pts
Standard Banner of Sorcery [50]
11 White Lions @ 249 Pts
Standard Standard of Balance [45]
1 Guardian @ [12] Pts
7 Swordmasters @ 105 Pts
5 Ellyrian Reavers @ 85 Pts
1 Great Eagles @ 50 Pts
Casting Pool: 6+D3
Dispel Pool: 4+3 Ds
Models in Army: 67
Total Army Cost: 2345
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
wrzuciłem moja rozpiskę po to aby pokazać czy byłem (przegrałem) na PGA
1 bitwa VC w jedna turą smok nie zdaje -2 brejka bo z 10 ataków ranił zwykle 4 ?:shock: + animozja na dragonach nie zdana 2 razy pod rząd + drudzy dragoni i elyranie nie zdają feara i po bitwie.
2. Jakiś przegięty koleś z Woch i jego 7 ifek na czary typu 1 z nurla , 6 z tzinca i takie tam
3. przyjemne DE ale Wl nie zdali sobie brejka na -1 od lordowej liderki i odziała 500 pts w piach bo był w nich mag tez
4 znów wampiry i znów smok z 10 ataków nabija zbyt mało
5 Jak dopuścili dworfy na karteczkach to nie wiem. W 3 turze ustrzelił mi lorda z bolca prze to smok spadł od ognistych armat. Mag z serem i kometa wybuchł w 2 tury ;]
I fajnie ,ze poznałem 2 He graczy z którymi gadam na forum :d
1 bitwa VC w jedna turą smok nie zdaje -2 brejka bo z 10 ataków ranił zwykle 4 ?:shock: + animozja na dragonach nie zdana 2 razy pod rząd + drudzy dragoni i elyranie nie zdają feara i po bitwie.
2. Jakiś przegięty koleś z Woch i jego 7 ifek na czary typu 1 z nurla , 6 z tzinca i takie tam
3. przyjemne DE ale Wl nie zdali sobie brejka na -1 od lordowej liderki i odziała 500 pts w piach bo był w nich mag tez
4 znów wampiry i znów smok z 10 ataków nabija zbyt mało
5 Jak dopuścili dworfy na karteczkach to nie wiem. W 3 turze ustrzelił mi lorda z bolca prze to smok spadł od ognistych armat. Mag z serem i kometa wybuchł w 2 tury ;]
I fajnie ,ze poznałem 2 He graczy z którymi gadam na forum :d
Nie wiem który bo trochę ich było(w listopadzie aż dwa :d) ale co ty chcesz innego wrzucić na 2350 ze smokiem ? Może 3 raz dragony albo 2 (po 12-14) SM/WL ze szmatami ? Proponuje porównać inne rozpis na smoku i wyglądają bardzo podobnie ja kto kolega Semi podsumował Nuuuuuda ;].Phelot pisze:Ktory to byl Twoj turniej z kolei? Z tego co widze to serio Ci plewnie poszlo. Moze ja sie nie znam na HE (i ogolnie WFB- DAWNO nie gralem) ale ta Twoja rozpa tez wyglada miernie...Elgrond pisze:(...)to był moj najplewniejszy turniej w karierze.
bo nikt sie jeszcze nie odważył wystawić czegoś innego bądź nauczyć się grać inaczej.... może i nie jestem ekspertem u efów bo gram nimi od bardzo niedawna, ale mam kilka taktyk do przetestowania a jak cos wyjdzie to zamieszcze na forum
na pewno zamierzam znaleźć jakiś sposób na trafne wykorzystanie shadosów i grę czym innym niż princem i smokiem oraz 2x DP
na pewno zamierzam znaleźć jakiś sposób na trafne wykorzystanie shadosów i grę czym innym niż princem i smokiem oraz 2x DP
chyba jednak cos w nej jest skoro temat ruszyl dopiero po 2 dniachKefas pisze:bardzo konstruktywna uwaga... może sam zaprezentujesz coś interesującego?Semi pisze:nuuuuuda...
a teraz prosze bardzo cos nowego:
Arcymag - BoH
Caddy
BSB na koniu - Slom, Helm, Gem (3xm )
4x10 Archers
10 Spearelves - muzyk
4x Fast - z lukami i wloczniami
14x WL fcg - SoBallance, ToLoec
9x PG fcg - BoSorcery
4x Bolec
-------------------
total: 2549