jak tak sobie czytałem rozpiski DE, to wszędzie albo full ofens, albo magia i gejowisko albo ofens i strzelanie
ja spróbowałem połączyć wszystko w jedno i wyszło mi coś takiego
Unnamed2250 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 273 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Caledor's Bane [35]
Pendant of Khaeleth [35]
Potion of Strength [30]
1 Dark Steed @ [0] Pts
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Sacrificial Dagger [25]
1 Sorceress @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Death Hag @ 225 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
1 Cauldron of Blood @ [110] Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
14 Dark Elf Warriors @ 114 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Musician
1 Lordling @ [6] Pts
10 Shades @ 336 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
1 Dark Elf Assassin @ [166] Pts
2ndWeapon
Manbane [25]
Rune of Khaine [25]
Cloak of Twilight [20]
14 Black Guard @ 290 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Hag Graef [35]
1 * Tower Master @ [39] Pts
Halberd; Heavy Armour
Crimson Death [25]
1 Cold One Chariot @ 100 Pts
2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 79
Total Army Cost: 2243
czarodziejki biorą shadowa i jak przeciwnik nie ma juz scrolli spokojnie rzucam steed of shadow na lorda albo assassina z wardem z kociołka i wlatuje w jakiegoś dużego bydlaka, generała wampirów, hierophanta itd.
bolce i shade-zi zapewniają czyszczenie śmieci
bg i chariot oraz od biedy lord doładowani kociołkiem ładują się do combatu mając równiez od kociołka przeżut brake-a
mam 3 scrolle i 4DD co raczej powinno przeciw większości armii wystarczyć do czasu aż w magów nie wlece asem albo lordem
co wy na to???
DE z kontrą na wszystko...
DE z kontrą na wszystko...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
na lorda na koniku steed of shadows sobie nie porzucasz...
bez smoka? slaba rozpa.
na moje oko, mialo byc wszystko, a jest nic...
wszystko to se moga miec demony. inne armie musza sie na cos nastawic
bez smoka? slaba rozpa.
na moje oko, mialo byc wszystko, a jest nic...
wszystko to se moga miec demony. inne armie musza sie na cos nastawic
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
o tym, że konika nie popchnę zapomniałem, a co do lepszego złożenia to na codzień gram jankielowym ofensem
chciałem złożyć coś fajnego, ale niestety nie wyszło, no cóż, niech moderator zamknie za kilka dni chyba, że dyskusja się tu rozwinie
chciałem złożyć coś fajnego, ale niestety nie wyszło, no cóż, niech moderator zamknie za kilka dni chyba, że dyskusja się tu rozwinie
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
ale mi właśnie się opcja z exe axe nie podoba, bo koleś jest wtedy za bardzo zabijalny...
Pendant, Deathmask, Soulrender. Przetrzyma wszystko poza fartownymi KB :> Całkiem przyjemna opcja, bo oprócz tego, że wytrzymały to jakiś tam przypiepsz ma i dodatkowo jest terrorystą. Grałem na takim lordzie i sam z siebie spisywał się znakomicie. Problem był przede wszystkim z odpowiednim wykorzystaniem magii. Co jak co, ale na większość armii Shadow jest taki sobie niestety. Szczególnie na drugopoziomowych czarodziejkach.
Inna sprawa, że w mojej rozpisce więcej od tego lorda zabijał Assassin z KB
Inna sprawa, że w mojej rozpisce więcej od tego lorda zabijał Assassin z KB