Terminatorzy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Terminatorzy

Post autor: Piotr »

Jedyne, co udało mi się pomalować do moich Space Marines.

Staranny (mam nadzieję) tabletop, ręce na magnesach.

Fotka ich trochę wybłyszczyła, ale to wszystko, na co mnie stać, nim kupię lepsze oświetlenie.

Komenty mile widziane...

Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, o 21:36 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

czaderscy :D
tak jak mnie najczęściej modele do SM nie bawią za mocno to ci są bardzo fajni...

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

czemu ręce na magnesach ?

bardzo bardzo ładny TT

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bardzo fajni :D Ładna kolorystyka i podstawki.
IMO dużo wyżej niż TT :wink:
jedyne co bym w nich zmienial to dalbym jaskrawo zielone oczka w helmach.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

magnesy są po to że jak właścićel tych termosów będzie chciał mieć oddział termosów do walki wręcz to żeby nie musiał kupować nowego oddziału termosów tylko zmieniał sobie ekwipunek czyli ręce

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Lojaliści! :twisted:
Poza tym udani. ;) Podoba mi się dobór kolorów i malowanie. Chciałbym mieć oddziały w takim TT. :) Wiem, wiem, wystarczy "tylko" usiąść i malować... :)
Na razie chcę posklejać oddział konwertowany z terminatorów AoBR - części mam sporo, tylko ten czas...
Jasiuuu pisze:czemu ręce na magnesach ?
Jak napisał Runepriest - w celu wymiany broni u modeli. W 40k obowiązuje na turniejach (przynajmniej z tego co czytałem) bardzo ścisły wysiwyg i ludzie wykminili coś takiego, żeby własnie nie kupować pierdyliona figurek w celu posiadania każdej użytecznej komibnacji.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Arbiter Elegancji pisze:Bardzo fajni :D Ładna kolorystyka i podstawki.
IMO dużo wyżej niż TT :wink:
jedyne co bym w nich zmienial to dalbym jaskrawo zielone oczka w helmach.
zgadzam się

przy okazji, w space hulku są bardzo ładne modele termosów. tylko, że oni są chyba więksi.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Podoba mi się zaakcentowanie rysów masek czarnym kolorem. Bardzo fajni

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Kurde jeśli to jest TT to moje zawstydzone orkasy pokrywają się turbodymorumieńcem :)
Nie przepadam za klimatem 40k ale ci terminatorzy wyglądają super. Szczególnie te kremowe (białe?) elementy pancerzy robią wrażenie. No i metaliki pierwsza klasa.
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Metaliki na mieczu - PRO! Myślę że w tym przypadku nmm wszystko by spiepszyło.
Dawno nie widziałem tak udanego oddziału w brązach - to się zdarza naprawdę bardzo rzadko. Grats!

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Super! Czempion (?) ma fajnego orzełka na łydce :) Kolorystyka imho b. pasuje.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Skomentowalem na klubowym , ale tu tez cos napisze. Kawal dobrej roboty , najbardziej w Twoich pracach lubie bardzo wysoka starannosc malowania.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Te szmatki na klacie tego pośrodku - można prosić o przepis?

Bo ogólnie to ślicznie wyszli, wspaniałe te kolorki :)

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Zajefajne barwy, takie pastelowo szaro-bure, super!

Miło czasem zobaczyć SM, którzy nie chcą zwracać na siebie uwagi przeciwników podświetlonymi, oczojeb...bijących pancerzami.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Dziękuję wszystkim za pozytywne komentarze! Za negatywne też bym podziękował, ale nie było... Gdzie forumowi krytykanci?! :D

@Jasiuuu - Jak już koledzy wspomnieli, idea magnesów to wymiana broni. W tym przypadku na malowanie czekają już łapki z młotami i tarczami.

@Arbiter Elegancji - Próbowałem koncepcji zielonych wizjerów i zupełnie mi się nie podoba. A dodatkowo wydaje mi się, że jasna, jaskrawa zieleń gryzłaby się z kolorystyką oddziału.

@Fanatyk - Szmatki malowałem zaczynając od Bestial Brown, następnie mieszałem Bestial Brown z Bleached Bone (ze trzy warstwy), na końcu Bleached Bone + biały

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Modele świetnie komponują się z podstawkami (i na odwrót ;) ). Świetna robota =D>

ODPOWIEDZ