Alternatywne figurki dwarfów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Re: Alternatywne figurki dwarfów

Post autor: Tiger Brown »

tomasso pisze:Czy ktoś wie czy Black Tree Design nadal funkcjonuje w Polsce, czy tak jak ktoś wspominał, są problemy?
Raczej spoczywa snem wiecznym.
I przy okazji: czy ta
http://www.blacktreedesign.com/pl/produ ... 315&page=2
katapka zmieści się na podstawkę 40x40? czy będzie trochę wystawać?
-) szerokość ramy 32 mm, do tego grubość kół.
-) długość ramy 46 mm, z łyżką w pozycji ładowania - 60 mm.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Nikt inny tego jeszcze nie napisał wiec sam zbiorę laury (a co !:P).
Słyszeliście o polskiej firmie "Dwarf Tales" ? Zajęła się ona zrobieniem gry bitewnej i co ważniejsze figurkami do niej . System nazywa się "WarCanto" a to co ciekawsze figurki z ich oferty(moim zdaniem oczywiście).
Obrazek
moim zdaniem idealny na czepiona Ironów
Obrazek
a ten do kuszoli albo Rangerów .

Figsy mają (wg producenta sam jeszcze ich nie mam ... jeszcze) mają do 26 mm czyli mniej więcej tyle ile nasze krasie.

Zaciekawionych odsyłam na stronę http://www.dwarftales.com/ i zobaczcie że Polak potrafi ;] .

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

Wątek był już poruszany parę stron wcześniej. Jeżeli nie zmienili skali przez rok to niestety nie bardzo pasują do reszty figsów GW. Są dużo bardziej masywniejsze niestety. Szkoda bo bardzo ładne wzory goście wypuścili.

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Ich stare figsy nie są już produkowane (a szkoda) te są zupełnie nowe więc temat nie był poruszany . I jak pisałem mają 26 mm wysokości a większość moich dwarfów ok23 a taki slayer lord to nawet 3,5 centa . Nie weim w jakiej skali były poprzednie jednak patrząc na podstawki tych dwarfów wydaje mi się iż nie będę zbytnio odbiegać od warhammerowych.

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Noo, ziomek z kuszą idealny byłby na rangera! Bardzo podobają mi się płaszcze z kapturami.

by the way, Volgars'i są świetni! miła odmiana po krasiach, właśnie czegoś takiego szukałem.
I elfy w azjatyckim stylu. Miłe rzeczy się spotyka.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Czy ktos z was kupowal cos ostatnio z Black Tree Design?
Niektore modele a do tego ceny (szczegolnie maszyn) wygladaja ciekawie..

Oprocz tego czekam co tez dla krasnoludow stworza chlopaki z Mantic Games http://www.manticgames.com/
- uszatki im wyszly dosyc patyczakowate ale jakies takie.. bardziej elfickie ;)
Tu dyskusja na ten temat z BP:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=18406

GildiaNajemnikow
Plewa

Post autor: GildiaNajemnikow »

Jeśli chodzi o nowe wzory z Dwarf Tales to figurki są mniejsze i szczuplejsze niż stare wzory Pathfinderów z ich oferty, których już zresztą nie ma na stronie Dwarf Tales. Nowości z Dwarf Tales miałem już w ręku i moim zdaniem spokojnie pasują do battla. Od jutra (sobota) będę miał wszystkie nowe figsy z Dwarf Tales w ofercie więc będę mógł podać dokładne wymiary.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

No to czekamy na info :)
Obrazek

GildiaNajemnikow
Plewa

Post autor: GildiaNajemnikow »

Mam już figurki, są zapakowane więc nie bardzo mam jak zrobić zdjęcia obok figurek z GW ale poniżej podaję kilka dokładnych wymiarów (wysokość od podstawki do czubka głowy) figurek:

Pathfinder I - 25 mm

Pathfinder II - 25 mm

Veteran II - 24 mm

Wszystkie krasnoludy z Dwarf Tales - TUTAJ (proszę pisać jeżeli chcecie wymiary innych wzorów).

Awatar użytkownika
Phelot
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Phelot »

Bardzo fajne, wręcz megastyczne figsy! Dzięki za info :)

PS.Jak oceniacie ich cenę?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Cena może lekko wysoka ale znośna jeśli chcemy kupowac pojedyncze modele na np bohaterów czy weteranów w oddziałach. Bo zrobic z nich jakiś oddział to już trzepie po kieszeni ostro.
Obrazek

Awatar użytkownika
Phelot
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Phelot »

Tia tez tak mysle - 30 zl + wysylka (pewniez 5-7zl) to totalny max. dla mnie za jakis pojedynczy model, human-sized model!
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

A ja w dalszym ciągu kminie nad urozmaiceniem armii dwarfów i wymysliłem sobie ostatnio vollandów. Tylko, ze modele imperialnych rycerzy mi jakoś średni pasują. Wymyśliłem sobie coś takiego: http://www.westwindproductions.co.uk/ca ... ts_id=1041

Koziołki sa fajne. Troche pancerza na nie (już mam pomysł), trochę zmian zwiazanych z wyśmigiem, pomarańczowy irokez dla każdego jeźdźca i powinno być syto. Przynajmniej teoretycznie, bo mam pewne wątpliwości. Ktoś ma te modele/widział je/słyszał ploty na dzielni/niepotrzebne skreślić i może mi powiedzieć czy pasują wielkością do modeli GW? Cena jest IMHO bardzo fajna (w cenie plastikowego klocka albo klopy mam 6 metalowych kawalerzystów) i szkoda by było gdyby się okazało, że chłopaki nie pasują :?

EDIT: Albo może ogólnie modele tej firmy?
Ostatnio zmieniony 30 paź 2009, o 20:58 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Mialem te figureczki w ręku. Bardzo sympatyczne :wink: . IMO mniej więcej pasują do dwarfów z GW, szczególnie tych z 5, 6 ed.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Łukasz_ pisze:Ktoś ma te modele/widział je/słyszał ploty na dzielni/niepotrzebne skreślić i może mi powiedzieć czy pasują wielkością do modeli GW? (...) EDIT: Albo może ogólnie modele tej firmy?
Zobacz tu:
http://gildianajemnikow.pl/blog/index.p ... orownanie/

Mam kilka formacji i mimo powyższego uważam, że piechurzy są zauważalnie więksi od krasi GW. Idealnie za to pasują do riperowskich (z WWP jako tani szeregowcy + z Reapera na bohaterów = piękny klocuszek).

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

http://gildianajemnikow.pl/index.php?p9 ... ammoth-1-3

A może ktoś się skusi na mamuta do krasnoludów?
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

o kur, o kur, o kur :shock:

chyba już wiem co chce na urodziny :twisted: Masakryczny jest ten model. Nawet jeśli jest tylko po to, żeby go pomalować i postawić na półce do ozdoby :)
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Rzeczonego mamuta macałem sklejonego i trochę się rozczarowałem - niezbyt duży jest, mumakil z LOTRa przy nim to pudzian. Poza tym trzeba tony szpachli wepchnąć w tę żywicę.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Mam takie pytanie odnośnie figurek minersów z GZ. Chyba wszyscy je znamy bo modele są naprawdę fajne(a dla niezorientowanych przykładowy link poniżej). Tylko, ze jest jeden problem. Pojedyńczo lub trójkami może i wyglądają ciekawie ale myślę, że juz oddział 10-12 kolesi, z którego 3/4 "modeli" to kupki ziemi wyglądałby juz trochę komicznie(no i przeciwnik mógłby się czepiać). Bardzo mam ochotę kupić chłopaków ale nie mam pomysłu na ich wykożystanie, a nie chcę aby jedyne co robili to leżeli sobie na półeczce. Myślałem o zrobieniu jakiegoś fillera ale ile można? Może jakiś inny krasnoludziki gracz okaże się bardziej pomysłowy? :)

http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0557&sid=40d5e2aa

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

ja osobiście nie lubię modeli GZ. mają długie łapy i krótkie nóżki, wyglądają jak goryle. poza tym 6 ed. minersi GW mają wyjątkowo ładne wzory. można ich jeszcze gdzieniegdzie dostać
ale odpowiadając na twoje pytanie "normalnych" postawił bym w środkowych szeregach i na flankach a wykopujących w środku oddziału na 40-tce.
z drugiej strony nie widziałem nigdy jeszcze na stole oddziału górników na tyle dużego by opłacało się wstawiać do niego filer, więc śmiem twierdzić że wykopujących chłopaków i tak będziesz zostawiał na półce. chyba że masz koncepcję dużego regonu kopaczy.

siupal

ODPOWIEDZ