Bo Hotek nigdy nie uratuje Ci skórycobra651 pisze:(...)bo Hotek nie zawsze uratuje Ci skóre)

Moderator: Yudokuno
Bo Hotek nigdy nie uratuje Ci skórycobra651 pisze:(...)bo Hotek nie zawsze uratuje Ci skóre)
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
No, a jak wyczarujesz sobie 4 kości mocy to masz 4 hity w Twoją czarkę. Piękna sprawa. No bo przecież te kości muszą iść w kombinację z kościami generowanymi przez czarodziejkę.Jankiel pisze: (chyba, że została jedna z którą nie ma co zrobić)
Jakieś głupoty opowiadasz.No, a jak wyczarujesz sobie 4 kości mocy to masz 4 hity w Twoją czarkę. Piękna sprawa. No bo przecież te kości muszą iść w kombinację z kościami generowanymi przez czarodziejkę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Po to, że statystycznie opłaca się dużo bardziej. Nie dość, że prawie zawsze wchodzi, to wyciąga więcej kości dispela. A taki z jednej kostki zabiera przeciwnikowi tylko 2 DD, dodatkowo wchodzi w połowie przypadków. Imo nie warto.ja zwykle rzucam z jednej bo po co wiecej
Wiesz co to zalezy, bo masz zdecydowanie większy zysk rzucając z 1 kości przy większym ryzyku, natomiast rzucając z 2 masz mniejszy zysk i mniejsze ryzyko ze nie wejdzie. Zresztą bez ryzyka nie ma zabawyJankiel pisze:Po to, że statystycznie opłaca się dużo bardziej. Nie dość, że prawie zawsze wchodzi, to wyciąga więcej kości dispela. A taki z jednej kostki zabiera przeciwnikowi tylko 2 DD, dodatkowo wchodzi w połowie przypadków. Imo nie warto.ja zwykle rzucam z jednej bo po co wiecej
Jaki zysk? Rzucając dwa razy z 1 kości praktycznie masz taką samą szansę na sukces, jak 1 raz z dwóch kości. Do dispela czaru na dwóch kościach trzeba użyć trzech, do rozproszenia czaru na jednej kostce wystarczą dwie kości. Uwzględniając skrajne wyniki typu miscast albo 2+1 dla czaru z dwóch kości i tak bardziej opłaca się rzucać na dwóch, bo większa szansa, że wyjdzie i wyciąga więcej DD. Rzucanie PoD z jednej kości to równie dobra taktyka, co napieprzanie dużą runą w każdej turze.Wiesz co to zalezy, bo masz zdecydowanie większy zysk rzucając z 1 kości przy większym ryzyku, natomiast rzucając z 2 masz mniejszy zysk