Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Arbiter Elegancji »

Calego podręcznika do ściągnięcia jeszcze nie ma.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Szmyt pisze:
archeolog pisze:M.T ma racje, Emule rozwiąże wasze problemy :wink:
nie widze ze byl tam cały podrecznik - od pierwszej do ostatniej strony :|
No tak... młody szczurek, jeszcze nie przejrzał na oczy :)

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Szmyt to nie mlody szczurek tylko szpieg ;P

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Miejmy nadzieję, że kontrwywiad Eshinu czuwa :)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Kable od internetu mu poprzegryzają i będzie miał nauczkę ;)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Ogólnie szału nie ma z nowymi szczurkami, przynjamniej na małe punkty:

warlock enginner 2 lev doomrocket + optyka 150
warlock enginner 2 lev warp condenser + ds 145
warlock enginner 2 lev ds+pipes 150

2xslaves 24 muz 100
1xslaves 23 muz 48
23+1clanrats 193pts
doom flayer
23+1clanrats 203pts
mortar
23+1Clanrats 203pts
mortar
2x 3GR+Pack 54pts

6jezzail 120
kółko 150

Total 1499 pts
PD 8
DD 5+2 scrole
Figsów : 155

Próbowałem zagrać stara elektrownia z lizzakami na 2 silnikach 50 skinkach 5 terkach salce - ogólnie coś w tym góście lizzaki wylosowały 2 komety i 2 duże lightingi i to w sumie wystarczyło aby mnie zanihilować : ) 2 komety w pierwszej turze weszły na ifce z tego jedna spadła fartem panik nie wzbudziła zabiła odpowiednio 4 i 5 clanbraci w 2óch oddziałach. Kółkiem wjebałem sie w slavów ^^ zabijajac z impaktów 3 cos tam postrzelałem(kółko sie powstrzymało, w 3ciej turze wbiło sie w book stedzia wyłaczyło silnik z ataków crew, z impaktów zrobiło i W a ze strzelania z siła 4 nie bylo w stanie wiele zrobic) poczarowałem, ale w sumie kupa z tego, dethrocket zabija tylko 2óch obsługantów salki ( rzuciłem o jedna kostka za duzo ^^), jeden mortar spadł na głowe stedzie robiac mu wounda, 2gi gdzies tam w las :)... i to w sumie tyle bo później niewiele sie działo poza tym ze szczurki uciekały z terrorów i były zaplówane 19:1 dla lizzaków. Wczesniej dostalem 6:14 grajac na plague furnance i elektryku + jakies smieci wraz a abominatorem - jego niestety losowy ruch wykańczał bo nic, dosłownie nic nie zrobił. No nic kombinował bede dalej ; )

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Morrok pisze:dzwonek, który zostaje, zaszarżowany jest automatycnie brejkowany jak maszyna, gdyż nie ma ld. mowimy o przypadku gdy nie ma juz unitu i seera- nie m kto dawac ld. dodatkowo seer i oddzial są unbreakable, nei screaming bell ;)

i ma US 15
Morrok pisze:czytaj ze zrozumieniem.

Chodzilo mi o pzypadek gdy sam dzwon pozostaje (bez seera i odziału). Niech sobie wyplaca ataki itd. ale to nie ma znaczenia. jako, ze nie masz wartosci LD, jak przegrasz CC to automatycznie uciekasz. Clear and simple....
Morrok pisze:
Kefas pisze:...
napisalem, ze gdy przegrywa combat... co sie dzieje jak nie masz ld...? (inna sprawa gdyby seer nie był generałem, to wtedy dzwon może wziąć ld od takiego plague priesta, jezeli jest gienkiem..., ale racja, do przedyskutowania)

A Shino ma rację, tego mu w zaden sposób nie zaprzeczę, troszkę zbyt się rozpędziłem z tym US, tyle że przy starym było wyraźnie napisane, ze ma 4 US + seer, a tutaj możnaby się kierować tym ile modeli zajmuje.... tez to nie jest jednoznaczne
Nowy dzwon to jednak nie łar maszyna a mount (cokolwiek to w tym przypadku znaczy), dodatkowo do czasu gdy dzwon posiada Wo ser i puszersi są unbreakable, może dlatego oddział atakujący dzwon, który jest bez sera i puszersów ale nadal posiada rat ogra (który stanowi imo nierozłączną jego część), nie brejkuje go automatycznie, ponieważ rat ogre też jest unbreakable (nie jest to nigdzie wyszczególnione ale to nie znaczy że nie jest)
To sytuacja dość skomplikowana bo nigdzie nie jest napisane czy ten ogr też jest unbreakable! Myślę że dopóki nie pojawią się jakieś FAQ trudno jednoznacznie stwierdzić.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Kefas sam sobi odpowiedziałeś ;)

Jeżeli ogr jest częścią dzwonu, a zasada ubreakable odnosi się tylko oddziału i seera, tzn, że ogr nie jest unbreakable. Gdyby byl liczony jako osobny unit, to można by się z tym zgodzić, a tak jest integralną częścią dzwona, dzieli część jego statystyk, a ani jedno, ni drugie nie ma wartości LD

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Kefas sam sobi odpowiedziałeś ;)

Jeżeli ogr jest częścią dzwonu, a zasada ubreakable odnosi się tylko oddziału i seera, tzn, że ogr nie jest unbreakable. Gdyby byl liczony jako osobny unit, to można by się z tym zgodzić, a tak jest integralną częścią dzwona, dzieli część jego statystyk, a ani jedno, ni drugie nie ma wartości LD
no właśnie sobie nie odpowiedziałem :badgrin:

ale jeśli ten rat ogr dostaje unbrejkjbla od dzwona to... a nigdzie nie jest napisane że nie dostaje... pytałem dziś w GW i powiedzieli że jeśli sam dzwonek zostaje zaszarżowany z tym ogrem to nie jest od razu niszczony tylko jest normalny combat i dodali że jest unbreakable. Dzwon i rat ogr nie maja ld to może jednak ma to jakiś sens dla Ciebie Moroku?
I tak jak cały czas piszę czas pokaże!

a to dodatkowo żeby nie zasypywać tematu offtopem!

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 3 lis 2009, o 05:22 przez Kefas, łącznie zmieniany 2 razy.

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

Kefas na serio tak napisali z GW? Że Dzwon bez Seera jest dalej Unbreakeable? Jeżeli tak, no to super ^^
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

nie napisali a powiedzieli... ale ja z ich ust już takie zbdury słyszałem żę nie chce mi się w to wierzyć...
no ale tak logicznie do sprawy podchodząc... zostaje ten dzwon bez sera i puszersów coś go atakuje musi być kombat bo tak napisane w booku ale co dalej?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Jak patrze na te ramki to jeszcze bardziej nowi stormi mnie się podobają =P~
choć trochę jestem zdziwiony tym że będą po 20 w boxie 8-[ .
O tyle dobrze że cenę będą mieć w miarę normalną (nie to co greateswordzi #-o )
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

nowe stormy są rewelacyjne! stare też miały swój klimat ale niestety były straszne monotonne! za to nowe! mniamuśnie wyglądają! no a cena rzeczywiście lepsza od GS ale nadal niefajna...

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Kefas pisze:nie napisali a powiedzieli... ale ja z ich ust już takie zbdury słyszałem żę nie chce mi się w to wierzyć...
Spoko, spoko, będzie oficjalnie księga, to zasypiemy ich pytaniami. Może uda się myk jak z chaośnikami, że pozadawaliśmy pytania (niektóre dziś w faq widzę :D ) i za jakiś czas były odpowiedzi z GW.
Np. nie wiem czy czegoś nie doczytałem, ale na moje oko nie da się wystawić master mouldera w tylnym szeregu. I jeszcze parę "kwiatów" jest do wyjaśnienia.
Kefas pisze:no ale tak logicznie do sprawy podchodząc...
Przy GW bym nie liczył na logikę. Udowodnili już kilka razy, że to pojęcie im obce. ;) Potrafią np. wydać faq-q sprzecznego z zasadami przez nich wydanymi... :)

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

KrzysiekW pisze:Np. nie wiem czy czegoś nie doczytałem, ale na moje oko nie da się wystawić master mouldera w tylnym szeregu. I jeszcze parę "kwiatów" jest do wyjaśnienia.
Hmmm w ogóle nie ma nic o dowodzeniu z tylnego szeregu. Jest tylko, że oddział jest mieszany i szczurki mają valourus coś tam mimo, że nie są herosami.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

Jest tylko tyle napisane, że po odmowie Czelendża i wycofaniu bohatera do tylnych szeregów nie traci się od nich bonusów, takich jak Ld, czy sztandar.
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Chodziło mi o dowodzenie rat ogrami albo giant ratami. Chyba wychodzi na to, że sobie możesz ich w oddziale poukładać jak chcesz. Chyba, że pisze że są czempionami wtedy 1 szereg.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Post autor: Arghal »

Jeżeli chodzi o storm verminowe wypraski to także zaskoczony jestem ich ilością (20 modeli jak już ktoś zauważył), ale zawiodłem się na ilości dodatkowych części (jakiś tam marny nożyk, czy coś takiego) w wypraskach clan ratów nie dość, że jest tego multum, to ku mojej uciesze da się z jednego ich boksa zrobić bande do Mordheimu ;)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

@Kefas, poddaję się. Z tego powodu, że z tymi durniami z GW nie da sie rozmawiać. Napiszą jedno, pierd*lą drugie

A stormvermini fajni ;)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

@ Morrok, ja też się poddaję! :badgrin: np odnośnie zasady life is cheap to już słyszałem co najmniej 5 różnych wersji ale im to nie przeszkadza.. tutaj nie ma takiego parcia na 100% zgodność z zasadami :O) dziwnie to wygląda ale tutaj chyba ludzikom bardziej chodzi o to zęby się spotkać i pograć w batla na luzie niż kłócić się w sprawach zasad, no już taką mają mentalność

Zablokowany