Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Dzoooma »

(666 post szatańskiego Kefasa)

Stormvermini super. Tylko czy grywalni :wink: ?
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Dzoooma pisze:Tylko czy grywalni :wink: ?
Imo nie są tragiczni :^o ważne że klimatyczni :mrgreen:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nie są tragiczni, przede wszystkim mogą wciągnąć w walce 9 static CR (3 szeregi+przewaga+sztandar+banner dający d3 do combata jeśli mam więcej szeregów niż przeciwnik+bsb puszka), a nawet 10, jeśli zaryzykujemy i bsb będzie mieć war banner. Do tego mają AS na 3+ od frontu w walce, przepchną sporo rzeczy. Na granie w domu w sam raz bym powiedział, a i turniejowo się mogą pojawić chociażby temu, że mogą dźwigać sztormówę i wytrzymać szarżę sporej ilości oddziałów w grze.

Na pewno znajdzie się też dla nich więcej ciekawych opcji, chociażby warlord na warlitterze tudzież ratogrze w tym oddziale. No i mogą mieć weapon team przy sobie, ale to osobna bajka oczywiście.

Jedyne co to cena 8 pkt za model z tarczą jest dyskusyjna "dzięki" tanim jak barszcz clanratom i liczącym się do limitu core slaves.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

moga byc takze ciekawym nosnikiem weapon teamow, 10(nawet z tarcza + dajmy na to ratling) tp 135 ptk, w tym 1 rank strzelanie, prawie jak tanie jednostki strzeleckie w innych armiach, 3x10 stromow + 3 weapon teamy, w tym 1 ma stormowe :) mysle ze to warte przemyslenia :)

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

krejzihed pisze:moga byc takze ciekawym nosnikiem weapon teamow, 10(nawet z tarcza + dajmy na to ratling) tp 135 ptk, w tym 1 rank strzelanie, prawie jak tanie jednostki strzeleckie w innych armiach, 3x10 stromow + 3 weapon teamy, w tym 1 ma stormowe :) mysle ze to warte przemyslenia :)
jednak w tym momencie armia traci na liczebnosci, i hordowy harakter armii, ciekawy jestem jak sie beda spisywac doomwheele, bo cos musi wygrywac kombay

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

uff nie jestem już szatański ]:O)>

a tak na poważnie... stormwermini są rewelacyjni, przepiękne figurki! imo najlepiej wyglądająca piechota skaveńska! wyglądają elitarnie ale zarazem nadal skaveńsko... są super , ja się tylko zastanawiam jak ich zrobić żeby pasowali do klimatu mojej pestilensowej armii :-k ... a co do zasad to rzeczywiście CR mogą wyciągnąć ładnego + jeszcze ewentualne ofiary to ponad dyszka! z fajnym suportem mogą sporo! noi można ich dzięki maszynce tunelingowej posłać na tyły wroga co jest troszeczkę ryzykowne... za jakiś czas ludzie pewnie będą jeszcze insze rozkminy kombinować dla nich!

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

@ Kefas a skąd wiesz, że stormvermin mogą brać weapon team dający tunneling? Bo ten plik krążący po sieci przeczy Twoim słowom, a w podręczniku, który przeglądałem w sklepie w zeszłym tygodniu, też nic o tym nie było.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Dyszka CR'a?

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mr. Hyde »

Ej czasem nie można mieć więcej niż jeden oddział stormów??

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

A ja z trochę innej beczki: Czy ktoś wie, co będzie zawierał nowy batalion skavenów? Na warseerze twierdzą, że dokładnie to samo, co stary (oczywiście wymienią klanratów na nowsze modele)... Tylko że nie zgadza się liczba figurek - w nowym ma być 55, tymczasem w starym było 71 (40 clanratów, 20 monków, 3 poganiaczy, 6 g.ratów i 2 ratogry). Czy ktoś z was wie, co ma w nim być? Kiedy zadałem to pytanie (przez maila) sklepowi Bard, odpowiedzią było dyplomatyczne milczenie...

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Myth pisze:@ Kefas a skąd wiesz, że stormvermin mogą brać weapon team dający tunneling? Bo ten plik krążący po sieci przeczy Twoim słowom, a w podręczniku, który przeglądałem w sklepie w zeszłym tygodniu, też nic o tym nie było.
nie mogą

Przy army rosterze ta opcja jest tylko da night i gutter runnersów

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

to jest ściśle tajne ale wdłg moich informacji ma wyjść dopiero 21.11.2009
a co w nim będzie :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

gervaz pisze:A ja z trochę innej beczki: Czy ktoś wie, co będzie zawierał nowy batalion skavenów? Na warseerze twierdzą, że dokładnie to samo, co stary (oczywiście wymienią klanratów na nowsze modele)... Tylko że nie zgadza się liczba figurek - w nowym ma być 55, tymczasem w starym było 71 (40 clanratów, 20 monków, 3 poganiaczy, 6 g.ratów i 2 ratogry). Czy ktoś z was wie, co ma w nim być? Kiedy zadałem to pytanie (przez maila) sklepowi Bard, odpowiedzią było dyplomatyczne milczenie...
Najnowszy White Dwarf mówi, że tyle samo co w ostatnim, tyle że nowe modele.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

sztajgerland pisze:Ej czasem nie można mieć więcej niż jeden oddział stormów??
W nowych szczurach będziesz mógl brać ile wlezie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Post autor: Arghal »

W Starym Świecie, gdzie robiłem pre-order na skaveński batalion powiedziano mi, że ma być tam dokładnie to co w starym, tylko że nowe modele (czyli tak, jak ktoś już wcześniej powiedział) ;) Wątpie, że wydymają mnie w pupę tymi informacjami, jako że jest to sklep GW, a pozatym ucierpiała by na tym ich reputacja... zresztą to byłoby wybitnie nie poważne ze strony takiego sklepu :|

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

w oryginalnym formularzu zamówien GW jest batalion 55 figs z premiera na 21 listopada.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

ok chłopaki żeby nie było niejasności:

Obrazek

a w sprawie zasad ja się już nie wypowiadam... dopóki nie będę miał nowego booka w rękach, i go nie przeczytam od deski do deski, nie wypowiadam się!... bo w większości ludzie jakieś herezje wymyślają a i ja sam dałem się złapać w pułapkę tego rozwolnienia ludzkich intelektów :O)
a tak na serio to w nowym batalionie powinien być doomwheel!
Aha... w wersji ab która krąży po internecie rzeczywiście jest parę błędów :O)
@ Kefas a skąd wiesz, że stormvermin mogą brać weapon team dający tunneling? Bo ten plik krążący po sieci przeczy Twoim słowom, a w podręczniku, który przeglądałem w sklepie w zeszłym tygodniu, też nic o tym nie było.
w sumie nie opierałem się na twardych faktach z podręcznika ale na tym po powiedzieli tępe ch... z gw...
bez komentarza #-o

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

jeżeli ktos chce mam pliki nowych SV do ArmyBuilder`a, pisac na priva

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Ktoś kto miał w rękach booka może powiedzieć czy są jakieś różnice między wersją finalnym, a tymi fragmentami krążącymi tu i ówdzie?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

jest kilka

Zablokowany