Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
przy stormie nie ma zapisu one use only...
nie zauważyłem przedmiotu dającego regenerację bohaterowi
brass orb to będzie mus na większość armii ( na kraśki-masakra)
niestety, widać że skaveny są armią robioną do walki z kraśkami...
będę miał bardzo ciężko.........
nie zauważyłem przedmiotu dającego regenerację bohaterowi
brass orb to będzie mus na większość armii ( na kraśki-masakra)
niestety, widać że skaveny są armią robioną do walki z kraśkami...
będę miał bardzo ciężko.........
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Śliczniutcy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Może jeździć na Great Pox Rat i Warlitter.Arghal pisze: I znowu kasy przez cały rok nie będe miał, bo te niektóre figsy miażdżą jajca Co to za model z pistoletem ? Bsb za to wygląda słabo ...
P.S Warlord może jeździć na ratogrze i na czym jeszcze ?
Kod: Zaznacz cały
MOUNTS M WS BS S T W I A LD
Great Pox Rat 6 3 3 4 4 1 5 2 2
Rat Ogre 6 4 3 5 5 4 3 5 5
War-litter 5 4 - 4 - - 5 4 -
Rat Ogre wzbudza strach i jest Monstrous Mount. Dołącza się tylko do Clanratów, Stormverminów i Rat Ogrów.
Great Pox Rat ma zatrute ataki i ma podstawke 40x40, ale liczy się jako kawaleria.
Czy ratogra można wsadzić bohatera czy też tylko lorda?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Grałem wczoraj bitwę nowymi szczurami na 1999 pkt. Przeciwko mocno Khornowemu Chaosowi. Pechowy rzut na czary (1,2 na obu magach) i przegrany rzut na rozpoczęcie. Wystawiłem (w kolejności od lewej):
15 Szczurów/2 Poganiaczy
Zaszarżowali na 5 konnych maruderów khorna w plecy i.... zabili 1 po czym uciekli.
Elektryk 2lv Rakieta, kondensator + 21 Niewolników Mu
Elektryk nie zrobił kompletnie nic i koło 3 tury padl od rydwanu z magiem nurgla i wymienionych wcześniej maruderów.
5 Szczurów/1 Poganiacz
Nie pamiętam
Priest na Furnace 2lv 2DS + 20 Monków SB, Ch, Banner do marszowania
Na koncie mają przez większość gdy całej lewej flanki, plus zabicie oddziału maruderów (tego drugiego) oraz wojowników.
7 PCB.
Zrobiłem koszmarny błąd wystawiając ich zarówno na szarżę rydwanu, jak i drugiego oddziału maruderów Khorna, czego oczywiście nie przeżyli
<Obelisk>
21 Niewolników Mu
Zabili 5 psów (przy pomocy sieczkarki), po czym wdali się w walkę ze spawnem, aby po wbiciu mu rany dostać szarżę w bok od tego nieszczęsnego oddziału Khornowych maruderów.
5 Szczurów/1 Poganiacz
Odgięli szarżę Khornowych Rycerzy, wystawiając ich na szarżę z boku od sztormów.
BSB Ench Shield, Rival Hide, GW + 25 Sztormów FCG WarBanner + Sieczkarka
Zabili wystawionych rycerzy Khorna, oraz jednego spawna. Natomiast doom flayer brał udział w wycięciu w pień oddziału 20 psów (zabił 9) wraz z BSB na juggerze oraz zniszczeniu jednego z 2 spawnów.
25 Klanów FCG + Mortar
O klany rozbiła się kawa Khorna, i w ostatniej turze zakończyła a mortar padł w pierwszej turze.
Abominacja
Zdecydowany Man Of The Mach. Co prawda dostała 3 rany (bo nie zdałem żadnej regenki) ale po kolei: zaczęła od rzucenia 14 na zasięg ruchu i Tzeenchowy latawiec widząc tę bestię wziął nogi zapas. Dalej oddział 20 psów z bsb nie zdał strachu po deklaracji szarży po czym dostał od abo wraz z doom flayerem. Abo zabiła tylko 7 psów (dzięki rogatemu za sieczkarkę), po pojechała drugiego spawna, kończąc na kombinowanej szarży (razem z monkami) na warriorów chaosu. Po drodze terroryzując niedobitki które się zebrały.
4 Rat Ogry + 2 Poganiaczy.
Przyjęły szarżę Dragon Ogrów i ustały. Po czym ich pogonili, ale niestety 2 którzy przeżyło tę walkę natknęło się na 4 maruderów khorna jadących od lewej...
15 Szczurów/2 Poganiaczy
Zaszarżowali na 5 konnych maruderów khorna w plecy i.... zabili 1 po czym uciekli.
Elektryk 2lv Rakieta, kondensator + 21 Niewolników Mu
Elektryk nie zrobił kompletnie nic i koło 3 tury padl od rydwanu z magiem nurgla i wymienionych wcześniej maruderów.
5 Szczurów/1 Poganiacz
Nie pamiętam
Priest na Furnace 2lv 2DS + 20 Monków SB, Ch, Banner do marszowania
Na koncie mają przez większość gdy całej lewej flanki, plus zabicie oddziału maruderów (tego drugiego) oraz wojowników.
7 PCB.
Zrobiłem koszmarny błąd wystawiając ich zarówno na szarżę rydwanu, jak i drugiego oddziału maruderów Khorna, czego oczywiście nie przeżyli
<Obelisk>
21 Niewolników Mu
Zabili 5 psów (przy pomocy sieczkarki), po czym wdali się w walkę ze spawnem, aby po wbiciu mu rany dostać szarżę w bok od tego nieszczęsnego oddziału Khornowych maruderów.
5 Szczurów/1 Poganiacz
Odgięli szarżę Khornowych Rycerzy, wystawiając ich na szarżę z boku od sztormów.
BSB Ench Shield, Rival Hide, GW + 25 Sztormów FCG WarBanner + Sieczkarka
Zabili wystawionych rycerzy Khorna, oraz jednego spawna. Natomiast doom flayer brał udział w wycięciu w pień oddziału 20 psów (zabił 9) wraz z BSB na juggerze oraz zniszczeniu jednego z 2 spawnów.
25 Klanów FCG + Mortar
O klany rozbiła się kawa Khorna, i w ostatniej turze zakończyła a mortar padł w pierwszej turze.
Abominacja
Zdecydowany Man Of The Mach. Co prawda dostała 3 rany (bo nie zdałem żadnej regenki) ale po kolei: zaczęła od rzucenia 14 na zasięg ruchu i Tzeenchowy latawiec widząc tę bestię wziął nogi zapas. Dalej oddział 20 psów z bsb nie zdał strachu po deklaracji szarży po czym dostał od abo wraz z doom flayerem. Abo zabiła tylko 7 psów (dzięki rogatemu za sieczkarkę), po pojechała drugiego spawna, kończąc na kombinowanej szarży (razem z monkami) na warriorów chaosu. Po drodze terroryzując niedobitki które się zebrały.
4 Rat Ogry + 2 Poganiaczy.
Przyjęły szarżę Dragon Ogrów i ustały. Po czym ich pogonili, ale niestety 2 którzy przeżyło tę walkę natknęło się na 4 maruderów khorna jadących od lewej...
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Twój przeciwnik mia strasznie dziwną rozpe.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..