8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: Murmandamus »

Dibo prawdę rzeczę , marzę o takiej scenie WH że klimat i zabawa będą dominować nad pragnieniem lepszego wyniku na turniejach.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

myśle że
'zabawa' i 'pragnienie lepszego wyniku na turniejach'

może nie być przeciwstawne jak rzeczesz : )

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ale jednak granie po raz XXX z tą samą rozpiską, w której sa najwyżej kosmetyczne zmiany dla mnie jakoś psuje zabawe bo takie bitwy robią się siłą rzeczy monotonne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gopal
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Gopal »

Morrok pisze:
Shinue pisze:
Addelheim de Parravon pisze:Mam te informacje od faceta, który od wielu lat prowadzi jeden ze sklepów w Warszawie, więc raczej cos tam ptaszki ćwierkają.

:lol2: :lol2: :lol2:

kolejny dobry pocisk w starym stylu ^^

czyli krótko mówiąc można się nie obawiać 8 edycji przez kolejne 2, 3 lata ;)

Czytanie ze zrozumieniem to sprawa poza zasięgiem około 80% społeczeństwa, więc o to nie trudno.

Informacje, o których mówiłem powyżej dotyczą wydawania kolejnych armii a nie 8 edycji.

Wienzu
Wałkarz

Post autor: Wienzu »

Murmandamus pisze:Dibo prawdę rzeczę , marzę o takiej scenie WH że klimat i zabawa będą dominować nad pragnieniem lepszego wyniku na turniejach.
Niestety tego się nie doczekamy nigdy z powodu przeistoczenia się gry w sport. Jeśli jedziemy na turniej to jedziemy wygrywać. Oczywiście są też ludzie którzy chcą sobie po prostu pograć z nowym przeciwnikiem, mają szacunek wszystkich. Ten szacunek nie przeszkodzi jednak faworytom turnieju (jak sama nazwa wskazuje - wydarzenia sportowego) na przymknięcie oka i litościwie wykonać klimatyczną szarżę.
Pozdrawiam
-Jakub Wienzek

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Ciekawe, że edycja 8 wchodzi tak szybko. GW najwidoczniej szaleje. No, ale czego się nie robi dla kasy.

Wolałbym nowe booki dla armii takich jak Bretka, krasie chaosu, miast nowych wynalazków takich jak 8 edycja.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Zawsze mozna grac na strasze zasady-sa zasady, sa armie itd.. Jak GW zacznie wydawac co roku nowe edycje to malo kto bedzie szczesliwy

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No tak. Choć w nowej wersji, o ile będzie, to marzy mi się to, aby każda jednostka była grywalna, a nie standardowe rozpiski ;/

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Rasti pisze:No tak. Choć w nowej wersji, o ile będzie, to marzy mi się to, aby każda jednostka była grywalna, a nie standardowe rozpiski ;/
zawsze bedzie cos lepszego i cos słabszego... standardy to zazwyczaj najbardziej efektywne złozenie danej armii - zawsze beda powstawały...
Obrazek

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

zeby troche rozszerzyc plotke z internetu (BoLS) - tu pelny tekst:

Not to drop a bomb or anything, but yes, 8th edition will be out next summer with a new boxed set in the fall. I’ve heard Empire vs. Orks in the box with a new O&G book out in Q1 2011. Plastic Empire Knights and Orc Boar boys will be in the new set I’ve heard. They keep one-upping themselves with the box sets so I would expect a mountain of amazing plastics in the new starter set.

However, I've said it over and over again that anything outside of six months is pure speculation. But there is certainly a plan for 2010 and it's going to be a great year for WHFB. It stands to reason that if we are getting Empire and Orcs in the box (I can confirm this with 99% certainty) then we will get revised army books for those two around the same time.

I'm hearing that 8th edition is a significant "upgrade" to the rules and those pitched battles will become a thing of the past. GW has said in several places that the plan is for WHFB to get a level of support rivalling 40k's. So "Legendary Battles", perhaps a Siege book with accompanying Castle kit? We’ve already seen a taste of some of the rules changes with the Skaven book (war machines and blast/template weapons...check it out!)."

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

A na cholerę kolejna edycja? AB to rozumiem ale edycja? Ta jest wporzo tylko armie są niezbalansowane - wszystko w temacie. Nie chce mi się po raz kolejny kupować najdroższej książki w moim życiu... Jakoś nie pamiętam, żeby między 5 a 6 ed. było tak mało czasu odstępu i to było dobre. Spieszy się komuś??

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Remo pisze:Spieszy się komuś??
mi się nie spieszy :P
również sądzę, że obecna edycja jest naprawdę dobra jeśli chodzi o zasady
natomiast brak zbalansowania armii gw może zmienić wydając:

a) nowe, nie przegięte booki do kilku armii ( demony, vs, de, lizaki )
b) nowe o wiele mocniejsze booki do reszty armii

i jeśli tak by miało być to pewnie gw wybrało by tą drugą opcję, bo dzięki niej więcej osób kupi nowe podręczniki i gw więcej zarobi
niestety w takiej sytuacji większość armii będzie nadal cierpieć z powodu przegiętości czterech innych...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Obecna edycja jest koszmarna jeżeli chodzi o zasady. Masa niejasności i dziur, zbyt duży wpływ psychologii i kosmetyczne zmiany w porównaniu do 6ed. Dlatego mam nadzieję na jakiś przełom jeżeli chodzi o 8ed.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

pamiętajcie że wszystkie parzyste edycje wprowadzają duuuże zmiany, natomiast nieparzyste tylko subtelne poprawki - spodziewajcie się sporego zamieszania =D>

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

a mam takie pytanko(nie przeglądałem całego tematu) czy wyjdą nowe ogry do 8edycji, czy GW już z nich zrezygnuje??

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Jak juz naprawde ma wyjsc 8 ed. i maja nerfic DE(a było tak pieknie :cry: ... moze wyjdą ostatnie :roll: ) to niech chociarz zrobia Elthariona na nowo ślepego ... kurczę ! :wink: :lol2:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

A mi się nadal wydaje, że ta 8ed to jakaś lipa. Jeszcze nie skończyli 7ed wydawać a już by się mieli brać za 8???

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Ogres: not in the schedule, not a priority for GW to redo my army.
Nie wiem czy już było ale ... pogłoska pochodzi z krótkiego raportu z Italian Gamesday -
http://www.ogrestronghold.com/forum/ind ... 837.0;wap2
- z rozmowy z Alessio Cavatore i Jes'em Goodwin'em. Czy w nią wierzyć, czy nie już sami zdecydujcie. Sama pogłoska jest już trochę stara ... prawie, że rok (już wtedy myśleli o wypuszczeniu nowej edycji WFB wcześniej), ale jest tam parę ciekawych rzeczy jak to, iż na pewno zamierzają zrobić coś z systemem magii i dążyć do osiągnięcia takiego sukcesu jaki mieli z piątą edycją WH40k.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

żeby odnieść sukces mogliby postawić naprawdę na walkę klocków piechoty, sprzedaliby więcej boksów oraz same bitwy mogłyby być ciekawsze, jak na razie bloki piechoty bardzo łatwo zniszczyć i dlatego nikt nie chce na nich grać, poza tym są słabe i nie rozstrzygają bitew, z nielicznymi wyjątkami (Tomb Kings i ich Gwardia np.), dodatkowo za bardzo oddziaływuje na nie psychologia, piszę to jako gracz imperialny
magia nie jest najgorsza, i jakoś niespecjalnie potrzebuje upgradów
to tylko moja opinia

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

Oby tylko nie osiągnęli takiego sukcesu jak z 5 edycją 40K. Wielu graczy uważa tą edycje za wybitnie nie wyważoną( nie mówie o codexach) tylko o samym booku głównym. Udupili dość mocno CC i sporo armii ma przez to mocno pod górkę na przykład. Ale w końcu WFB to system bardziej taktyczny, liczę że się bardziej przyłożą. Ale jednocześnie nie liczyłbym na jakieś duże zmiany. Część przedmiotów czy nawet zasad armijnych mogła by po prostu zwyczajnie przestać działać:/

ODPOWIEDZ