Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Tak ogólnie to HE są pokrzywdzone w tej edycji :/ Nawet mimo tego ze zostały znacznie poprawione w porównaniu do poprzedniej edycji. Kolejne wychodzące podręczniki to potwierdzają. Proponuje zapoznać się z nowym podręcznikiem Skavenów (no ale pewnie ameryki nie odkryłem tym stwierdzeniem )
Paskudny uśmiech power gamera
myślę, że odkryleś... nie tyle co ameryke, ale nawet zupelnie obcą galaktykę...
HE są bardzo dobrze napisane
HE są bardzo dobrze napisane
Ok no to powiedz mi co proponujesz przeciwko krasnoludowemu gun line? Ofc poza fartem w kosciach? a i dodam ze SD nie bardzo działa bo działa i bolce ze zwiększoną siła go jedzą jak chcą
A właśnie mam pytanie czy jak masz Vortex Shard to czy takie itemy jak:
-power stone
-Bound spelle jednorazowego użytku
Są niszczone? No bo w końcu te przedmioty przechowują kości potrzebne do wycastowania tych spelli. No a skoro te przedmioty je tracą to...?
A właśnie mam pytanie czy jak masz Vortex Shard to czy takie itemy jak:
-power stone
-Bound spelle jednorazowego użytku
Są niszczone? No bo w końcu te przedmioty przechowują kości potrzebne do wycastowania tych spelli. No a skoro te przedmioty je tracą to...?
- Master of reality
- Oszukista
He są dobrze napisane, a to że inne armie są przegięte to inna sprawa
Interesująca interpretacja Vortexa, podoba mi się
Ale tak na serio to nie wydaje mi się. Boundy na pewno nie są wyczerpywane bo do ich używania nie potrzeba kości, a PS... o to można by się z przeciwnikiem pokłócić.(i dostać worst playa )
Interesująca interpretacja Vortexa, podoba mi się
Ale tak na serio to nie wydaje mi się. Boundy na pewno nie są wyczerpywane bo do ich używania nie potrzeba kości, a PS... o to można by się z przeciwnikiem pokłócić.(i dostać worst playa )
I sold my soul for rock'n roll
Jab pisze:Ok no to powiedz mi co proponujesz przeciwko krasnoludowemu gun line? Ofc poza fartem w kosciach? a i dodam ze SD nie bardzo działa bo działa i bolce ze zwiększoną siła go jedzą jak chcą
krasnoludzki gun line nie jest uniwersalny, dlatego na maksa wypasionego strzelania u krasi bez wsparcia mocnych klocków do klepania ciężko uświadczyć, a to co teraz jest u krasi ogólnie wystawiane da się dość na luzie pojechać 13:7
[quote="Arsene"]Dobra, dzięki wszystkim za pomoc Możecie mi jeszcze opisać zasady Speed of Asuryam i Valour of Ages ?[/quote]
Mówisz że Haje są słabe, hhmmmmm, na jakiej podstawie skoro nie znasz dwóch najbardziej podstawowych zasad tej armii(bardziej podstawowych się nie da)?
Każdy haj elf ma je obydwie
Mówisz że Haje są słabe, hhmmmmm, na jakiej podstawie skoro nie znasz dwóch najbardziej podstawowych zasad tej armii(bardziej podstawowych się nie da)?
Na jedno wychodzi...Master of reality pisze:He są dobrze napisane, a to że inne armie są przegięte to inna sprawa
A itemy chodzi mi bound spell one use... wiec nie odpowiadasz na pytanie.Master of reality pisze: Interesująca interpretacja Vortexa, podoba mi się
To Ja napisałem z HE są słabe a nie ArseneBelaner7 pisze: Mówisz że Haje są słabe, hhmmmmm, na jakiej podstawie skoro nie znasz dwóch najbardziej podstawowych zasad tej armii(bardziej podstawowych się nie da)?
Faktycznie byłem nie precyzyjny Były tam:Kosa pisze: krasnoludzki gun line nie jest uniwersalny, dlatego na maksa wypasionego strzelania u krasi bez wsparcia mocnych klocków do klepania ciężko uświadczyć, a to co teraz jest u krasi ogólnie wystawiane da się dość na luzie pojechać 13:7
klocek 20 Warrków
kolcek 19 IB z BSB
klocek 20 Long beardów
Więc ciężko coś z tym zrobić w szczególności że były w ścisku
W ogóle to grałem wtedy WE jak Sobie przypominam ale to już zupełnie inna bajka:P (Czuje frustracje jako zwierze na safari krasiowego shoota nic poza tym ) <wynik? to był remis>
Wracając do tematu to mam kolejne pytanie. Co zrobić z kowadłem kiedy od razu powiem że Staruś nie wiele może wskórać?
nie...
nie hate ale przerzut oblanych rzutów psychologicznych w walce vs DE.
Co do krasi... po co rozwalać te klocki?
można się wziąc za nie na sam koniec jak się ma czas i możliwość, a tak to olać, one też nic nie zrobią a kosztują zawsze dużo.
nie hate ale przerzut oblanych rzutów psychologicznych w walce vs DE.
Co do krasi... po co rozwalać te klocki?
można się wziąc za nie na sam koniec jak się ma czas i możliwość, a tak to olać, one też nic nie zrobią a kosztują zawsze dużo.
Sztandary może nosić albo sztandarowy albo BSB, innej opcji nie ma. Możesz wykupić i tarczę, i halabardę ale używać w CC równocześnie nie można (halabarda wymaga obu rąk).
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
- Temple Guard
- Falubaz
Tak mnie ostatnio ogarnęła "pomroczność jasna" i zadaję sobie proste pytanie - wiadomo, że mając broń magiczną trzeba jej używać, czy to samo dotyczy magicznej tarczy? Biorę sobie na elfickim bohaterze/lordzie Enchanted Shield i dwuraka i w zależności od sytuacji używam albo dwuraka albo walczę hand weapon+(enchanted)shield. W wypadku dwuraka można powiedziec, że tarczy nie używam, bo jest na plecach w tym momencie. Wydaje mi się, że nie ma problemu i można tak zrobić, a analogii do przymusu używania magicznej broni nie ma, ale wolę się upewnić.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Master of reality
- Oszukista
Ja mam pytanko: White sword nie jest great weaponem prawda? ma napisane że wymaga 2 rąk ale GW nie jest z tego powodu chyba, nie? Chce się upewnić chociaż wiem że różnicy to nie robi
I sold my soul for rock'n roll
jak nie jest napisane ze jest great weaponem to nie jest.. równie dobrze może to być wielka zabójcza wykałaczka nazwana "White Sword", w końcu jest magiczna.Master of reality pisze:Ja mam pytanko: White sword nie jest great weaponem prawda? ma napisane że wymaga 2 rąk ale GW nie jest z tego powodu chyba, nie? Chce się upewnić chociaż wiem że różnicy to nie robi
Trochę robi bo GW "strike last", więc jak się walczy przeciwko HE lub czymś z ASF...Master of reality pisze:Chce się upewnić chociaż wiem że różnicy to nie robi
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
I love this game...
I love this game...
nie robi, ASF ignoruje GW, szarżę i inne czynniki zmieniające kolejność ataków. zostaje tylko inicjatywa, a tej nasz noble ma zdaje się 7. przy równej inicjatywie rzut kością w pierwszej turze, a w następnych zaczyna ten kto wygrał poprzednie starcieUkalez pisze:Trochę robi bo GW "strike last", więc jak się walczy przeciwko HE lub czymś z ASF...Master of reality pisze:Chce się upewnić chociaż wiem że różnicy to nie robi