AB do Skavenów
Moderator: Hoax
Re: AB do Skavenów
Jak byłem w sklepie po booka w sobotę to sprzedawca stwierdził, że pojawi się polski przekład, bodajże koło 23 listopada (ale tej daty nie jestem pewien ani trochę).
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
STORM BANNER. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 points
This ancient banner has the power to wrack the sky
with storms, tearing the heavens apart with its fury.
The banner can be activated at the beginning of any
player’s turn. No flying movement is allowed across the
entire battlefield and missile fire is at -2 to hit. All nonmagical
missile attacks that don’t use BS to hit their
target need to roll a 4+ on a D6 before they can fire.
Roll a D6 at the beginning of each following player turn
– the effects of the banner will end on a D6 roll of 4+.
EDIT: ups, zapomniałem dwóch linijek
This ancient banner has the power to wrack the sky
with storms, tearing the heavens apart with its fury.
The banner can be activated at the beginning of any
player’s turn. No flying movement is allowed across the
entire battlefield and missile fire is at -2 to hit. All nonmagical
missile attacks that don’t use BS to hit their
target need to roll a 4+ on a D6 before they can fire.
Roll a D6 at the beginning of each following player turn
– the effects of the banner will end on a D6 roll of 4+.
EDIT: ups, zapomniałem dwóch linijek
Ostatnio zmieniony 9 lis 2009, o 11:12 przez Myth, łącznie zmieniany 1 raz.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
czas trwania...? one use only...? wyczerpywanie sie...?
Dobrze widze że nie działa w ogóle na magiczne maszyny nie uzywajace BSa? Krasiowe działa i klopy grzeja normalnie? Organy moga dostać jakąkolwiek runę :> ?
Dobrze widze że nie działa w ogóle na magiczne maszyny nie uzywajace BSa? Krasiowe działa i klopy grzeja normalnie? Organy moga dostać jakąkolwiek runę :> ?
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
W świetle braku zapisku "one use only" takie coś wydaje się być najbardziej logiczne. Tym bardziej, że na 4+ banner nie traci swojej mocy, tylko efekt ustaje, a każdy efekt czarów i przedmiotów nie mających "one use only" można wznowić.
Aldean pomyśl o sytuacji, gdzie zaczynają skaveni, jezzaile strzelają i rzezają kawalerię HE, potem tura HE, aktywuję sztormówę, w mojej drugiej turze się wypala, ale... aktywuję ją w drugiej turze HE Oczywiście taka sytuacja to rzadka sprawa, ale nigdy nie wiadomo kiedy się trafi.
Aldean pomyśl o sytuacji, gdzie zaczynają skaveni, jezzaile strzelają i rzezają kawalerię HE, potem tura HE, aktywuję sztormówę, w mojej drugiej turze się wypala, ale... aktywuję ją w drugiej turze HE Oczywiście taka sytuacja to rzadka sprawa, ale nigdy nie wiadomo kiedy się trafi.
Ostatnio zmieniony 9 lis 2009, o 11:24 przez Myth, łącznie zmieniany 1 raz.
to srogo ;]Myth pisze:W świetle braku zapisku "one use only" takie coś wydaje się być najbardziej logiczne. Tym bardziej, że na 4+ banner nie traci swojej mocy, tylko efekt ustaje, a każdy efekt czarów i przedmiotów nie mających "one use only" można wznowić.
Aldean pomyśl o sytuacji, gdzie zaczynają skaveni, jezzaile strzelają i rzezają kawalerię HE, potem tura HE, aktywuję sztormówę, w mojej drugiej turze się wypala, ale... aktywuję ją w drugiej turze HE.
pozdrawiam
nie. Ta czesc opisu jest dokladnie taka sama jak wczesniejszafa@poznan pisze:Dobrze widze że nie działa w ogóle na magiczne maszyny nie uzywajace BSa? Krasiowe działa i klopy grzeja normalnie? Organy moga dostać jakąkolwiek runę :> ?
a zatem poprawkaMorrok pisze:policzyles, ze furnace kosztuje 250 pts, powinien 150,poprawke trza wrzucicShino pisze:moze i walkarz ale skuteczny
dzis znalazlem chwile zeby bycw sklepie i ogarnalemroznice w bookach
http://rapidshare.com/files/302375094/BP4-11-09.rar
http://rapidshare.com/files/304704783/BP9-11-09.rar
niestety tu osoba sprawdzajaca poprawnosc pliku sie nie sprawdzila ale juz po problemie (koszt priesta byl po prost dublowany przy uzyciu furnace'a)
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ja również zauważylem maly bląd: Packmaster w giant ratach nie może być upgradowany na master mouldera.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
speciliai wogole nie robilem. W polsce sie na to nie gra a tam sporo dodatkowych zasad i korelacji ze starych plikow wychodzi.Kefas pisze:Shino ja zauważyłem że gdy wybierze się Skrolka jako generała, to monki nie mają opcji "Lord Scrolk in army" żeby mogły być traktowane jako slot core... napisałem, że drobnostka bo rzadko kto gra na specialach ale warto to poprawić
ok to dajcie znac jakie sa bledy a zmieny wrzce na koniec tygodnia. Bo nie ma sensu, zeby to codziennie updatowacArbiter Elegancji pisze:ja również zauważylem maly bląd: Packmaster w giant ratach nie może być upgradowany na master mouldera.
Warpgrindery mają dodatkowo koszt modelu ze swojego oddziału.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Kopiujesz plik do szczurów albo i wszystkie do katalogu data.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!