Rat Ogr pod Warlorda

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Szambonur Ponury
Powergamer Rozpiskowy

Rat Ogr pod Warlorda

Post autor: Szambonur Ponury »

Witam
Przedstawiam tutaj moja propozycje na ratogr mounta.

Jako podstawe do ratogra wykorzystalem krootoxa z W40k:
http://www.games-workshop.com/gws/commo ... ight=627px

Ma takie same gabaryty, podobne lapy wiec wystarcza podmienic glowe i dolepic ogon. Oczywiscie dla bardziej dociekliwych problemem moga byc tylko 2 pazury w przednich lapach (trzeba dolepic trzeci zeby sie zgadzalo), do tego brak futra no i pare innych detali.
Natomiast niewatpliwym plusem jest fakt ze warlorda skavenskiego mozna spokojnie ustawic na plecach czy bezposrednio czy tez po skonstruowaniu malej platformy...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i jeszcze fotka z przewidywanym umiejscowieniem warlorda:

Obrazek

Czekam na komentarze (nie czepiajcie sie zdjec, nie mialem czasu nad tym posiedziec ;))

Dalsze fotki po pomalowaniu...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

osobiście mi się bardzo podoba! super pomysłi nie gorsze wykonanie! czekam na pomalowanego...

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Pomysł b.dobry, ale mam nadzieję, że dopasujesz herosa aby wyglądał bardziej "naturalnie" siedząc/stojąc.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Szambonur Ponury
Powergamer Rozpiskowy

No warlord ma stac na ratogrze, docelowo ma sie zapierac jedna noga o grzbiet, byc moze wbijajac pazury w plecy ratogra, a w reku ma trzymac lancuch. No ale warlordem zajme sie dopiero jak zedre z niego farbe...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

wyglada super. Miesci sie bez problemów w klocku?
Obrazek

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Post autor: Arghal »

Takie pytanko... zamierzasz takiego lorda wystawiać, czy robisz figurkę na półkę?

Szambonur Ponury
Powergamer Rozpiskowy

Rakso_The_Slayer pisze:wyglada super. Miesci sie bez problemów w klocku?
Owszem w klocku miesci sie bez problemu.
Arghal pisze:Takie pytanko... zamierzasz takiego lorda wystawiać, czy robisz figurkę na półkę?
Wystawic to napewno wystawie, ale gram jedynie z kumplami przy browarku, wiec na turniejach jej nie zobaczysz. Zreszta nie wiem czy warlord na ratogrze bedzie oplacalny na turnieje, raczej jedynie w domowkach bedzie wystawiany...

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

No ja szczerze mowiac myslalem troche nad lordem do walki, ale jeszcze nie testowalem.

Co do konwersji to bardzo fajny pomysl i wykonanie, gratuluje :)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

trzecia ręka wyglada troche nienaturalnie. Zbyt bardzo odstaje moim zdaniem ale może jakieś malowanie fajnie zniweluje ten efekt
Obrazek

ODPOWIEDZ