Witam! Za 2 tyg. turniej więc w moim stylu trzeba zacząć przygotowywać rozpiskę.
Ostatnio na turniejach zacząłem grywać VC, ale nie jestem jeszcze zbyt zorientowany więc proszę o krytykę.
Unnamed1650 Pts - Vampire Counts Army
1 Vampire @ 195 Pts
General; Magic Level 1; Necromancy
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
The Master: Summon Ghouls [15]
Helm of Commandment [30]
Nightshroud [20]
1 * Vampire @ 215 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Necromancy; Lance; Heavy armour; Nightmare; Shield
The Bestialle: Infinite Hatred [25]
The Martialle: Dread Knight [25]
Blood Drinker [40]
1 Necromancer @ 205 Pts
Magic Level 1; Necromancy; Knows 1 Necro Spell; Corpse Cart
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Unholy Loadstone [25]
10 Crypt Ghouls @ 80 Pts
10 Crypt Ghouls @ 80 Pts
5 Dire Wolves @ 40 Pts
5 Dire Wolves @ 40 Pts
3 Fell Bats @ 60 Pts
20 Grave Guard @ 315 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
Banner of the Barrows [45]
5 Black Knights @ 191 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Skeletal Steed
Royal Standard of Strigos [35]
4 Cairn Wraiths @ 225 Pts
Great Weapon; Banshee
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 65
Total Army Cost: 1646
Generał pójdzie do ghuli tak jak ostatnio bo zginął mi tylko raz (od dwóch jednynek na rezultat miscasta w 1 turze... )
VC 1650
gravy z shieldami lepsi z war szmatą.
I dalbym książkę na BSB z np enchanted shield.
I dalbym książkę na BSB z np enchanted shield.
właśnie też mi ten Blood Drinker nie pasował ale nie miałem co lepszego dać
A co to GG to raczej banneru nie zmienię, Bo jakby mi brakło 12 cali do generała to bym miał Kipisz a tak to ostatnio na turnieju ogólnie banner mi się bardzo dobrze spisywał.
A co to GG to raczej banneru nie zmienię, Bo jakby mi brakło 12 cali do generała to bym miał Kipisz a tak to ostatnio na turnieju ogólnie banner mi się bardzo dobrze spisywał.
"Spam jest sztuką, której nikt nie potrafi zrozumieć" - Anyix
"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein
"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt
"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein
"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt
- MichaLZgierz
- "Nie jestem powergamerem"
Rozpiska jest ok, ale jak wyżej
- War Banner jest lepszy, jeżeli wolisz Barrows, ok, ale ja osobiście nie wiem czy to dobry pomysł. Generała bym trzymał z tyłu jako maga. Periapt zamiast shrouda i spokojnie możesz mieć go w zasięgu GG. Nawet z nightshroudem nie wchodziłbym nim do walki bo to spore ryzyko. W związku z tym czy naprawdę Barrows jest taki dobry do gg w tym ustawieniu?
- Periapt zamiast shrouda jak wyżej.
- Dawaj Booka i eshielda na BSB - lepsza ochrona, lancę masz (7s) i większy power magiczny. Ja bym się nie zastanawiał.
- Corpse Cart ok, ale raczej olałbym loadstona.
- 4 Wrightów, hmm jeżeli ktoś się zaweźmie to loadstone cię nie uratuje. Z zaoszczędzonych punktów z barrowsa i loadstona masz 5 wrighta.
Nic czego już nie przeczytałeś w sumie, więc nic nowego ci nikt nie napisze ^^
- War Banner jest lepszy, jeżeli wolisz Barrows, ok, ale ja osobiście nie wiem czy to dobry pomysł. Generała bym trzymał z tyłu jako maga. Periapt zamiast shrouda i spokojnie możesz mieć go w zasięgu GG. Nawet z nightshroudem nie wchodziłbym nim do walki bo to spore ryzyko. W związku z tym czy naprawdę Barrows jest taki dobry do gg w tym ustawieniu?
- Periapt zamiast shrouda jak wyżej.
- Dawaj Booka i eshielda na BSB - lepsza ochrona, lancę masz (7s) i większy power magiczny. Ja bym się nie zastanawiał.
- Corpse Cart ok, ale raczej olałbym loadstona.
- 4 Wrightów, hmm jeżeli ktoś się zaweźmie to loadstone cię nie uratuje. Z zaoszczędzonych punktów z barrowsa i loadstona masz 5 wrighta.
Nic czego już nie przeczytałeś w sumie, więc nic nowego ci nikt nie napisze ^^