Nowe dzieje krasnoludów.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sir_Ling
Wałkarz

Nowe dzieje krasnoludów.

Post autor: Sir_Ling »

Słyszałem, że (chyba GW) organizuje spotkania, na których ustala się historię, aby każdy army book wprowadzał coś nowego. Słyszałem też, że na ostatnio odbyło się takowe spotkanie i:
- Krasnoludy tworzą specjalne oddziały podziemne, do walki w tunelach.
- odbijają jedną z twierdz (nie mam pojęcia której)

Czy ktoś jeszcze może o tym słyszał??
"Jak kobieta o czymś nie mówi, to nie znaczy, że tego nie chce. Zdarza się też, że kobieta mówi coś, a ma na myśli coś zupełnie innego.,, - Zoltan Chivay - gra Wiedźmin

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Sir_Ling pisze:- Krasnoludy tworzą specjalne oddziały podziemne, do walki w tunelach
coś mi się o uszy obilo, chyba się Ironbreakers nazywają :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Mity, Mity, i jeszcze raz Mity #-o Kto takie głupoty wypisuję, pewnie widziałeś to na stronach anglojęzycznych?

Dokładnie, ale o tym wiemy o lat :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Sir_Ling napisał(a):
- Krasnoludy tworzą specjalne oddziały podziemne, do walki w tunelach
OOoo no fajnie będzie nowy oddział. Jestem pewien, że będzie taki imba pancerny, jako jedyny dostanie gromril armour (poza bohaterami, no i jest to Armour save'owy odpowiednik z 5ed.!), nie będzie mógł używać dwuraków (za niskie tunele), ale za to z podstawy wyposażony w tarcze, hand weapony i gromril'owy pancerz. Staty jak u Hammererów. Bez specjalnych zasad - niech siedzą w tych tunelach! Hmm czy ja to skądś znam ... :P

(Ale naprawdę błagam, niech GW da Ironbreakerom jakąś zachęcającą zasadę, odpowiednią do ich klimatu. Na razie hamki ich przezwyciężają o głowę ze stubbornem)

O ile te info jakkolwiek może być prawdziwe, fajnie i naprawdę miło by było odbić Karak Ungor albo Karak Eight Peaks. Nie wiem czemu ale najbardziej jako krasnoludowi zależy mi na tych właśnie Twierdzach.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Albo Karak Azgal do konca, albo mount silverspear :)

Ale jakos w to nie wierze... choc faktycznie musze przyznac, ze co nowy army-book, to dowiaduje sie o naszych kraskach czegos nowego,tyle ze przewaznie dotyczy to zamierzchlej historii i przewanie jest o tym jak walczylismy dzielnie, ale twierdza x upadla, a uchodzcy z twierdzy y nie zdolali uciec przed demonami po (uwaga, tu bedzie zaskoczenie)... upadku twierdzy y!

Fajnie by bylo raz co by poszlo po naszej mysli, nie?

A ironi to najzajefajniejszy fluffowo oddzial krasnoludzki. Figsy sa boskie (o niebo lepsze od hamkow), fluff jest cool, uzytecznosc jest... no coz, kazdy wie :) A grundge book mowi o tym, ze ironi do tuneli z pistoletami schodza... ciekawe, nie? :)

pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

no nie wiem...
gdzies tam plotki chodzą że na wakacje 2010 ma być jakaś kampania gdzie mają nam zboostowac kraśki..

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

A te plote akurat slyszalem... slyszalem tez, ze mamy miec w armii sterowiec, co mnie niezwykle smuci, bo sterwoca w armii miec nie chce :p

A samej kampanii, o ile plotki sa prawdziwe, to nie moge sie doczekac... lubie kampanie. Czlowiek inaczej gra, jak wie, ze gra dla okreslonego celu :)
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Nie martw się Filup - sterowiec to będzie pewnie stworzony przez Forge World, głównie na potrzebę kampanii dla GW. Mało ze śmiertelników, będzie miało możliwość wykosztowania się i zdobycia Ducha Grugniego coś czuje. A jak ktoś zdobędzie to zaraz po kampanii uniemożliwią nim grać, bo został zrobiony tylko na potrzebę kampanii - popatrz tylko co się stało z tymi wszystkimi zasadami ze Slayer's Army - zniknęły, a akceptowane są jedynie w grach ustawionych i towarzyskich.

Większość innych armii dostanie nowe modele swoich jednostek, które zdecydowanie będą metalowe (pewnie około tego czasu wejdzie też AB bestii czy TK), a krasie dostaną za to sterowiec ... bez nowych wzorów, albo chociaż ponownego wypuszczenia starych wzorów na sprzedaż ...

Dla mnie jednak ten pomysł ze sterowcem, jest klimatyczny - Malakai Makaison zawsze był charyzmatyczną postacią wśród krasnoludzkiego ludu i zawsze wprowadzał fantastyczną atmosferę ... gdyby jeszcze do tego dodali nam nowe/wypuścili ponownie stare wzory figurek, byłoby naprawdę super.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Mac pisze: Dla mnie jednak ten pomysł ze sterowcem, jest klimatyczny - Malakai Makaison zawsze był charyzmatyczną postacią wśród krasnoludzkiego ludu i zawsze wprowadzał fantastyczną atmosferę ... gdyby jeszcze do tego dodali nam nowe/wypuścili ponownie stare wzory figurek, byłoby naprawdę super.
I tu sie jak najbardziej zgadzam. Na nowe zasady ogolne chetnie poczekam do nowego AB... ale na prawde bym nie pogardzil nowymi modelami, na ten przyklad hammerersow. Moze i kilka nowych wzorow bohaterow by sie przydalo :)

A Malakai jest ok, i w porzo ziom! Z otwartymi rekami przyjme jego wynalazki (pamieta ktos rakietnice, z ktorej smoka zalatwil?), tylko ze duch Grugniego... model pewnie bedzie zajefajny... ale kolekcjonersko, a nie do grania.

pzdr!

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Filup pisze: A Malakai jest ok, i w porzo ziom! Z otwartymi rekami przyjme jego wynalazki (pamieta ktos rakietnice, z ktorej smoka zalatwil?), tylko ze duch Grugniego... model pewnie bedzie zajefajny... ale kolekcjonersko, a nie do grania.
Eeee...? Może i gram głownie elfami, ale czy przypadkiem młody krasnolud którego imienia nie pamiętam, nie zrobił lotu kamikaze w bok smoka raniąc go potwornie i odstraszając go na pewien czas.
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
xaurus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: xaurus »

młody krasnolud który poważnie zranił smoka to Varek, a potem Malakai, Gotrek, Felix, Ulrika, Max, 2 najemników i paru zabójców poszli go dobić i wtedy właśnie Malakai używał swoich zabawek miniguna i bazuki. Malakaia możemy też spotkać w książce Szczurołap

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

To nie byli najemnicy acz Kisleviccy lansierzy. :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

ODPOWIEDZ