Nowe dzieje krasnoludów.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Nowe dzieje krasnoludów.
Słyszałem, że (chyba GW) organizuje spotkania, na których ustala się historię, aby każdy army book wprowadzał coś nowego. Słyszałem też, że na ostatnio odbyło się takowe spotkanie i:
- Krasnoludy tworzą specjalne oddziały podziemne, do walki w tunelach.
- odbijają jedną z twierdz (nie mam pojęcia której)
Czy ktoś jeszcze może o tym słyszał??
- Krasnoludy tworzą specjalne oddziały podziemne, do walki w tunelach.
- odbijają jedną z twierdz (nie mam pojęcia której)
Czy ktoś jeszcze może o tym słyszał??
"Jak kobieta o czymś nie mówi, to nie znaczy, że tego nie chce. Zdarza się też, że kobieta mówi coś, a ma na myśli coś zupełnie innego.,, - Zoltan Chivay - gra Wiedźmin
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
coś mi się o uszy obilo, chyba się Ironbreakers nazywająSir_Ling pisze:- Krasnoludy tworzą specjalne oddziały podziemne, do walki w tunelach

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Mity, Mity, i jeszcze raz Mity
Kto takie głupoty wypisuję, pewnie widziałeś to na stronach anglojęzycznych?
coś mi się o uszy obilo, chyba się Ironbreakers nazywają
Dokładnie, ale o tym wiemy o lat

coś mi się o uszy obilo, chyba się Ironbreakers nazywają

Dokładnie, ale o tym wiemy o lat

OOoo no fajnie będzie nowy oddział. Jestem pewien, że będzie taki imba pancerny, jako jedyny dostanie gromril armour (poza bohaterami, no i jest to Armour save'owy odpowiednik z 5ed.!), nie będzie mógł używać dwuraków (za niskie tunele), ale za to z podstawy wyposażony w tarcze, hand weapony i gromril'owy pancerz. Staty jak u Hammererów. Bez specjalnych zasad - niech siedzą w tych tunelach! Hmm czy ja to skądś znam ...coś mi się o uszy obilo, chyba się Ironbreakers nazywająSir_Ling napisał(a):
- Krasnoludy tworzą specjalne oddziały podziemne, do walki w tunelach

(Ale naprawdę błagam, niech GW da Ironbreakerom jakąś zachęcającą zasadę, odpowiednią do ich klimatu. Na razie hamki ich przezwyciężają o głowę ze stubbornem)
O ile te info jakkolwiek może być prawdziwe, fajnie i naprawdę miło by było odbić Karak Ungor albo Karak Eight Peaks. Nie wiem czemu ale najbardziej jako krasnoludowi zależy mi na tych właśnie Twierdzach.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Albo Karak Azgal do konca, albo mount silverspear 
Ale jakos w to nie wierze... choc faktycznie musze przyznac, ze co nowy army-book, to dowiaduje sie o naszych kraskach czegos nowego,tyle ze przewaznie dotyczy to zamierzchlej historii i przewanie jest o tym jak walczylismy dzielnie, ale twierdza x upadla, a uchodzcy z twierdzy y nie zdolali uciec przed demonami po (uwaga, tu bedzie zaskoczenie)... upadku twierdzy y!
Fajnie by bylo raz co by poszlo po naszej mysli, nie?
A ironi to najzajefajniejszy fluffowo oddzial krasnoludzki. Figsy sa boskie (o niebo lepsze od hamkow), fluff jest cool, uzytecznosc jest... no coz, kazdy wie
A grundge book mowi o tym, ze ironi do tuneli z pistoletami schodza... ciekawe, nie? 
pzdr!

Ale jakos w to nie wierze... choc faktycznie musze przyznac, ze co nowy army-book, to dowiaduje sie o naszych kraskach czegos nowego,tyle ze przewaznie dotyczy to zamierzchlej historii i przewanie jest o tym jak walczylismy dzielnie, ale twierdza x upadla, a uchodzcy z twierdzy y nie zdolali uciec przed demonami po (uwaga, tu bedzie zaskoczenie)... upadku twierdzy y!
Fajnie by bylo raz co by poszlo po naszej mysli, nie?
A ironi to najzajefajniejszy fluffowo oddzial krasnoludzki. Figsy sa boskie (o niebo lepsze od hamkow), fluff jest cool, uzytecznosc jest... no coz, kazdy wie

pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
A te plote akurat slyszalem... slyszalem tez, ze mamy miec w armii sterowiec, co mnie niezwykle smuci, bo sterwoca w armii miec nie chce :p
A samej kampanii, o ile plotki sa prawdziwe, to nie moge sie doczekac... lubie kampanie. Czlowiek inaczej gra, jak wie, ze gra dla okreslonego celu
A samej kampanii, o ile plotki sa prawdziwe, to nie moge sie doczekac... lubie kampanie. Czlowiek inaczej gra, jak wie, ze gra dla okreslonego celu

"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
Nie martw się Filup - sterowiec to będzie pewnie stworzony przez Forge World, głównie na potrzebę kampanii dla GW. Mało ze śmiertelników, będzie miało możliwość wykosztowania się i zdobycia Ducha Grugniego coś czuje. A jak ktoś zdobędzie to zaraz po kampanii uniemożliwią nim grać, bo został zrobiony tylko na potrzebę kampanii - popatrz tylko co się stało z tymi wszystkimi zasadami ze Slayer's Army - zniknęły, a akceptowane są jedynie w grach ustawionych i towarzyskich.
Większość innych armii dostanie nowe modele swoich jednostek, które zdecydowanie będą metalowe (pewnie około tego czasu wejdzie też AB bestii czy TK), a krasie dostaną za to sterowiec ... bez nowych wzorów, albo chociaż ponownego wypuszczenia starych wzorów na sprzedaż ...
Dla mnie jednak ten pomysł ze sterowcem, jest klimatyczny - Malakai Makaison zawsze był charyzmatyczną postacią wśród krasnoludzkiego ludu i zawsze wprowadzał fantastyczną atmosferę ... gdyby jeszcze do tego dodali nam nowe/wypuścili ponownie stare wzory figurek, byłoby naprawdę super.
Większość innych armii dostanie nowe modele swoich jednostek, które zdecydowanie będą metalowe (pewnie około tego czasu wejdzie też AB bestii czy TK), a krasie dostaną za to sterowiec ... bez nowych wzorów, albo chociaż ponownego wypuszczenia starych wzorów na sprzedaż ...
Dla mnie jednak ten pomysł ze sterowcem, jest klimatyczny - Malakai Makaison zawsze był charyzmatyczną postacią wśród krasnoludzkiego ludu i zawsze wprowadzał fantastyczną atmosferę ... gdyby jeszcze do tego dodali nam nowe/wypuścili ponownie stare wzory figurek, byłoby naprawdę super.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
I tu sie jak najbardziej zgadzam. Na nowe zasady ogolne chetnie poczekam do nowego AB... ale na prawde bym nie pogardzil nowymi modelami, na ten przyklad hammerersow. Moze i kilka nowych wzorow bohaterow by sie przydaloMac pisze: Dla mnie jednak ten pomysł ze sterowcem, jest klimatyczny - Malakai Makaison zawsze był charyzmatyczną postacią wśród krasnoludzkiego ludu i zawsze wprowadzał fantastyczną atmosferę ... gdyby jeszcze do tego dodali nam nowe/wypuścili ponownie stare wzory figurek, byłoby naprawdę super.

A Malakai jest ok, i w porzo ziom! Z otwartymi rekami przyjme jego wynalazki (pamieta ktos rakietnice, z ktorej smoka zalatwil?), tylko ze duch Grugniego... model pewnie bedzie zajefajny... ale kolekcjonersko, a nie do grania.
pzdr!
Eeee...? Może i gram głownie elfami, ale czy przypadkiem młody krasnolud którego imienia nie pamiętam, nie zrobił lotu kamikaze w bok smoka raniąc go potwornie i odstraszając go na pewien czas.Filup pisze: A Malakai jest ok, i w porzo ziom! Z otwartymi rekami przyjme jego wynalazki (pamieta ktos rakietnice, z ktorej smoka zalatwil?), tylko ze duch Grugniego... model pewnie bedzie zajefajny... ale kolekcjonersko, a nie do grania.
Paskudny uśmiech power gamera
młody krasnolud który poważnie zranił smoka to Varek, a potem Malakai, Gotrek, Felix, Ulrika, Max, 2 najemników i paru zabójców poszli go dobić i wtedy właśnie Malakai używał swoich zabawek miniguna i bazuki. Malakaia możemy też spotkać w książce Szczurołap
To nie byli najemnicy acz Kisleviccy lansierzy. 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/