VC 2250pts magiczno-piechotne
VC 2250pts magiczno-piechotne
Miałem przerwę od battla, dlatego jeszcze nie do końca wszystko ogarniam, niech ktoś mnie sprawdzi, czy przypadkiem nie mam za dużo błędów w rozpisce. Chodzi mi oczywiście o dostosowanie do BP/R.
Vampire Counts 2250 pts
Vampire Lord - 445 pts
3 lvl, Master of the Black Arts, Forbidden Lore, Summon Ghouls,
Book of Arkhan, Helm of Commandment, Dispel Scroll
Necromancer - 110 pts
Additional Spell, Dispel Scroll, Black Periapt
Vampire - 200 pts
Walking Death, BSB, Talisman of Lycni, Flayed Hauberk, Sword of Might
5 Dire Wolves - 40 pts
5 Dire Wolves - 40 pts
20 Zombies - 80 pts
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
20 Grave Guards - 289 pts
Champion, Standard (War Banner)
20 Grave Guards - 309 pts
Champion, Standard (Banner of the Barrows)
5 Fell Bats - 100 pts
6 Black Knights - 209 pts
Standard (Standard of Hellish Vigour)
5 Carin Wraiths - 250 pts
Total Army Cost: 2248 pts
Power Dice: 9, Dispel Dice: 6, Dispel Scroll: 2
Models in Army: 109
Nie wiem za bardzo czym się teraz gra, ale chyba da radę? Na lordzie to może bym jakoś zachachmęcił, aby wrzucić skull staffa, ale to taki luźny pomysł.
Vampire Counts 2250 pts
Vampire Lord - 445 pts
3 lvl, Master of the Black Arts, Forbidden Lore, Summon Ghouls,
Book of Arkhan, Helm of Commandment, Dispel Scroll
Necromancer - 110 pts
Vampire - 200 pts
Walking Death, BSB, Talisman of Lycni, Flayed Hauberk, Sword of Might
5 Dire Wolves - 40 pts
5 Dire Wolves - 40 pts
20 Zombies - 80 pts
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
20 Grave Guards - 309 pts
5 Fell Bats - 100 pts
6 Black Knights - 209 pts
Standard (Standard of Hellish Vigour)
Total Army Cost: 2248 pts
Power Dice: 9, Dispel Dice: 6, Dispel Scroll: 2
Models in Army: 109
Nie wiem za bardzo czym się teraz gra, ale chyba da radę? Na lordzie to może bym jakoś zachachmęcił, aby wrzucić skull staffa, ale to taki luźny pomysł.
Runnerowi chyba zapomniałeś dać Hate'a którego on wymaga, a lord złożony dość dziwnie (albo może lepiej nie w moim guście ), ponieważ hełmik na nim zjada slot hero, a tego to za 1 WS się raczej nie opłaca . A wraithy to koniecznie z banshee bo to ich główna siła.
"Spam jest sztuką, której nikt nie potrafi zrozumieć" - Anyix
"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein
"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt
"Pan Bóg nie gra w kości" - Albert Einstein
"Bo gra w Warhammera!" - Sa!nt
Zupełnie zapomniałem o tym hatredzie na BSB - trochę szkoda, ale jedyna opcja za którą może wskoczyć, to sztandar na BK, a bez niego trochę upada idea tego oddziału, biorąc pod uwagę tylko 2 wampirów.
Lord jest złożony dziwnie i tak ma być hehe. Nie martwi mnie zjedzenie slotu hero, ponieważ zrobiłem to z premedytacją (tak jak wystawienie necro) - dzięki temu herosi nie wychodzą mnie drogo i mam sporo oddziałów. Jeżeli chodzi o układ przedmiotów, to wciskałem co się da na siłę trochę i wiem, że dziwnie wygląda, ale innej opcji nie widzę.
Banshee jest bardzo dobra, ale ja jej po prostu zwyczajnie nie lubię Nie lubię figurki, ani jej zasad i nigdy jej nie kupie/wstawię do armii. Wraithy u mnie tylko się tłuką i osobiście mi to nie przeszkadza. Może gdyby był 6 ^^
Lord jest złożony dziwnie i tak ma być hehe. Nie martwi mnie zjedzenie slotu hero, ponieważ zrobiłem to z premedytacją (tak jak wystawienie necro) - dzięki temu herosi nie wychodzą mnie drogo i mam sporo oddziałów. Jeżeli chodzi o układ przedmiotów, to wciskałem co się da na siłę trochę i wiem, że dziwnie wygląda, ale innej opcji nie widzę.
Banshee jest bardzo dobra, ale ja jej po prostu zwyczajnie nie lubię Nie lubię figurki, ani jej zasad i nigdy jej nie kupie/wstawię do armii. Wraithy u mnie tylko się tłuką i osobiście mi to nie przeszkadza. Może gdyby był 6 ^^
Dziwna rozpiska. Ta poprzednia bardziej mi się podobała. Miała dla mnie jakąś lepszą synergię, lepiej się ze sobą łączyły jednostki.
Ale wracając do tej armii. Zastanawiam się po co Ci tak dużo GG. W nich znajdziesz punkty na Hatreda dla biegacza.
Po prostu zrobiłbym na Twoim miejscu jeden klocek 20 z tarczami i nieco mniejszy oddział z GW. Będzie bardziej uniwersalnie.
BK są według mnie nieco za drodzy za to co mogą zrobić. Wywal im sztandar i zostaw gołą 6. Nie będzie drogo a i tak będą mogli postraszyć przez lasy. Za zdobyte punkty podpakowałbym ghoule. 10 mimo wszystko potrafią się skończyć w jedną turę strzelania a nie masz AŻ tak dużej magii, żeby liczyć na to, że w jedną turę wskrzesisz ich 20+.
Ale wracając do tej armii. Zastanawiam się po co Ci tak dużo GG. W nich znajdziesz punkty na Hatreda dla biegacza.
Po prostu zrobiłbym na Twoim miejscu jeden klocek 20 z tarczami i nieco mniejszy oddział z GW. Będzie bardziej uniwersalnie.
BK są według mnie nieco za drodzy za to co mogą zrobić. Wywal im sztandar i zostaw gołą 6. Nie będzie drogo a i tak będą mogli postraszyć przez lasy. Za zdobyte punkty podpakowałbym ghoule. 10 mimo wszystko potrafią się skończyć w jedną turę strzelania a nie masz AŻ tak dużej magii, żeby liczyć na to, że w jedną turę wskrzesisz ich 20+.
Problem w tym, że poprzednia rozpiska mnie się za bardzo nie podobała, z tą już jest lepiej, a raczej byłoby, gdyby nie fakt że nie mieszczę się jednak w ograniczeniach BP/R z magią (mam 9 kości - master zżera 1, book 1, forbidden lore 1 i summon ghouls 1). W związku z tym robimy od nowa hehe i już nie widzę niestety miejsca dla mastera w jakiejkolwiek rozpie jeżeli zjada 3 kości hmmm... Zaraz wkleję jakiś update.
helm daje radę i kropka nawet jak zabiera slot to nic, z WS7 Ty trafiasz na 3+ Ciebie trafiają na 5+ z reguły więc moim zdaniem warto. A skoro Lord jest do czarownia to niech on wskrzesza, a nie jakiś mniejszy pokurcz.rychu022 pisze:ale zabiera Ci slot na malego vampira, ktory bardzo sie przyda do wskrzeszania ghuli naprzykalad. Pozatym moim zdaniem powinienes powiekszyc jeden klocek ghuli
Co do herosów to właśnie czarujący Lord w zupełności daje sobie radę bez Mastera ale ze skullstaffem i helmem 4lev +forbidden +summon +skullstaff (7PD) necro/wamp z 2 scrollami +bsb
Co do jednostek, mnie np. kręci granie na 2 20'stkach GG ale już BK wyrzucam nie pasują mi tu klimatem i bardziej sprawdza mi się Corpse Cart z -1 do casta +dodatkowe wilki.
Corpse bez nekra to dodatkowe wystawienie a i ten bound spell nie liczy się do limitu.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Zastanawiam się czy Summon Ghouls ma jakiś sens, czy nie lepiej zrobić go (lorda) katującego magią, a nie wskrzeszaniem. Na razie 2 opcje:
nr1
Vampire Counts 2250 pts
Vampire Lord - 410 pts
3 lvl, Dark Acolyte, Forbidden Lore,
Skull Staff, Dispel Scroll
Necromancer - 95 pts
Vampire - 180 pts
Dark Acolyte, Avatar of Death, Helm of Commandment
Vampire - 225 pts
Walking Death, Infinite Hatred, BSB, Talisman of Lycni, Flayed Hauberk, Sword of Might
5 Dire Wolves - 40 pts
5 Dire Wolves - 40 pts
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Black Knights - 357 pts
5 Fell Bats - 100 pts
Total Army Cost: 2250 pts
Power Dice: 10, Dispel Dice: 7, Dispel Scroll: 2
Models in Army: 84
nr2
Vampire Counts 2250 pts
Vampire Lord - 410 pts
Vampire - 200 pts
Dark Acolyte, Avatar of Death, Book of Arkhan, Enchanted Shield
Vampire - 160 pts
Dark Acolyte, Helm of Commandment
Wight King - 160 pts
BSB, Sword of Kings, Enchanted Shield,
;Barded Skeletal Steed
5 Dire Wolves - 40 pts
5 Dire Wolves - 40 pts
11 Crypt Ghouls - 96 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
9 Black Knights - 329 pts
5 Fell Bats - 100 pts
Power Dice: 10, Dispel Dice: 7, Dispel Scroll: 1
Opcja nr 2 chyba mi się bardziej podoba. Brak tego 10 BK, ale w sumie Wight Kinga nie będę stamtąd ruszał.
nr1
Vampire Counts 2250 pts
Vampire Lord - 410 pts
Necromancer - 95 pts
Vampire - 180 pts
Dark Acolyte, Avatar of Death, Helm of Commandment
Vampire - 225 pts
Walking Death, Infinite Hatred, BSB, Talisman of Lycni, Flayed Hauberk, Sword of Might
5 Dire Wolves - 40 pts
5 Dire Wolves - 40 pts
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Black Knights - 357 pts
5 Fell Bats - 100 pts
Power Dice: 10, Dispel Dice: 7, Dispel Scroll: 2
nr2
Vampire Counts 2250 pts
Vampire Lord - 410 pts
Vampire - 200 pts
Dark Acolyte, Avatar of Death, Book of Arkhan, Enchanted Shield
Vampire - 160 pts
Dark Acolyte, Helm of Commandment
Wight King - 160 pts
BSB, Sword of Kings, Enchanted Shield,
;Barded Skeletal Steed
5 Dire Wolves - 40 pts
5 Dire Wolves - 40 pts
11 Crypt Ghouls - 96 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
10 Crypt Ghouls - 88 pts
Champion
9 Black Knights - 329 pts
5 Fell Bats - 100 pts
Power Dice: 10, Dispel Dice: 7, Dispel Scroll: 1
Opcja nr 2 chyba mi się bardziej podoba. Brak tego 10 BK, ale w sumie Wight Kinga nie będę stamtąd ruszał.