Mam pytanie. Chciałem zacząć grać w WFB lecz przeczytałem na tym forum, że w przyszłym roku ma wyjść nowa edycja z nowymi rulebookami i kodexami

Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

Zależy jaka gra Ci odpowiada, jeżeli chcesz mieć oddziały piechoty i dużo machin wojennych to DwarfyMr.Pafek pisze:Witam wszystkich![]()
Mam pytanie. Chciałem zacząć grać w WFB lecz przeczytałem na tym forum, że w przyszłym roku ma wyjść nowa edycja z nowymi rulebookami i kodexamiWaham się między Dwarfami a Dark Elfami. I tu jest to pytanie. Czy opłaca się teraz kupić Bitwę o przełęcz czaszki, czy lepiej poczekać na nowy rulebook? I drugie: Jaką armię mi polecacie Dwarfy czy Dark elfy?
Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam![]()
Dwarfy są cieżkie dla początkującego, w mojej opiniimarcinmysz pisze:najmniej skomplikowane są dwarfy
Może się tak wydaje, ale moim zdaniem z wymienionego zestawu Dwarfy są najbardziej wymagającemarcinmysz pisze:najmniej skomplikowane są dwarfy
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns
dla poczatkujacego polecilbym HE albo DE. obie maja duzo mozliwosci zlozenia rozpisek, od defensu na magii, poprzez warianty posrednie konczac na full-ofensywie ze smokiem i kawaleria.Mr.Pafek pisze:Siemka. Sorka ale się pomyliłem (tak to jest po paru godzinach czytaniu lektury szkolnej xD)
Co do armii to waham się między VC,TK,HE,Dwarfs,DE. Wiem, że to dużo i wiem że zależy od stylu grania który preferuje ale która armia ma wg. was najlepszy klimat i jest najlepsza dla początkującego(i taka jeszcze 1 prośba możecie mi je krótko opisać?
plz)
Pozdrawiam
nie sluchaj takich opinii. podrecznik jest potrzebny.nikt nie pamieta wszystkich zasad. moze niekoniecznie wersja w grubej oprawie za kosmiczna kwote, ten z przeleczy czszki ma wszystko. na poczatku grania bedziesz czesto mial watpliwosci zasadowe, ktore lepiej sprawdzic w podreczniku. gracze jak to gracze, czasem cos zle pamietaja, cos przekreca, a ty zapamietasz i potem sie zdziwisz jak cie ktos wyprowadzi z bledumarcinmysz pisze:więc podręcznik nie jest konieczny ja po 4latach grania kupiłem sobie we wtorek i po kilku stronach czytania stwierdziłem że większość wiem ale są fajne obrazki przynajmniej