TAKTYKA: piechota VC vs Warriors of chaos

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

TAKTYKA: piechota VC vs Warriors of chaos

Post autor: Wiewior-lbn »

Witam.
Od zawsze panowało przekonanie , że chaos to armia na jedno kopyto. Przy wystawianiu jednostek brana była pod uwagę tylko konnica i DragonOgry. Każdy z graczy chaosu (no prawie każdy) uważa ze chaos nie ma racji bytu na piechocie. Uzasadnia to w ten sposób , że chaos nie ma czym zmusić przeciwnika do podejścia (nie ma strzelania, prócz hellcanona), a zanim sam dojdzie to zostanie wystrzelany.
Jestem ciekaw jak Wy (gracze VC) radzicie sobie grając piechotą.

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=146&t=19290
LINK do stronki bliźniaczego tematu na forum w dziale WOCH.
W którym to możecie wyśmiać i pouczyć graczy chaosu jak się gra w warhammera kwadratowymi podstawkami :) czy tez podyskutować na temat piechot obu tych armii .
Zapraszam też do małego pojedynku , która ze stron zrobi ciekawszą i bardziej grywalną rozpiskę z użyciem piechoty.
pozdrawiam

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Wiewior-lbn pisze:Witam.
(..)a zanim sam dojdzie to zostanie wystrzelany.
Jestem ciekaw jak Wy (gracze VC) radzicie sobie grając piechotą.
Wskrzeszamy poleglych ? 8)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Doskonała odpowiedź Borysss, myślę że to zamyka sprawę. =D>

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

w chaosie tego się nie da :(
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Wienzu
Wałkarz

Post autor: Wienzu »

Ale da się robić screen z psów/ maruderów (pieszych).
Chaos też ma duże podstawki więc katapulta bardzo nie boli. Płytkie szeregi elitarnej piechoty czyli mało robi bolec. Najgorsi są oczywiście zwykli strzelcy z siłką 4 ale na tych masz właśnie screen.
Pozdrawiam
-Jakub Wienzek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Do tego jeden z lepszych piechotnych armour save'ów, Marki i szeroka gama wsparcia magicznego. Dziwi mnie właśnie, że mało kto gra na piechocie, ale z drugiej strony, w Imperium też jakoś nie widać tych czworoboków pikinierów i halabardników (których powinno być na pęczki), HE też hordami piechoty nie operują (częściej się widzi multum DP). Jedyne bodaj armie gdzie się z tym spotykamy to umrzyki i krasnoludy.
Winiłbym tu niedoszacowanie piechoty podczas bitew (z perspektywy reguł) i chęć ułatwiania sobie życia i wygranej (z perspektywy graczy).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Kraski ostatnio tez zadko na piechocie wystepuja, ludzie preferuja gun-liny (jak w imperium), co jest dla mnie wielce smutne. Niestety ale rola piechoty, szczegolnie na Polskim podworku warhammerowym, sprowadzona zostala do postaci marginalnej obecnosci, czesto wymuszonej przez obowiazkowe sloty core, kotre i tak zastepowane sa wszytkim innym (strzelcy, lekka kawaleria, etc...). Smutne to troche. Fakt, ze piechota WoCh jest piechota droga (nie liczac marudersow), ale ma racje bytu. Tyle ze wymaga zuplenie innego stylu gry, niz ten u nas stosowany. Uwazam ze GW troche za malo wymusza granie na rozpiskach fluffowo sensownych, a pozawa na tworzenie niezniszczalnych bohaterow i na takie comba w speialach i rkach, ze malo ktora "bitwa" przypomina "bitwe".

Szkoda. Ja tam lubie grac na piechocie (a gram krasiami) i czesto dostaje masakre, ale mam za to przyjemnosc z grania... no i klocki piechoty fantastycznie wygladaja na polu bitwy 8)

pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

ODPOWIEDZ