DOCH
WAAAGH!1500 Pts - Warriors of Chaos Army
1 Exalted Hero of Khorne @ 230 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; Shield
Biting Blade [5]
Armour of Damnation [45]
1 Juggernaut of Khorne @ [0] Pts
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 165 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 2; Chaos Armour
Dispel Scroll [25]
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 165 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 2; Chaos Armour
Power Familiar [25]
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 75 Pts
Mark of Slaanesh
5 Warhorse @ [0] Pts
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 75 Pts
Mark of Slaanesh
5 Warhorse @ [0] Pts
5 Chaos Knights of Nurgle @ 285 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
War Banner [25]
5 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
5 Chaos Knights of Nurgle @ 295 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Banner of Rage [35]
5 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
1 Hellcannon @ 205 Pts
3 Hellcannon Crew @ [0] Pts
Heavy Armour
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 4
Models in Army: 25
1500 WOCH
Mało Cię. Ja bym się tam moją defensywną rozpą ucieszył na Twój widok.
Snajperzy nurgla super. Ja bym dodał im tylko Infernal Puppet. Uznaję, że masz rękę do chowania magów w chaszczach, bo jeśli nie to wymyśl dla nich jakiś oddziałek ochronny, w którym sobie postoją. Chyba, ze trzymasz ich z helenką. Jeśli tak to uzyskujesz mega koncentrację pkt.
Snajperzy nurgla super. Ja bym dodał im tylko Infernal Puppet. Uznaję, że masz rękę do chowania magów w chaszczach, bo jeśli nie to wymyśl dla nich jakiś oddziałek ochronny, w którym sobie postoją. Chyba, ze trzymasz ich z helenką. Jeśli tak to uzyskujesz mega koncentrację pkt.
Pokazali to dobitnie Niemcy w IIWŚ kiedy ich jakościowe tygrysy były dziesiątkowane przez ilościowe Shermany czy t-34(które były dobre), obaliły dobitnie tezę kiedy na jednego jakościowego niemieckiego piechura zaprawionego w boju przypadało o wielu więcej gamoniowatych rosjan oderwanych od pługa i 1 raz trzymających gnata ......Szymon94 pisze: Liczy się jakość
Historia nie raz pokazała liczy się ilość nie jakość....natomiast połącz ilość z jakością i masz perfect killera.
Rozpa 2 fasty to mało jak na woch. kawaleria mocno wypasiona ale krzywa if z metalu i wsysa cie kuźnia.