Skaveny 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Skaveny 2250

Post autor: Virgo »

Heroes:
Grey Seer, Screaming Bell, Pipes of Piebald, Dispel Scroll, Dispel Scroll, Power Stone 535
Plague Priest, Magic Lvl2, Flail, Plague Furnace, Warp Scroll, Rival Hide Talisman 339
Plague Priest, Magic Lvl2, Flail 139
Chieftain, Halberd, Heavy Armour, Shield, Battle Standard, Storm Banner 124
Core:
25 Clanrats, Shields, Standard, Musician, Clawleader 133
25 Clanrats, Shields, Standard, Musician, Clawleader 133
20 Clanrat Slaves, Slave Musician 42
6 Giant Rat Pack, Packmaster 26
6 Giant Rat Pack, Packmaster 26
Special:
25 Plague Monks, Standard, Musician, Bringer-of-the-Word, Grand Banner of Clan Superiority 230
7 Plague Censer Bearers 112
7 Plague Censer Bearers 112
Rare:
Doomwheel 150
Doomwheel 150

równo 2250

Dałoby się tym grać?
Generałem ma być Seer, a po za nim dwóch priestów i bsb. Nie chcę elektryków. Nie chcę maszyn do clanratów. W specialach tylko Pestilens. No i nie chcę Kretozordów :mrgreen:
Komentarze i propozycje zmian w obrębie podanych widełek mile widziane :wink:
Myter pisze:Jednak cała reszta tych zmian zasad świadczy o niebywale wysokim debilizmie, idioty który to wymyślił ! Mam propozycje dla tego głupka aby pozostał przy 7ed jeżeli mu się nie podoba 8.

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

daloby :) ale jak juz 2 DW to niech beda tez 2 unity slavow, moim zdaniem 1 slavy na 1 DW musza byc.

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Wszystko pasuje raczej na styk, więc nie ma za bardzo czego wywalać...
Hmm, 2 dispel scrolle wystarczą? Bo można by zamienić power stona na seerze za kolejnego, albo wrzucić go na priesta. Bsb mógłby zostać wersją bardziej pancerną z enchanted shieldem, a wtedy storm banner powędrowałby na monków. I po wyrzuceniu jednych giant ratów weszłyby drugie slavy :mrgreen:
Zastanawia mnie jeszcze Banner of Unholy Frenzy zważywszy na to, że kosztuje tyle samo co Grand Banner of Clan Superiority. Tylko ten one use only :-k
Myter pisze:Jednak cała reszta tych zmian zasad świadczy o niebywale wysokim debilizmie, idioty który to wymyślił ! Mam propozycje dla tego głupka aby pozostał przy 7ed jeżeli mu się nie podoba 8.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Gianty 6+1 to zdecydowanie zły pomysł. Panika po stracie 2 tak jak w przypadku 5+1, ale im zostaje US5 i panikują twoje oddziały uciekając. Ale 4 duże cele w rozpie... podoba mi się! :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Odchudzenie ich do 5+1 dałoby 6 punktów pozwalających na zamianę power stona na 3 dispel scroll, albo zwiększenie slavów do 23. A co do large targetów - walec musi być :mrgreen:

ODPOWIEDZ