Gallery by Chmuruś (17.02.10 - Spellsingerka)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Gallery by Chmuruś (17.02.10 - Spellsingerka)
Witam,
W tym temacie będę umieszczał najnowsze prace. Figurki jak najbardziej do gry, table top.
Jako pierwsza praca Eltharion na Gryfie. Liczę na komentarze, co mogę jeszcze poprawić
Teraz biorę się za Tyriona, może wyrobie się do końca września na PMoTM 21 .
Miłego oglądania i pozdrawiam.
W tym temacie będę umieszczał najnowsze prace. Figurki jak najbardziej do gry, table top.
Jako pierwsza praca Eltharion na Gryfie. Liczę na komentarze, co mogę jeszcze poprawić
Teraz biorę się za Tyriona, może wyrobie się do końca września na PMoTM 21 .
Miłego oglądania i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2010, o 19:47 przez Chmuruś, łącznie zmieniany 4 razy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ptak jak na TT jest OK, choć mam wrażenie że 3/4 farb na nim to washe
Jeźdźcowi zdecydowanie przydaloby się więcej rozjaśnień: metaliki, niebieskie rękawki, bialy na włóczni, obicie fotela. to są IMO najbardziej "plaskie" miejsca.
Jeźdźcowi zdecydowanie przydaloby się więcej rozjaśnień: metaliki, niebieskie rękawki, bialy na włóczni, obicie fotela. to są IMO najbardziej "plaskie" miejsca.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
spoko TT
ogryn flesh washes albo rozwodniony scorched brown na granice dłoni i lancy i powinno być lepiej zrobiłbym to samo w miejscu łączenia sie drzewca z grotem. i w niektórych miejscach popraw pióra ptoka (łączenie białych z czarnymi). To tyle moich niefachowych zastrzeżeń fajny pomysł z szarą głową gryfa- echh ja już swojego wymalowałem niestety ale następnego zrobię na szaro.
ogryn flesh washes albo rozwodniony scorched brown na granice dłoni i lancy i powinno być lepiej zrobiłbym to samo w miejscu łączenia sie drzewca z grotem. i w niektórych miejscach popraw pióra ptoka (łączenie białych z czarnymi). To tyle moich niefachowych zastrzeżeń fajny pomysł z szarą głową gryfa- echh ja już swojego wymalowałem niestety ale następnego zrobię na szaro.
W ramach odpoczynku od malowania i klejenia modeli do drugiej armii [efekty wkrótce ], oraz pracowitego weekendu powstał domek na makietę (innymi słowy pudełko po butach + kilometr taśmy + wikol)
Podziękowania dla Asassello za tutorial (KLIK).
Jedynie niezadowolony jestem z kamienia przy wejściu, ale to kiedyś go poprawie
Pozdrawiam
Podziękowania dla Asassello za tutorial (KLIK).
Jedynie niezadowolony jestem z kamienia przy wejściu, ale to kiedyś go poprawie
Pozdrawiam
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Na początku myślałem, że ten kamień to jakiś Night Goblin
A co do dachówek to: http://forum.podlaskafantastyka.org/vie ... f=56&t=548
Pod trzecim zdjęciem masz bardzo łatwe, dające niezły efekt dachówki
A co do dachówek to: http://forum.podlaskafantastyka.org/vie ... f=56&t=548
Pod trzecim zdjęciem masz bardzo łatwe, dające niezły efekt dachówki
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286%
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Całkiem udane freehandy na płaszczyku, podstawka też bardzo spoko
Z rzeczy mniej udanych to kolor niebieski i brązowa laga; strasznie płasko to wygląda. IMO lepiej by to wyglądało jak niebieski zaczynałbyś od ciemniejszego odcienia a ladze przydałoby się jeszcze kilka rozjaśnień na najbardziej wystających fragmentach. I coś co mi najbardziej nie pasuje w tym modelu to skóra, za ciemna/zbyt brązowa jak na elfa
Ogólnie mam też wrażenie że zbytnio polegasz na washach (widac to też mocno w poprzednich pracach).
Niemniej widać postępy
Z rzeczy mniej udanych to kolor niebieski i brązowa laga; strasznie płasko to wygląda. IMO lepiej by to wyglądało jak niebieski zaczynałbyś od ciemniejszego odcienia a ladze przydałoby się jeszcze kilka rozjaśnień na najbardziej wystających fragmentach. I coś co mi najbardziej nie pasuje w tym modelu to skóra, za ciemna/zbyt brązowa jak na elfa
Ogólnie mam też wrażenie że zbytnio polegasz na washach (widac to też mocno w poprzednich pracach).
Niemniej widać postępy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..