WoCH 2250 PKT
Re: WoCH 2250 PKT
Ja wystawiałem właśnie 2xdow i dragony plus 6 Tzeentcha...
- dziekanotr
- Wodzirej
infernal gatewayem ;D a tak na serio, wsadze armatke ,moze dwie DoW, troche jeszcze pokminie i niedlugo wrzuce lepsza (poprawiana) rozpe, ale napewno na 4 magach i sporej ilosci kawyGrolshek pisze:Ja mam standardowe pytanie co do rospy: czym zabijesz dwa steam tanki ?
- dziekanotr
- Wodzirej
Sorcerer lord@@@@ 430pkt
+4lvl
+MOT
+dysk
+roar
+spell familiar
+golden eye of tzeentch
+scroll
+infernal puppet
Sorcerer@@@@ 231pkt
+2lvl
+MON
+barded steed
+3rd eye of tzeentch
+power familiar
+scroll
Sorcerer@@@@ 206pkt
+2lvl
+MON
+barded steed
+scroll
+book of secrets
Exalted hero@@@@ 200pkt
+BSB
+MOS
+steed slaanesha
+enchanted shield
+sword of might
5xpieski=30pkt
5xpieski=30pkt
10xmarudersi slaanesha=50pkt
5xhorsemani slaanesha+shield+flaile=93
5xknighci nurgla=230pkt
5xknighci nurgla=230pkt
5xknighci nurgla+banner+warbanner=275pkt
dzialko DoW=100pkt
Razem=2248pkt
a teraz w skrocie czemu tak a nie inaczej:
lord na desce rzuca bramy, jest wszedzie gdzie po3eba
2xnurglici siedza w marudereach i rzucaja snajperki +1fireball
bsb na slaaneshu wspomaga jazde, z Somem niezle sie tlucze (6S) no i save 1+,ogolnie unikamy KB
2x10marudow do 3mania magow
2x5psy jako screen dla jazdy
2x5 horsemen jako screen/na maszynki/fasty, tarcze dalem, to tylko 6 pkt a wole miec tego save na 5+ przeciwko strzalami lucznikow
3x5 knihchi nurgla, bo bardzo mi sie podobaja , troche drodzy, ale mam nadzieje ze bd dawac rade;)
no i pkt starczylo mi na cannon do sciagania czegos wiekszego
i jak teraz?
+4lvl
+MOT
+dysk
+roar
+spell familiar
+golden eye of tzeentch
+scroll
+infernal puppet
Sorcerer@@@@ 231pkt
+2lvl
+MON
+barded steed
+3rd eye of tzeentch
+power familiar
+scroll
Sorcerer@@@@ 206pkt
+2lvl
+MON
+barded steed
+scroll
+book of secrets
Exalted hero@@@@ 200pkt
+BSB
+MOS
+steed slaanesha
+enchanted shield
+sword of might
5xpieski=30pkt
5xpieski=30pkt
5xknighci nurgla=230pkt
5xknighci nurgla=230pkt
5xknighci nurgla+banner+warbanner=275pkt
dzialko DoW=100pkt
Razem=2248pkt
a teraz w skrocie czemu tak a nie inaczej:
lord na desce rzuca bramy, jest wszedzie gdzie po3eba
2xnurglici siedza w marudereach i rzucaja snajperki +1fireball
bsb na slaaneshu wspomaga jazde, z Somem niezle sie tlucze (6S) no i save 1+,ogolnie unikamy KB
2x10marudow do 3mania magow
2x5psy jako screen dla jazdy
2x5 horsemen jako screen/na maszynki/fasty, tarcze dalem, to tylko 6 pkt a wole miec tego save na 5+ przeciwko strzalami lucznikow
3x5 knihchi nurgla, bo bardzo mi sie podobaja , troche drodzy, ale mam nadzieje ze bd dawac rade;)
no i pkt starczylo mi na cannon do sciagania czegos wiekszego
i jak teraz?
Na maruderach zamiast shieldów armory... Działają przy cc z flailami... Dając 5+ zamiast 6+... Działko DoW kosztuje 85 pkt.
Ja osobiście ściągnąłbym nurgla wrzucił slaanesza i dał drugie działko... I tym samym wychodzi nam: mag na dysku, dwóch nurglitów, bsb, 2xpsy, 2xmarudy, 2xfasty, 3x kawa, 2xdziałko i mam standardowy standard jakim gra przytłaczająca większość włącznie ze mną... I dlatego sprzedałem tę armię w diabły...
Ja osobiście ściągnąłbym nurgla wrzucił slaanesza i dał drugie działko... I tym samym wychodzi nam: mag na dysku, dwóch nurglitów, bsb, 2xpsy, 2xmarudy, 2xfasty, 3x kawa, 2xdziałko i mam standardowy standard jakim gra przytłaczająca większość włącznie ze mną... I dlatego sprzedałem tę armię w diabły...
- dziekanotr
- Wodzirej
zajebista uwaga, nie zauwazylem, spoko zmienieGrolshek pisze:Na maruderach zamiast shieldów armory... Działają przy cc z flailami... Dając 5+ zamiast 6+...
nigdy nie uzywalem, ale jak kosztuje 85 pkt, a az chce mi sie pkt na drugie znalezc;)Grolshek pisze:Działko DoW kosztuje 85 pkt.
no i miedzy innymi dlatego chce tego nurgla na knightach moze wrzuce te 2 dzialko jakos, ale zobaczeGrolshek pisze:I tym samym wychodzi nam: mag na dysku, dwóch nurglitów, bsb, 2xpsy, 2xmarudy, 2xfasty, 3x kawa, 2xdziałko i mam standardowy standard jakim gra przytłaczająca większość włącznie ze mną... I dlatego sprzedałem tę armię w diabły...
dzieki
Puppet i spell familiar niedozwolona kombinacja (2x arcana) , a szkoda, bo fajnadziekanotr pisze: Sorcerer lord@@@@ 430pkt
+4lvl
+MOT
+dysk
+roar
+spell familiar
+golden eye of tzeentch
+scroll
+infernal puppet
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole