He 2250 SD+BB

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Rabsp
Masakrator

He 2250 SD+BB

Post autor: Rabsp »

Skleciłem taką rozpiske przed wakacjami, zagralem tym 3 bitwy z demonami (3 wygrane: 18:2, 20:0, 13:7).
Są 2 mocne oddziały z kopem, jeden oddział wsparcia człapiacy sie nieco z tylu (WL :D), jest takze potrafiacy dość napsocić ostrzał z RBT i łuczników oraz wcisniete zostały 2 małe oddzialiki SM ktore maja za zadanie isc sobie flanka i straszyc, od czasu do czasu wbijając sie w cos co DP/WL/Smok wciagneli w CC na dłuzej :D Świetnie sprawdzaja sie na armie bez mega ostrzalu(nie liczac magii): WoCh, Demony, VC, BoC, Bretke i na dark elficki ofens. O dziwo nieraz zdazy sie tak, ze przeciwnik bagatelizuje tak maly oddzial i strzela np. do WL, co powoduje lekki usmiech na mojej twarzy :mrgreen: Dośc pisania, oto rozpiska:

Prince 621
- General
- SD
- AoC
- AoL
- VoD
- Halberd

Mage 140
- 2x DS

BSB 218
- Barded Steed
- DA
- Shield
- Lance
- BB

2x Archers 110/110

6 DP 270
- Standard: LS
- Champion: HoF

14 WL 279
- Champion
- Standard: SoB

2x 5 SM 75/75

3x RBT 100/100/100

Great Eagle 50

Ogolnie rozpiska da rade z jakimis innymi armiami ?
Prosze o opinie ;)

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Czy ja wiem czy z Wampirami i Demonami masz tak łatwo?
Masz 3 DD i 2 scrolle, chyba nie za dużo ... :)
Popchnięty magicznie oddział Gravów / duży pocisk z demonów w takiego smoka potrafi zaboleć.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

jest ciebie za malo takie oddzialy latwo wymanewrowac co skutkuje oflankowaniem a w tym wypadku dla anszego tafa 3 smierc.

Rabsp
Masakrator

Wisnias pisze:Czy ja wiem czy z Wampirami i Demonami masz tak łatwo?
Nie napisalem, ze mam super latwo, ze przegietosc tych armii nic nie znaczy i ze kazda bitwe wygram 20:0 ;D
Napisalem, ze wygralem 3 razy z demonami, teraz dodam, ze na Keeperze(wiec nie az takie magiczne - 2DS/3DD w zupelnosci starczyly) i ze taka piateczka SM sprawdza sie fajnie na armie tego typu gdzie nie ma duzo strzelania, a przeciwnik woli czarowac po wiekszych celach np. SD ;)

Ano najbardziej boli tutaj antymagia :| ale niestety... nie mozna miec wszystkiego... z uwagi na to, ze: demony zazwyczaj sa na Bloodku/Keeperze, WoCh/He/De sa zazwyczaj na smoku, Krasie nie maja magii wogole, Bretka w sumie tez nie za wiele, WE oprocz beasta nie maja super groznych czarow ktore sa warte zuzycia DS, Skaveńska magia juz teraz tak nie rzeza, a z VC/TK/Lizz i tak w magii mam przesrane(ze wzgledu na ilosc dozywien na ture, inkantacje na 1-2 kosciach i dorzuty d6 do czarow slana) zdecydowalem sie wziasc 1 maga i bsb :D pozatym BP tez conieco ogranicza magie, takze nie powinno byc az tak zle jak na to wyglada :P

p.s. ze wzgledu na to ze nigdy wczesniej nie gralem BB (oprocz tych 3 bitew) to jednak chcialbym na nim pograc i wkleilem tu rozpiske majac nadzieje na ew. propozycje zmiany czegos na cos innego, lepszego. To ze antymagia jest do bani, to wiem :D

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

nie zgadzam sie z tym ze skavenska magia juz tak nie rzeza. jest nie co inna (moze nawet grozniejsza). Ale mimo wszytsko fajna rozpa, jedynie co SM zeby przynajmniej 6 bylo(7 z muzykiem to marzenie), jednak zdaje sobie sprawe jak ciezko wcisnac cokolwiek w armii HE. jesli mialbym doradzic to lion standard dalbym WL, ellyrion DP (ryzyko ze posraja sie od psychologii), ale w ten sposob juz masz po dodatkowym SM, a jakbys jeszcze championa wywalil z DP (wiem ze wtedy BSB jest latwiejszym celem, ale z drugiej strony 1DP spada i nie masz look outa) to juz powinno starczyn na 2 siodemki SM z muzykiem, ktore naprawde czynia cuda, lub zamiast sm jakies ER, bo 1 orzel to za malo

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Rabsp pisze: WoCh sa zazwyczaj na smoku
:shock:
Dałem dupy nie jadąc na PGA, Wielkopolska musi być piękna kraina i mieszkać tam wielu piękna klimaciarza.

:wink:

Dobra, teraz serio, Rabsp, naprawdę u was gracze WoCh grają na smoku?

Ja bym zdjął jednak czempiona w DP i dopakował oba odziały SM, jeśli nie, to zostaw jeden oddział z 7SM a resztą punktów dopakuj inne oddziały.

Rabsp
Masakrator

krejzihed pisze:nie zgadzam sie z tym ze skavenska magia juz tak nie rzeza

głównie chodziło mi o ilość błyskawic na ture :D aczkolwiek nie sledze ciagle tematu o skavenach, jak cos to mnie poprawcie :P
krejzihed pisze:ellyrion DP (ryzyko ze posraja sie od psychologii)
jak dla mnie, to troche zbyt duze ryzyko jak na oddzial gdzie ma siedziec BSB, wole jednak miec pewnosc ze unikne ewentualnych FO i niezdanych fearow w czasie szarzy... :D

Nie no moze co do WoCh to przesadzilem, ale tak 50% to smoki, 50% to Tz na dysku walący co ture infernala (jak wylosuje^^) :P

Troche szkoda tego championa z DP, ale jednak poleci... i jeden oddzial SM tez. Za to wchodzi 2 SM do tej drugiej 5 i faścik, coby orzelek sam nie musial odginac wszystkich szarż na raz #-o

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Championa na dp zostaw. ktos musi przyjmowac challenge. bo inaczej to strzał w stope taki klocek w DP.

pozdro

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Jak zostawi czempiona, to ten BSB nie dojedzie do walki. :wink:

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Siweusz pisze:Jak zostawi czempiona, to ten BSB nie dojedzie do walki. :wink:
ma tych dp 6. mysle ze nie bedzie tak zle.
malo tego...bedzie mogl pryzjąc szarze jakiegos samotnego bohatera...ergo champion is a must!

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Aldean pisze:ma tych dp 6. mysle ze nie bedzie tak zle.
Źle nie będzie, będzie tragicznie. :wink:
Wystarczy zbić jeden model i nie ma "look out sir". Magia + strzelanie zrobią swoje.
Ponad 400pkt w oddziale to łakomy kąsek dla przeciwnika a Rabsp ma mało do walki.

Niemniej jeśli zamierzasz się upierac, to proszę, ja swoje powiedziałem. :wink:

ODPOWIEDZ