Czy bound spell to spell

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Czy bound spell to spell

Post autor: raf »

Problem z życia wzięty.

Na turze w Zadzie Trolla przeciwnik miał miscasta i wyrzucił wynik, zgodnie z którym mogłem natychmiast rąbnąć jakiś swój czar. Ponieważ w tym czasie mój mag już nie mógł czarować, a miałem jeszcze 2 imperialnych priestów, postanowiłem rzucić modlitwę. Przeciwnik stwierdził, że bound spell nie może być rzucony jako efekt tego miscasta, potwierdził też to sędzia.

W związku z tym pytanie: czy bound spell to nie spell?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Wedle tego co jest napisane w RB na stronie 121 i opisu miscasta który nie zawiera słowa wizard. Przypuszczam że Bound spell to spell i że możesz rzucić go z miscasta 5-6

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie mozesz... analogicznie do tk, ktore nie mota rzucic inkantacji z tego miscasta ( bound o losowej trudnosci)

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

zasady boundów się zmieniły Shino ... jesteś pewien ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

faq sie niestety nie zmienil (choc nawet nie zostal przepisany tylko zmienili date) ale chyba trzeba by powiedziec ls zeby to uscislila, bo na razie jest jak bylo wczesniej ;)

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

TK są poszkodowani.
Czemu inni mogą rzucać czary a my nie?
Wielokrotnie się zdarzało że mój przeciwnik miał taki miscast.

Bound spell w wolnym tłumaczeniu to zaklęcie ograniczone.Ale nadal jest to zaklęcie.

TK mogą automatycznie rzucić bounda ale muszą rzucić na jego moc.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Dwarfy też są poszkodowane ! Wielokrotnie przeciwnik rzuca miscast ! Ja już banan na twarzy a tu 5-6 i ani hita ani kurde nic ... zwyczajnie czar nie wszedł :P

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Kraśki nie mają zupełnie magii(według mnie mogły by raz pierdziachnąć sobie małą runę automatycznie).

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Reyki pisze:Kraśki nie mają zupełnie magii(według mnie mogły by raz pierdziachnąć sobie małą runę automatycznie).
runa to strzelanie :)

a co do poszkodowania - to zawsze ktos bedzie poszkodowany, jakby wszyscy mieli byc rowni to byla by tylko jedna armia w WFB - wiec nie narzekajcie na cos co sie zwie "roznorodnosc".

IMO mozna rzucic bounda, ale chyba lepiej to uscislic albo podeprzec sie FAQiem, o ktorym mowi Shino :)
Obrazek

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Czy cytowany fuck :) mówi o wszystkich boundach, czy tylko o TKowskich?

ODPOWIEDZ