Dwa pytania co do animozji.

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
5zyCh4
"Nie jestem powergamerem"

Dwa pytania co do animozji.

Post autor: 5zyCh4 »

1. Czy, gdy mamy w oddziale podatnym na animozje 2 bohaterów i rzucimy 1, to czy dostajemy 2d6 s5?

2. Czy przy wyrzuceniu 1 po krzyknieciu WAAAGH otrzymujemy tylko d6 woundow czy jeszcze jakies hity, gdy bossowie sa w srodku?

Być może odpowiedzi na te pytania padły na tym forum, ale nie mogłem ich znaleźć.
.

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

1. d6 s5
2.jezeli jest w srodku bohater ORK to dostajesz tylko d6 s5

Awatar użytkownika
Góbal
Warzywo

Post autor: Góbal »

1. oddział dostaje d6 hitów z siłą 5 , ale tylko gdy w oddziale jest BO character !!

2. analogicznie za wyrzucenie 1 przy WAAAGH!! oddział dostaje D6 wond'ów i dodatkowo gdy posiada bohatera BO D6 hitów z siłą 5

I mając BO w oddziale zamieniamy 1 na 2-5

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Góbal pisze:1. oddział dostaje d6 hitów z siłą 5 , ale tylko gdy w oddziale jest BO character !!

2. analogicznie za wyrzucenie 1 przy WAAAGH!! oddział dostaje D6 wond'ów i dodatkowo gdy posiada bohatera BO D6 hitów z siłą 5

I mając BO w oddziale zamieniamy 1 na 2-5
w pkt 2 piszesz bzdety
rzucies 1 wiec oblales animozje-> BO sprawia ze kosztem d6S5 zamieniasz squable na 2-5...wiec juz zdales animozje choc do przodu nie idziesz
wiec nie dostajesz juz D6W (ktore sa tylko wted jak animozje oblales)

Awatar użytkownika
Góbal
Warzywo

Nie zgodze się z Tobą.

To są dodatkowe obrażenia, występujące tylko przy WAAAGH!

Już gdzieś ten temat był wałkowany na NG zdaje się i taki był końcowy wniosek dyskusji.

Oczywiście mogę się mylić, ale IMO są to dodatkowe wound'y , więc powinny być liczone razem z D6 s5 od BO.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Quas dobrze pisze i nieważne co za bzdury bredzili na NG w zasadach BO bossów jest napisane że biją d6 s5 i squabble zamienia się w PLan's a good 'un natomiast przy zasadach waaagh napisane jest "... units that squabble in tthe turn ... itp" a nie units which roll a 1 to spora różnica bo jednostka której BOBB spuścił wpier... nie squabbluje.

Czyli tylko d6 s5 nic ponad to

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

jak napisal Quas.

naprawde, duzo wody jeszcze minie zanim dyskusje z NG beda autorytetem dla kogokolwiek;p

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Gogol pisze:Quas dobrze pisze i nieważne co za bzdury bredzili na NG w zasadach BO bossów jest napisane że biją d6 s5 i squabble zamienia się w PLan's a good 'un natomiast przy zasadach waaagh napisane jest "... units that squabble in tthe turn ... itp" a nie units which roll a 1 to spora różnica bo jednostka której BOBB spuścił wpier... nie squabbluje.

Czyli tylko d6 s5 nic ponad to
o to to to :)

Zawsze najpierw wypadałoby przeczytać dokładnie, o czym się mówi, bo potem nieporozumienia lecą. A powoływanie się na NG to też lekka przesada...

Awatar użytkownika
Góbal
Warzywo

Skoro tak mówicie.

Dla mnie to nawet lepiej , bo sam gram O&G.
Czyli wcześniej grałem sam sobie szkodząc :x
No cóż człowiek uczy się całe życie.

ODPOWIEDZ