Farbki-Gdzie kupić i jakie wybrać?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Farbki-Gdzie kupić i jakie wybrać?
no to sobie kupię
Jako Szefo forum sklepu Bitewniaki.pl polecam wyprzedaż farb Vallejo
6,90zł Sztuka!!! Do wyczerpania zapasów!
6,90zł Sztuka!!! Do wyczerpania zapasów!
Nie będę tworzyć nowego tematu, wolę odświeżyć stary.
Jestem trochę śnięty, a co za tym idzie nie do końca wszystko zrozumiałem, tak czy siak, w miarę dobra i tania paleta prezentuje się tak (ułożona na podstawie tego tematu i informacji zdobytych w inny sposób):
Srebrne Metaliki: GW
Złote: VGC
"Zwykłe" farby: VGC (zakraplacz i cena wymiata)
Podkład: GW Foundation / P3
Washe: GW?
Lakier: Humbrol / VGC
Proszę, sprostujcie mnie, jeśli będziecie mieli na to ochotę ;]
Jestem trochę śnięty, a co za tym idzie nie do końca wszystko zrozumiałem, tak czy siak, w miarę dobra i tania paleta prezentuje się tak (ułożona na podstawie tego tematu i informacji zdobytych w inny sposób):
Srebrne Metaliki: GW
Złote: VGC
"Zwykłe" farby: VGC (zakraplacz i cena wymiata)
Podkład: GW Foundation / P3
Washe: GW?
Lakier: Humbrol / VGC
Proszę, sprostujcie mnie, jeśli będziecie mieli na to ochotę ;]
Złote: metalizery Vallejo -- proszę poprawiłem
Co prawda praca z nimi nie jest tak komfortowa jak z akrylami (trzeba kupić denaturat bo nie rozcieńczają się w wodzie, potem też w denaturacie opłukać pędzel przed umyciem), ale krycie i bogactwo koloru wynagradzają te trudy.
Co prawda praca z nimi nie jest tak komfortowa jak z akrylami (trzeba kupić denaturat bo nie rozcieńczają się w wodzie, potem też w denaturacie opłukać pędzel przed umyciem), ale krycie i bogactwo koloru wynagradzają te trudy.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ja bardzo lubię inki z vallejo. Są bardziej nasycone, więc przy rozcieńczaniu są kilka razy wydajniejsze od tych z GW, bardzo dobrze spływają w zagłębienia, ale są bardzo matowe (co może niektórym przeszkadzać przy metalikach).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie z kolei podstawowe washe to GW - ogryn flesh - mordy i nie tylko, devlan mud -
kości i wiele innych zastosowań, badab black - uniwersalny. Pozostałe washe GW uzywam rzadziej, w zależności od figurki.
kości i wiele innych zastosowań, badab black - uniwersalny. Pozostałe washe GW uzywam rzadziej, w zależności od figurki.