Planktonowa galeria Flo

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Flo
Wałkarz

Planktonowa galeria Flo

Post autor: Flo »

Witam.
Widzę, że sporo osób wrzuca tutaj swoje prace więc i ja poddam się krytyce forum.
na początek moja najnowsza pracka - doomseeker. Przemalowałem go bo wcześniej wyglądał dużo gorzej. teraz wygląda tak ===>

Obrazek
( fotka pyknięta aparatem w telefonie więc jakość nie jest najlepsza. W przyszłości postaram się fotografować figurki czymś lepszym)

proszę o jakieś rady jak malować lepiej ^ ^

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Figurka fajna, ale malowanie mi się nie podoba. Skóra jest nieco zbyt ciemna i trochę zły odcień według mnie(możliwe, że to wina aparatu) i jeszcze ostrza toporów. Są płaskie. Ale tak to spoko :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Figs w zbyt ciemnych odcieniach, przez co się zlewa, no chyba, że to zombi ;D
Mógłbyś troszkę powyciągać jeszcze.

Awatar użytkownika
Aves
Chuck Norris

Post autor: Aves »

1. Możesz wyrazić swój zachwyt, pochwalić malarza/rzeźbiarza. To da mu satyfakcję i motywację do dalszej pracy.

2. Możesz wyrazić swoją dezaprobatę i uwagi krytyczne. Pamiętaj jednak, że autor ocenianej pracy włożył w nią trochę wysiłku, starał się ją zrobić najlepiej jak umiał. Bądź więc wyrozumiały i zamiast go "chłostać", daj lepiej kilka praktycznych rad i wskazówek. Poradź życzliwie, co zrobić, żeby było lepiej. Uwaga typu: "to jest do dupy" nic nie wnosi a tylko psuje humor.

3. Jesteśmy kolegami, lubimy się, więc jeśli chcesz kogoś obrazić, lepiej sie w ogóle nie odzywaj. Bo moderator życzliwie zrobi ci kuku.
To do 2 poprzednich mistrzow tunningu, a o figurce to technicznie jest fajna, czy ostrza sa robione metalikiem czy "non-metal", wybor tonacji jest jak najbardziej w porzadku, jezeli uchwycisz w niej cala armie to na pewno bedzie robila wrazenie.
Shaman says:

-There is no evil spirits, but some just not like you.

-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.

Awatar użytkownika
Flo
Wałkarz

dzięki za pierwsze uwagi ^ ^

metal robiony jest farbami niemetalicznymi, a dopiero się uczę tego sposobu więc faktycznie może to nie wyglądać najlepiej. Topory akurat wyszły chyba najgorzej, choć i tak starałem się zrobić tak, żeby było widać że to metal.
Jeżeli chodzi o odcień to aparat trochę przyciemnił, postaram się zrobić lepsze fotki tej figurki.

Trochę szkoda, że mam do dyspozycji tylko farby firmy Pactra bo te GW mają jakby żywsze kolory.

Nefarius
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Nefarius »

Mi się podoba, nie wydaje mi się żeby był tak na serio zbyt ciemny, w końcu fota robiona telefonem, to nie można oczekiwać super jakości. Może z oceną jasności pracy poczekajmy, aż autor zrobi porządne zdjęcie. Pozdrawiam :)
My Niebiescy jesteśmy jak orkowie tyle, że przed walką zamiast "WaaAaGhhhH" krzyczymy "RuuuuUuuch!"
http://www.niebiescy.pl/images/sygnatury/ruch_07.jpg

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Hej... :mrgreen:
jak na malowanie pactrami to Duuuuuuużo wyciągnales z tej figurki :wink:
pierwszy raz widze takiego "ciemnego" krasia i robi wrazenie :roll: klimatyczny taki,... jakbys wyciagnal tak cala armie to by bylo cos nowego :)
Tu masz kilka porad co do nmm:
http://www.one-ring.co.uk/phpBB2/kb.php ... icle&k=175
http://www.jenova.dk/NMM.htm
http://www.acwf.de/forum/showthread.php?tid=3988
http://www.blackmoor.ca/articlesnmm.htm

Pozdrawiam
Ciozak
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

calkiem spoczko ten kraś.
A tak w ogóle to strasznie ci zazdroszczę że masz model doomseekera =P~
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Flo
Wałkarz

Arbiter Elegancji pisze:calkiem spoczko ten kraś.
A tak w ogóle to strasznie ci zazdroszczę że masz model doomseekera =P~

dzięki ;)
dziś postaram się mieć lepsze jego zdjęcia, a nie chwaląc się mam jeszcze jednego ale nie wiem kiedy zdążę przemalować ;)

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

No to czekamy :wink:

Awatar użytkownika
Flo
Wałkarz

a to proszę was bardzo.
na razie inne fotki tej samej figurki
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

O wiele lepiej :wink:

Ale co do toporów to pomalowałbym jeszcze na brzegu jaśniejszym odcieniem, aby wyglądały że są ostre.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

bardzo spoko krasnolud. Mam tylko dwie uwagi:
- topory, coś by się tam rzeczywiście przydało jeszcze poprawic na ostrzach
- imo lepiej by wyglądało jakby ten doomseeker był odwrotnie przyklejony do podstwki, tzn żeby patrzył w górę (np. na jakiegoś giganta, którego planuje zmielic) a nie w dół (jak na jakiegoś snotlinga) ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Rakso dobrze radzi ;) Krasnal, który patrzy w dół ;D ? Zrób coś z tym! ;)

No i moim zdaniem jest ok. Kolorki trochę nieżywe, choć klimat trzymają, z daleka mogą być niewyraźne.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Patrzy w dol bo lapie zamach, potrenujcie sobie
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Nigdy nie spuszcza się wzroku z przeciwnika - podstawa walki ;)

Awatar użytkownika
Flo
Wałkarz

Rasti pisze:Nigdy nie spuszcza się wzroku z przeciwnika - podstawa walki ;)

bo on wali po piętach ;)

a tutaj proszę nastepny doomseeker. Postarałem się żeby był nieco jaśniejszy i dokładniej zrobiłem topory.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

O niebo lepszy. Toporki w końcu są spoko. Gratulacje :wink:

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Zajebiście mi się podobają twoje krasnale. Pociśnij całą armię (a przynajmniej oddział) w takich klimatach.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

fajny =D>
Obrazek

ODPOWIEDZ