1250 De troszkę inne oraz 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

1250 De troszkę inne oraz 1500

Post autor: zaf »

BP

Master gen.
ring of hotek
armour of darkness
lanca, halabarda
para handbow crossbow
mantikora
354p

Master bsb
Sword of might
pedant of khaeleth
Co
shield, s.d.cloak, h. armour
185p

2x 5 harpies (2x55p)
5x DR (85p)
5x DR (85p)

5x shade 2xbronie (85p)
6x CoK muzyk (170p)

hydra (175p)

1249p

Ogólnie testowałm mantysie i dosć pozytywnie mnie zaskoczyła, na te pkt jest dość dobra
powyżej - pewnie już nie

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

EEEE calkiem fajne! Szybkie i na temat! Chetnie zobaczylbym to w akcji. Nawet nie ma co tu zmieniac i skad odejmowac punkty.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Skąś kojarzę tę rozpę :roll: Gdybyś trafił na krasnale , imperium albo lizaki , na tamtym turnieju , mantysia za długo by nie pożyła , a akurat przeciwnicy byli prawie idealni na twoją rozpę, choć nie ukrywam mi przysposobiła wiele problemu
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Na co tym grałeś? Moim zdaniem Matysia sprawdza sie tak do 1500pts. Masz bardzo ciekawą koncepcje tej armii.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bardzo fajna rozpa. Uwielbiam razpy z Mantysiami :P Choć przy podobnych wole jednak dać Caddy niż drugiego nobla.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Akurat ten bsb jest masakratorem i jest świetnym wyborem na armię ofensywną jaką zapewne Zaf chciał mieć
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

GarG pisze:Na co tym grałeś? Moim zdaniem Matysia sprawdza sie tak do 1500pts. Masz bardzo ciekawą koncepcje tej armii.
narazie przeciw DE

hero na koniu z pedantem
bsb z 6S

harpie

10x kusz
5x DR z kusz

8x shade
2x 5 cok jedni chemp sztandar - warbanner
drudzy goli

hydra

wygrałem 16-4, po dość trudnej bitwie - z racji przewagi strzeleckiej oraz ilosciowej jednostek przeciwnika

oraz
herald tzeencha z master od sorcery
bsb khorna - standard

10 horrorów
10 bloodków
2x 5furie
2x 5psów

5 lub 6x flamers (chemp)

11-9 bitwa bardzo ciekawa w kazdej turze coś sie działo :) - ja zabiłem Hydrą heralda khorna
on zabił bsb 5tką piesków

manta zabiła heralda tzeencha szarża na horrory i po zabiciu w 1 turze powyzszego utkneła tam prawie do konca bitwy.

Demony mają prawie unbreakable :roll:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Farta miałeś z przeciwnikami i tyle :)
Niestety większość armii opiera się na bardzo mocnym ostrzale i manticora niestety nie ma racji bytu :/
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jankiel pisze:Farta miałeś z przeciwnikami i tyle :)
Niestety większość armii opiera się na bardzo mocnym ostrzale i manticora niestety nie ma racji bytu :/
Moja koncepcja DE na takie ptk z mati była lekko inna. Bo ja dwałem Mati czarke 2 lvl 2xDS i full strzelania + jakies coki( to juz zalezy od ptk), tak aby mati mogła sobie spokojnie latać albo zeby dzięki niej zyskać 1/2 tury strzelania i magii.
zafael pisze: manta zabiła heralda tzeencha szarża na horrory i po zabiciu w 1 turze powyzszego utkneła tam prawie do konca bitwy.

Demony mają prawie unbreakable :roll:
Ostatnio wpadłem w 6 furii rydwanem i wiem coś na ten temat...

Kod: Zaznacz cały

master na mati - 340
deathprincer, hotek

Assasin - 151
D3A, KB       

DR - 110
2x harpie - 110
kusze - 100

6 cok - 203
WB           

8 Shade - 136
AHW

2x bolce - 200
Taką rozpe miałem na Bydgoszcz jeśli nie uda mi się załatwić bestii... jedyne co moge wymienić to Ninje na Czarke 2 lvl i wtedy wypada Banner z CoK i kusze dostają tarcze.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Master gen.
ring of hotek
armour of darkness
lanca, halabarda
para handbow crossbow
mantikora
354p

Master bsb
Sword of might
pedant of khaeleth
Co
shield, s.d.cloak, h. armour
185p

3x 5 harpies (2x55p)
5x DR kusze (110p)
5x DR (85p)

5x shade 2xbronie (85p)
6x CoK muzyk (170p)
6x CoK muzyk (170p)

hydra (175p)

1499p

mała zmiana na wiekszxe pkt - ciekaw czy sie spisze :)

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Moim zdaniem będziesz miał bardzo trudno z armiami defensywnymi i magicznymi. I dał bym tego Bsbeka na konika, jakoś ostatnimi czasy zacząłem wątpić ,że Coki praktycznie zawsze zdają głupotę :?
Jeśli idziesz z tym teraz do Barda , to mam nadzieję ,że na Ciebie nie trafię. :wink:
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Tularian pisze:Moim zdaniem będziesz miał bardzo trudno z armiami defensywnymi i magicznymi. I dał bym tego Bsbeka na konika, jakoś ostatnimi czasy zacząłem wątpić ,że Coki praktycznie zawsze zdają głupotę :?
Jeśli idziesz z tym teraz do Barda , to mam nadzieję ,że na Ciebie nie trafię. :wink:
ja zawsze wierzę ze nie zdaja
taki ich klimat :P

konia bsb - nie! strach musi wzbudzac inaczej jest za słaby
no i 1+ a 2+ to wbrew pozorom sporo jesli chodzi o np walkę z psami demonków
Jankiel pisze:Farta miałeś z przeciwnikami i tyle :)

to ja musze wszystkie bitwy wygrywać :D - podobały mi sie bitwy na mantysi, pogram nia trochę

no i walka z demonami jak równy z równym - to jest to :P

ODPOWIEDZ