kilka pytań początkującego

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
kszyhu
Chuck Norris

Re: kilka pytań początkującego

Post autor: kszyhu »

Pogubiłem się troche w zasadach uciekania i ścigania, móglby ktos powiedzieć co sie dzieje gdy ścigający unit rzucił więcej niż uciekający? do tej pory gralem z kolegami tak, że ruszaliśmy uciekający unit a potem ten ścigający jeśli rzucil więcej dorównywal sie do tyłu tego co uciekł i zabijal cały unit.
jednak wyczytalem gdzies w zasadach, ze jesli goniący rzucil więcej to po prostu zjada uciekinierów w miejscu. To jak to w końcu jest??

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

To zależy od sytuacji.
Jeśli dałeś flee (uciekłeś) jako reakcje na szarże to najpierw przesuwasz oddział uciekający. Jeśli przecinkowi starczyło ruchu to zjada cię w miejscu do którego uciekłeś.

Gdy uciekasz z combatu to najpierw twój przeciwnik mówi czy goni i czym , potem ty rzucasz kostkami , potem on . Jeśli wyrzucił więcej to zjada cię w miejscu w którym stałeś ... jak nie to przesuwasz swój oddział , potem on . I tyle...

kszyhu
Chuck Norris

Post autor: kszyhu »

to troche zmieni postać rzeczy:), dzięki
a co się stanie jesli po wygraniu walki rzuce więcej i zjem oddzial przeciwnika w miejscu, a na drodze w zasięgu tego rzutu bedzie jakiś inny oddzial, wtedy moge wszarżowac w niego?

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Jak jest z ruchem jednego CoK? Bo wiem, że bohater na kuniu, cold łanie ma ruch monsterowy. A jak strace prawie cały oddział np. CoK, tak że zostanie mi tylko 1 to jak jest z jego ruchem? Ma darmowe pivoty czy nie?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Wolfgar
Chuck Norris

Post autor: Wolfgar »

Jak ma się defensive stakes do broni wielkiej, która w tym wypadku uderza jako ostatnia do ASFu. Działa to czy nie?

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Jesli uzywam Master Rune of Balance na parowce (armie w parze maja oddzielne pule), to z czyjej puli zabieram Power Dice'a?

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Dark Knight pisze:Jak jest z ruchem jednego CoK? Bo wiem, że bohater na kuniu, cold łanie ma ruch monsterowy. A jak strace prawie cały oddział np. CoK, tak że zostanie mi tylko 1 to jak jest z jego ruchem? Ma darmowe pivoty czy nie?
Ostatni kawalerzysta rusza się jak potwór.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

kanister pisze:
Dark Knight pisze:Jak jest z ruchem jednego CoK? Bo wiem, że bohater na kuniu, cold łanie ma ruch monsterowy. A jak strace prawie cały oddział np. CoK, tak że zostanie mi tylko 1 to jak jest z jego ruchem? Ma darmowe pivoty czy nie?
Ostatni kawalerzysta rusza się jak potwór.
Jest to gdzieś uargumentowane czy po prostu logika? No bo ja nie znalazłem, że może biegać jak potwór zapisku takiego (trochu jak Yody to zdanie).

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

W rulebook'u jest to napisane.
W sekcji monster zdaje się.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Widać przeoczyłem. Dzięki.

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Szybkie pytanko: czy skink priest z liderką 6 może być generałem armii jeśli drugi skink chief z liderką 7 jest bsb-kiem ? Armybuilder dopuszcza mi taką możliwość a zasady z rulebooka nie bardzo...

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

BSB-ek jest wykluczony z możliwości bycia generałem, nawet jeśli ma największy LD ze wszystkich bohaterów. Kolejny bohater z najwyższą wartością LD nim zostaje (albo się wybiera jeśli jest paru, którzy mają taki sam LD).
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

No patrz jaki mądry armybuilder... Dziękuję bardzo za odpowiedź.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Wiem, że straszne głupie pytanie, ale nie jestem pewien:

Czy z kości pochodzących z użytego Power Stone'a można osiągnąć Miscast / Irresistible Force?
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

No tak. To są dodatkowe kości.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

nie chce zakładac nowego tematu wiec zapytam tu.

Na oddział szarżuje czołg imperialny. Dostawia się kantem (bo tylko tak może, oddział jest już w walce) i styka się jedynie z bohaterem. Impacty z czołgu idą w oddział czy w bohatera? Logiczna jest druga opcja, ale spotkałem się z innym stwierdzeniem i chciałem się upewnic. Nie mam imperialnego booka pod reka wiec tam sobie nie sprawdze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jak shooting wiec idzie w oddzial

Zablokowany