Zielone w niewoli i uzytecznosc
Moderator: esgaroth
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Zielone w niewoli i uzytecznosc
Czy w związku z nowym kodeksem do orków i goblinów nowe wersje obowiązują chaosyckich krasnali?
Czy w razie tego wyobrazacie sobie regimenty zielonych w swoich armiach? Znaczy naprzyklad mile czarne orki z ich zasadą armed to da thef.Czy tez insze zielone na piechote jak boysi za tak tanią cene.
Czy w razie tego wyobrazacie sobie regimenty zielonych w swoich armiach? Znaczy naprzyklad mile czarne orki z ich zasadą armed to da thef.Czy tez insze zielone na piechote jak boysi za tak tanią cene.
Mnie się zdaje że nowy kodeks obowiązuje. Ale i tak najlepiej brać hobgobasy - 2pkt za model a ma 3ws . A orki są w specialu, także bolce lepsze .
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
No ale z drugiej strony te Black Orki... kuszący wybór mimo wszystko i daje możliwość odmiany . Naprzykład jak się chce w dwa solidne klotze zainwestować piechoty. Jedna krasnoludzka jedna czarnoorkowa.
Raczej niewielu graczy ChD wystawia orasy bo zajmują slota speciala a jak wiadomo mają tam ciekawe żeczy(bolce i rakiety).Ja mimo to wystawiałbym black orasy(jak bym grał ChD) bo to świetny oddział pod względem wyglądu,klimatu a i w zasadach nie wypada słabo.
Czarne tylko na naprawde duże bitwy, gdy nie wiadomo, co z punktami zrobić.
Ale w core można zaszaleć, hobgoblinami oczywiście.
Podchwytliwe pytanie, czy, jeśli grać wg 7-edycyjnej animozji i zrobić hobgoblin hero generałem, to mamy waaagh ?
Ale w core można zaszaleć, hobgoblinami oczywiście.
Podchwytliwe pytanie, czy, jeśli grać wg 7-edycyjnej animozji i zrobić hobgoblin hero generałem, to mamy waaagh ?
Tak wogóle to nie jestem pewien czy hob hero moze byc generałem!! A co do reszty zielonych, to ja używam: bolców, wolf riderów, czasem klocki hobów(ale wolę dwarf warriorów), a ostatnio 7 edycyjnych arrer boyzów. Ostatnia bitwa na 1200 pts wystawiłem: 2 klocki po 15 warriorów, 15 blunderbusów, 20 arrer boyzów, 2 bolce, rakietę, generała, maga i bsb. Grałem z kultem slanesza i dali radę- wygrałem.
- Drunken_Dwarf
- Wałkarz
Może i maja klimat ale nie w ChD, gdyż black orki wywołali rebelie, która prawie nie zruinowała imperium chaos dwarfów. Z racji fluffu nadają się zwykłe orkasy.Daras pisze:Ja mimo to wystawiałbym black orasy(jak bym grał ChD) bo to świetny oddział pod względem wyglądu,klimatu a i w zasadach nie wypada słabo.
pozdrawiam
Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski.
kto pości ten kiepski.
blundi pisze:Podchwytliwe pytanie, czy, jeśli grać wg 7-edycyjnej animozji i zrobić hobgoblin hero generałem, to mamy waaagh ?
Ja, nikczemny niewolnik, ośmielam się zadać
rownie podchwytliwe pytanie: czy blanderbussy warriorzy i bullcentaury rzucaja na animozje?
Zdecydowanie nie animozje zdaja tylko zieloniShino pisze:rownie podchwytliwe pytanie: czy blanderbussy warriorzy i bullcentaury rzucaja na animozje?blundi pisze:Podchwytliwe pytanie, czy, jeśli grać wg 7-edycyjnej animozji i zrobić hobgoblin hero generałem, to mamy waaagh ?
Black orki za drogie, zamiast nich wole 2 bolce i klocek dwarfów
Pamela pisze:Zdecydowanie nie animozje zdaja tylko zieloniShino pisze:rownie podchwytliwe pytanie: czy blanderbussy warriorzy i bullcentaury rzucaja na animozje?blundi pisze:Podchwytliwe pytanie, czy, jeśli grać wg 7-edycyjnej animozji i zrobić hobgoblin hero generałem, to mamy waaagh ?
[....]
gdyby nie fakt, że tak nic nieznacząca istota jak ja na pewno się myli,
to bylo pytanie retoryczne zawierajace taka sama odpowiedz jak to zadane przez blundiego...
I zasada waaagh miała by działać wyłącznie na zielonych.Shino pisze:[....]Pamela pisze:Zdecydowanie nie animozje zdaja tylko zieloniShino pisze: rownie podchwytliwe pytanie: czy blanderbussy warriorzy i bullcentaury rzucaja na animozje?
to bylo pytanie retoryczne zawierajace taka sama odpowiedz jak to zadane przez blundiego...
Czyli zgadzasz się z tym Shino ?
pełzając w kurzu z waszych kuźni, dochodzę do wniosku, że
nie. animozja w nowym o&g nie ma napisane, ze dziala tylko na greenskinow... a skoro tylko niektore modele maja animozje w chd to chyba powinny miec swoja zasade, gdyz dziala ona inaczej...
nie. animozja w nowym o&g nie ma napisane, ze dziala tylko na greenskinow... a skoro tylko niektore modele maja animozje w chd to chyba powinny miec swoja zasade, gdyz dziala ona inaczej...
w pdfie cytat :
Animosity.Roll ... for each hobgoblins, goblins, orcs. On 2-6 they are OK, on 1 they are squable themsleves and they do nothing this turn
Gobliny, orkowie i BO używani wg. aktualnego podręcznika O&G
tak jak lanca używana przez BK w armyliście BD na końcu podręcznika.
Przsed wydaniem booka do brety stara formacja lancy a teraz po 3 w ranku
Animosity.Roll ... for each hobgoblins, goblins, orcs. On 2-6 they are OK, on 1 they are squable themsleves and they do nothing this turn
Gobliny, orkowie i BO używani wg. aktualnego podręcznika O&G
tak jak lanca używana przez BK w armyliście BD na końcu podręcznika.
Przsed wydaniem booka do brety stara formacja lancy a teraz po 3 w ranku
A ja co do takiego aspektu bardziej modelarskiego do zielonych hobgoblinów Co sądzicie, żeby ich zrobić z snotlingów? Wystawiać można nawet bazy 40x40, parę można wystawić 20x20 żeby łatwo było przesuwać w oddziale, walnąć jeszcze jakiegoś ogra - fillera i IMO byłoby całkiem ładnie. Co sądzicie?
Ja osobiście używam zmiksowanych goblinów i gnoblarów, bo te wyglądają na najbardziej zgnębione i zmęczone życiem, np. gnoblary z głowami goblinimi. Zdobyć hobgobliny graniczy z cudem....Moi wolfboyzi to też gobliny, wszystkie mają te głowy z czapkami a'la mongoł. Do tego tarcze okrągłe takie jak mają kislewici lub krasnoludy(a i oryginalne hobgoby). Będę im robił szpiczaste czapki w stylu bolszewickim.