Doomwheel

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Re: Doomwheel

Post autor: Manfred »

czasami to krótsza droga a te śmieszne hity nie bolą kółka :D bardziej boli strata kontroli i wzjazd w obelisk :D :D
a ten ruch trzeba uścislić bo to nie jest normalne ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Skoro Doomwheel może dowolnie pivotować podczas ruchu to w jaki sposób ma wpadać na te wszystkie trudne tereny?
Po pogoni? Napisali, że rusza się jak chariot, tylko na losową odległość. Chariot nie może szarżować tyłem, ale za to może dowolnie obracać się w trakcie ruchu.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

IMO powinno to wyglądać tak:

- deklaruje szarże jak chariot
- porusza się w szarży jak chariot
- porusza się nie w remaining moves tylko w compulsory moves (choć w przypadku szarży to w "move chargers")
- w szarży może wykonać jednego pivota, w ruchu zwykłym może wykonać tyle pivotów ile chce
- gdy dochodzi do poruszenia kółka to rzucamy kostkami ile się możemy cali ruszyć
- gdy deklarujemy szarżę przeciwnik deklaruje reakcję, następnie dopiero rzucamy ile te kółko się poruszy...

Dziwne to, ale STank też na początku był nieco dziwny...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

porusza się nie w remaining moves tylko w compulsory moves (choć w przypadku szarży to w "move chargers")
Tu już nie jest to tak jasne - nie wiadomo, czy zawsze porusza się w compulsory, czy tylko w trakcie normalnego ruchu. Compulsory jest przed move chargers.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

tak jak napisał Karlee

żółwik,
Ż.

P.S. Fuck zerknąłem na opis starego Doomwheela :wink:
Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, o 13:27 przez Żaba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Żaba pisze:po co zmieniać coś co działało od setek lat :?:
Bo odnosisz się do ruchu spawna/abominacji - które rzeczywiście tak się poruszają. Doomwheel o tyle różni się od tych dwóch, że ma dopisek iż porusza się jak chariot, a w swoich wyjątkach nie ma opisanego szarżowania. Sugerowałoby to, że Doomwheel szarżuje jak chariot.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Mi się wydaje ze twórcy chodziło to ze ze DW najpierw deklaruje szarze -> reakcja przeciwnika-> rzut na ruch 3d6 + scatera, jak wypadnie w bok to peszek... jak poleci prosto to szczęscie tego który dał flee. To są szczury wiec one mają być bardzo losowe...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

rzut na ruch 3d6 + scatera
My gadamy o tym samym Ab?

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Garg zapędziłeś się za bardzo. Kółko nie porusza się w losowym kierunku, tylko na losową odległosc .
Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, o 19:12 przez Janiszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Mowa tu jest o Doomwheelu, który także nie ma losowego kierunku ruchu.
#-o

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Ass pomyliło mi się, przepraszam. Oczywiscie chodziło mi o doomhwela.

ODPOWIEDZ