BITWA O BIAŁYSTOK 2009, 5.12.2009, Białystok, Master WFB
Re: BITWA O BIAŁYSTOK 2009, 5.12.2009, Białystok, Master WFB
Potwierdzam, na którymś z Koziołków były scenariusze dotyczące R&F i skirmisha, i tam sędziowie gdzieś do tego w booku podstawę znaleźli.
Tak, skirmish to też rank and file. Można mu zabrać i można mu dać charakterystykę. Pamiętajcie że dajemy tylko tym oddziałom, które mają muzyka (Mengile chyba mają...).
Nie można zatem zabrać:
- chariotom
- monsterom
- charakterom
- special kind of mount itp...
Nie można zatem zabrać:
- chariotom
- monsterom
- charakterom
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
moze jakies ograniczenie na bs dla mengili?karlee pisze:Tak, skirmish to też rank and file. Można mu zabrać i można mu dać charakterystykę. Pamiętajcie że dajemy tylko tym oddziałom, które mają muzyka (Mengile chyba mają...).
Nie można zatem zabrać:
- chariotom
- monsterom
- charakterom
flamery na szczescie nie moga dostac dodatkowego bsa
Już to widzę, mengile z Ld 8 i mojego lorda w klocku z LD10.runepriest pisze:kurwa już to widzę mengile z 6 BS ^^
Ewentualnie, zeby ograniczyc dopakowanie mengili - mengile z Bs takim samym jak wczesniej i moi error boyz z Bs4.
Czy jest ustalone, kiedy i jak decyduje sie o wyborze oddzialu, z ktorego bierze sie charakterystyke, jaka charakterystyke i jakiemu wlasnemu oddzialowi sie ja przyznaje? Czy gracze robia to jednoczesnie, itd...
a może gracz TK nie wzruszy zabójczy bs mengili i będzie chciał mieć bounda z kometą ?
a może krasie będą wolały mengilom odjąć jeden od LD jak przyjdzie grać na patelni?
bez sensu takie gadanie i generalizowanie , scenariusz nie dopakowuje mengili bo łatwo to skontrować jeśli się chce ale stwarza też inne możliwości wyboru .
a może krasie będą wolały mengilom odjąć jeden od LD jak przyjdzie grać na patelni?
bez sensu takie gadanie i generalizowanie , scenariusz nie dopakowuje mengili bo łatwo to skontrować jeśli się chce ale stwarza też inne możliwości wyboru .
No właśnie, i to jest piękno tego scenariusza Sam na EGU grałem mengilami, też nie brałem na nich +1BS lecz frenzy i stupidity na 10 Inner Circle z priestem
A kiedy wybierasz piosenkę ? Napisaliśmy przecież:
Żaba: dzięki za sugestie a propos mapek, pozmieniam je trochę
No i przypominam wszystkim że aby dostać 4 punkty za rozpiskę należy ją wysłać do poniedziałku włącznie!
A kiedy wybierasz piosenkę ? Napisaliśmy przecież:
czy jeszcze coś jest niejasne ?Piosenkę wybiera się przed bitwą, należy ją zapisać na kartce i pokazać przeciwnikowi, gdy ten już dokona wyboru.
Żaba: dzięki za sugestie a propos mapek, pozmieniam je trochę
No i przypominam wszystkim że aby dostać 4 punkty za rozpiskę należy ją wysłać do poniedziałku włącznie!
To jak, będą trzy godziny pierwszego dnia? Od tego też zależy ile będziemy grali na naszym pre masterze. Możesz zapodać linka, do poprawionych mapek? Też chcielibyśmy na nich zagrać u nas.
No i powiedzcie mi wreszcie czy przy scenariuszach WE mają prawo do dodatkowego lasku?
No i powiedzcie mi wreszcie czy przy scenariuszach WE mają prawo do dodatkowego lasku?
Tak, bitwy będą po 3 godziny, ale jeszcze dopracowujemy jak to ładnie umieścić łacznie z przerwami (mozliwe ze 30minutową skrócimy do 15min), we wszystkich scenariuszach można używać lasku WE, są normalnie pkt za ćwiarki itd.
Mapki dzisiaj nie zapodam, poczekam jeszcze może ktoś wiecej sugestii będzie miał to jakoś hurtowo je postaram się poprawić...
Mapki dzisiaj nie zapodam, poczekam jeszcze może ktoś wiecej sugestii będzie miał to jakoś hurtowo je postaram się poprawić...
hmmm po przemysleniu sytuacji masz racje choc i tak bym bral bs'a jesli bym gral ze szczurami (napieprzanie w wartosciowe cele przy sztromowce wlaczonej jest krieg)Fisch pisze:jako gracz mengili wypowiem się, ze chyba każdy myślący gracz wybierze bonus do LD jak już
dodatkowy BS to jakaś porazka dla nich
moze rzeczywiscieniech zostanie
@ karlee jak rozumiem nie dotyczy to characterow w oddziale ten scenariusz (chyba, ze chodzi o maga slaaneshowego). Jak sprawa wyglada z mountami?